bartekd Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 (edytowane) Problem polega na instalacji modemu w Win98. Modem musi zainstalowany zostać na COM 3, który tworzy się wirtualnie i z tego co gdzieś wyczytałem to program do tego powinien znajdować się na płycie ze sterownikami, jednak ja takiej nie posiadam. Czy mógłby mnie ktoś nakierować jak stworzyć port COM 3 dla tego modemu w Windowsie 98 oraz skąd ściągnąć sterowniki do modemu Rockwell Internal V.90 K56 Voice Modem (33.600/56.000 bsp). Dziękuje i pozdrawiam. Edytowane 21 Maja 2005 przez bartekd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekd Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Sterownik do modemu wynalazłem, ale dalej nie wiem jak zainstalować ten modem na porcie COM 3, skoro Windows 98 widzi tylko (1 i 2). Post ten napisany został w formie update'u poprzedniego. Proszę moderatorów o późniejsze skasowanie go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Win 98 widzi tylko 2 comy, bo nie ma trzeciego (nie zainstalowałeś sterowników), więc jak ma widzieć coś, czego jeszcze nie ma. Wejdź w menedżer urządzeń, znajdź to urządzenie, które wykrył/nie wykrył win (będzie zaznaczone pytajnikiem/krzyżykiem), wejdź w jego właściwości, daj "aktualizuj sterownik", albo "zainstaluj ponownie sterownik" (nie pamiętam). Po zainstalowaniu restart, i powinno działać. Jeżeli nie zadziała, to mając stery w formie *.exe , odpalasz, i instalujesz. Jeżeli nie masz sterów *.exe -> panel sterowania, dodaj nowy sprzęt, potem jest coś typu "wyszukaj najlepsze sterowniki" i "zainstaluj z określonej lokalizacji". Wybierasz to drugie, i szukasz tam katalogu ze sterami. Jeżeli wybierzesz właściwy, powinno się bez problemu zainstalować... Potem restarcik (nie resecik, no chyba że się zawiesi ;) ) i działa. Jeżeli nie, to ja ci więcej nie pomogę :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...