pałeł Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) wiec teraz przychodzi kolej na publikacje moich dzisiejszych zmagań z nagrzewnicą od dużego fiata tak to wyglądało jak to do domu przyniosłem na zdjęciu dwa fiaty i jeden poldek:D jeden z fiatów jest robiony dla jednego z nas (czytaj tweak'owców) przyszła kolej na otwarcie [tak wyglądają fiaty po otwarciu słynne korodki jak w ładzie widok na kanały które trzeba wyczyścić pewnie sie za to jutro a może pojutrze wezmę brzeszczot da rade :D w jednym przepaliłem zbiorniczek tak to jest jak sie operuje palnikiem na tlen + acetylen = temperatura płomienia 3100 stopni C i moment nie uwagi i takie coś powstaje tak wygląda na razie zbiorniczek i na dziś to chyba koniec z robotą może jutro zrobię więcej Edytowane 25 Maja 2005 przez pałeł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 na ostatnim foto, coś nie wyszły Ci te luty ;P a fiacior jak fiacior :) zobaczymy dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) ba! bo cyna jest z takiego trójkąta co sie nim rynny lutuje :D ale to sie poprawi jak kumpel dremaelka pożyczy Edytowane 20 Maja 2005 przez pałeł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 (edytowane) ba! bo cyna jest z takiego trójkąta co sie nim rynny lutuje :D ale to sie poprawi jak kumpel dremaelka pożyczy 1455221[/snapback] aaa no chyba, ze tak, tez mam jeszcze tego ciarastwa troche :) ale zdecydowanie nieporęczne. Edytowane 20 Maja 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 oj nieporęczne to bardzo, no i niema topnika to też minus, ale po łikedzie będę miał cynę 3mm, taką którą potrzebuje, wiec będzie o wiele ładniej i wygodniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Jestem najwiekszym kibicem tej nagrzewniczki :D Pałeł do boju :D :D :D (nie poganiam of course ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 damy rade :D jeśli nigdzie jutro nie wyjade to robota powinnna pujśc z kopyta mimo tego że mam cały prawy bark potłuczony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Rozlutowywałeś palnikiem na tlen + acetylen? Hardcore :-) . Lutujesz też tym? Jakie masz założenia? Mufki z gwintem czy też króćce na stałe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 beda mufki 3/8" takie jest zalecenie :D lutuje też ale tylko harisoiny :D reszta lutowana bedzie zwykłym palnikiem na propan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 sorki za brak edycji to na początku ale by nie było widać że postęp jest :D wiec dzisiaj zostały wyczyszczone kanały no i teraz to co tygrysy lubią najbardziej widok ze strony dekli z króćcami druga strona tam gdzie jest jeden dekiel no i widok ogólny na dziś już koniec z robotą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 wlasnie wrocilem z grila a tu takie cudo :D mniam ze zdjec wnioskuje ze kanalow jeszcze nie czysciles. podoba mi sie coraz bardziej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 ja tesh ostatnio bawie sie fiacikami .. hehe jush jednego zrobilem .. tesh fajnie wyszedl ale i tak idzie na chandel ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 1456855[/snapback]możesz zdradzić jakiego narzędzia użyłeś do oczyszczenia tych powierzchni pomiędzy wlotami ? bo z tego co widzę (dość ciemno na zdjęciu ale chyba) to już lśniący szlifowany czymś mosiądz, a nie warstwa utlenionej cyny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 moze szczotka druciana ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 jak dla mnie to dremel + szczoteczka druciana, sam tak robilem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 no o to to mi chodziło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Czyściłem bardzo podobnego fiata i nie było w nim zbyt duzo `syfu`. Rozlutowałem nad kuchenką a później zbiorniczki ponownie połączyłem za pomocą poxiliny - moze i prowizorka ale dobrze się trzyma i nie cieknie [stosuje pompke 600l/h] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 "możesz zdradzić jakiego narzędzia użyłeś do oczyszczenia tych powierzchni pomiędzy wlotami ? bo z tego co widzę (dość ciemno na zdjęciu ale chyba) to już lśniący szlifowany czymś mosiądz, a nie warstwa utlenionej cyny " zgadza sie jest to szlifowany lśniący mosiądz :-P pewnie że mogę narzędziem tym była multiszlifierka "toya" typu dremel :D z kamieniem szerokości i 3mm bodajże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 "możesz zdradzić jakiego narzędzia użyłeś do oczyszczenia tych powierzchni pomiędzy wlotami ? bo z tego co widzę (dość ciemno na zdjęciu ale chyba) to już lśniący szlifowany czymś mosiądz, a nie warstwa utlenionej cyny " zgadza sie jest to szlifowany lśniący mosiądz :-P pewnie że mogę narzędziem tym była multiszlifierka "toya" typu dremel :D z kamieniem szerokości i 3mm bodajże 1458555[/snapback] jak na kamien to i tak tobie dobrze poszlo, ja raczej bym to robil drucianka od dremena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 druciak dremlowski kosztuje z 40 zł a kamien miłem to wolałem robic kamieniem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 druciak dremlowski kosztuje z 40 zł a kamien miłem to wolałem robic kamieniem :P 1458777[/snapback] Chyba nie mówimy o tym samym ale ja widziałem za koło 10zł potem zrobie fotke jak sobie kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 orginalna szczotka stalowa dremla nie jakś podróba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Ale ty masz Pałeł podróbe dremela to szczota też powinna być podrabiana :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 mowiac o dremelowskiej druciance, mam na mysli trzpien z taka okragla glowka i drucikami do okola, i tak misiu mowil oryginalna koncowka dremela o ktorej mowa, kosztuje u mnie w miescie 13 zl (w castoramie podobnie pewnie) to nie wiem skad ty wzieles te 40 zl :/ chyba myslales o jakims komplecie do czyszczenia gdzie jest ta drucianka w komplecie za 4 dychy, bo spotykaja sie takie kompleciki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 dobra prostuje jak leci :D dremelek czy poprawniej multiszlifierka "toya" jest mojego kumpla i pytałem go o szczotkę stalową to powiedział mi ze kosztuje 40zł oryginalna dremlowska wiec nie mam powodu mu nie wierzyć tym bardziej ze nawet za zużyte materiały typu tarcze czy kamienie nie ponoszę żadnych kosztów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 ile dałeś za te zabawki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 jeden fiat mnie kosztuje 25zł inne nagrzewnice zależy od czego np. łada czy rekord 35zł fiat po wyszlifowaniu kanałów i podświetleniu z tyłu tym szlifowałem, brzeszczot z naklejonym papierem wodnym o ziarnie 200 mniejszego niestety nie miałem w domu, ideałem była by 60 jak dorwę prostownik to chciałbym jeszcze fiatowi elektrolizę zrobić no i potem lutowanie :D i końcowa polerka oraz kosmetyka czyli po prostować finy które sie pogięły i tym podobne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) aaaaaaa ale cudo :D to zdjecie ze swiecacymi kanalami to na chyba na tapete walne :D na na pracy skupic sie nie moge :) Edytowane 23 Maja 2005 przez [TiLt] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 jeden fiat mnie kosztuje 25zł inne nagrzewnice zależy od czego np. łada czy rekord 35zł 1459413[/snapback] a u mnie fiacior droższy od łady ;) niestety źródełko wyschło :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 dobra dodam jeszcze jedna fotkę co by było ładnie widać kanały po czyszczeniu wiec teraz tylko czekam na cyne i zamykam fiacika właściciel jest zadowolony wiec sie cieszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...