Skocz do zawartości
LEoN37

Czy Warto Dokupować Ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę o dokupieniu Ramu (mam 512 w dual channel) ale myślę że w niektórych grach to już trochę mało. Czy waro dokupować 512 i mieć 1gb czy czekać? Słyszałem już pogłoski o DDR3.

1455872[/snapback]

Zaprawdę nie włożysz DDR2 czy DDR3 do slotu na DDR'y...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafiki.... jakie ustawienia masz w doom 3?

1456674[/snapback]

Taaa......

Na pewno za mało ramu jak na Dooma3

W sumie także na high detail nie pograsz na R9800 w rozdziałce 1600*1200 :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawienia standard i Anizo 4x i AA 4x.

1456817[/snapback]

Chcesz grac w dooma3 z 4xAA i 4xAF w rozdzialce 1600x1200 na radku 9800pro 8-O W takiej rozdzialce bez aa i af z 512MB ramu to se nie pograsz. Kupuj ram bo przy tej cenie to nie ma nad czym sie zbytnio zastanawiac. A roznica pomiedzy 512MB a 1GB w dzisiejszych grach jest ogromna wiem bo sam to odczulem :D Przykladowo css z 512MB ramu chodzil w rozdzialce 1024x768 z detalami na medium spoko ale z 16botami byly przycinki, a z 1GB ramu wszystko na high i smiga az milo :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko mnie zastanawia, jaki masz monitor? Marka, typ, rozmiar?

Bo jesli to jest 17 lub nawet 19 cali, to roznicy pomiedzy 1024x768 a 1600x1200 przy "Anizo 4x i AA 4x" to chyba zauwazalnej nie ma...

Swoja droga dobrze, ze masz 10fps, bo zdarzysz poogladac roznice miedzy tymi rozdzialkami - przy 60fps i normalnej, szybkiej akcji to watpie czy widac roznice... No chyba ze ktos ma tafle na 40 cali... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi