KAGA Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Hey kupilem 7800GTX mam Rev P czytalem o Rev W i U ale o P nie jakie wy macie Rev i jakie oc macie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qical Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Ja mam gigabyte rev U. Karta spokojnie biega caly czas 480/1300. Potestuj jak sie podkreca twoja karta. Bedzie wiadomo czy rev P wnosi cos ciekawego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 jak myslicie czy gt i gtx beda na agp x8 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 ze mna :D thx . a mozesz jescze napisac, ktore z testow operaja sie na demo/time demo, a ktore na relanej grze? 1634920[/snapback] Więc tak: battlefield 2 - demo - w grze jest większy udział procka Cold Fear - prawdziwa gra, ale bez akcji - zero przeciwników Colin McRae - normalna jazda w trybie single race Doom 3 - dema - bardzo mały udział procka, choć nie zawsze :) w czasie gry normalnie jest dużo ważniejszy Far Cry - dema, i jak to jest ze stosunkiem dema do prawdziwej gry doskonale wiesz z innego artykułu :) FEAR - prawdziwa gra GTA Sa - gra Hl2 - demo, dość znacząco odzwierciedlajace grę kkrieger - poczatkowa prezentacja, bez przeciwników - tutaj nie ma dema :) nfs u2 - gra painkiller - demo - w grze procesor jest ważniejszy richard burns rally - replay - porównywalne do normalnej gry splinter Cell chaos theory - demo, przy czym w czasie gry trudno jest zmusic procka do wysiłku - to nie jest gra w której się coś dzieje. riddick - demo - podobnie jak w doomie swat4 - gra xpand rally - powtórka zapisanego przejazdu, tak samo jak w richard burns rally W planie mam jeszcze rzeczywiste przetestowanie każdego tytułu w czasie normalnej gry - nie będę używał nigdy dema. Dodatkowo zamierzam to samo zrobić na GF 6600 GT w rozdzielczości 1024 x 768 bez dodatków. Także artykuł doczeka się jeszcze aktualizacji :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Ja mam gigabyte rev U. Karta spokojnie biega caly czas 480/1300. Potestuj jak sie podkreca twoja karta. Bedzie wiadomo czy rev P wnosi cos ciekawego :) 1635205[/snapback] Raczej wątpie choć pewnie znając życie śladowe ilości mogą się pojawić ale nie wiem czy NV lub ATi jeszcze beda probowac na AGP cos dawac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 witam czy te 2 do 7800 gtx http://www.nzone.co.uk/object/nzone_downloads_nvidia_uk.html beda dzialaly na gt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 buhehehhehe będą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 jak myslicie czy gt i gtx beda na agp x8 ? 1636195[/snapback] mysle ze beda. dlaczego ? dlatego ze ati zapowiedzialo, ze cos nowego na agp wypusci. w takim przypadku nvidia na 99% rowniez. jezeli natomiast ati nic nowego na agp nie da, to nvidia tez nie. i odwrotnie - pierwszy ruch moze wykonac nvidia, a ati go powieli. proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Bateman Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Wlasnie zmieniam grafe na 7800 ale mowiac delikatnie czuje mocny dyskonfort wiedzac, ze Macrosyf wypuszcza niedlugo dx10, ktory bedzie niekompatybilny w dol. Mowiac inaczej dluzej niz rok 7800 nie bedzie goscilo w kompach ...a potem to chyba tylko slepy, gluchy i glupi taka karte odkupi od czlowieka. 2000 tys wywalone w bloto... tak to wyglada na dzien dzisiejszy. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Wlasnie zmieniam grafe na 7800 ale mowiac delikatnie czuje mocny dyskonfort wiedzac, ze Macrosyf wypuszcza niedlugo dx10, ktory bedzie niekompatybilny w dol. Mowiac inaczej dluzej niz rok 7800 nie bedzie goscilo w kompach ...a potem to chyba tylko slepy, gluchy i glupi taka karte odkupi od czlowieka. 2000 tys wywalone w bloto... tak to wyglada na dzien dzisiejszy. Pozdro 1642906[/snapback] tylko ze zanim pojawia sie gry pisane pod dx10 minie kolejny roczek a przypomnijmy ze teraz programisci i tak nie wyciskaja do konca efektow itp oferowanych przez dx9c wiec nie ma sie co martwic;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Wlasnie zmieniam grafe na 7800 ale mowiac delikatnie czuje mocny dyskonfort wiedzac, ze Macrosyf wypuszcza niedlugo dx10, ktory bedzie niekompatybilny w dol.nie bedzie kompatybilny w dol programowo z starszym dx, ale to nie ma nic wspolnego z hardware! podobnie jak bylo w winnt, ktory odcial sie od dos'a, czy wtedy tez caly hardware poszedl do kosza? na dzien dzisiejszy wydajnosc gier ograniczona jest przez wlasnie direcx, gdzies mi przemknelo, ze nawet o 50%, tak wiec chodzi o udoskonalenie directx aby "sprawnosc" calego systemu wzrosla i jezeli to bedzie nawet 20% to ja jestem za... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 ja tez jestem za. Ja mojego sprzętu nie zmieniam przez długi okres. Zaczne kombinować jak naprawde poczuje dyskomfort w grach. Jak narazie, czuje że karta mi posłuży długo! Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vincent de Marco Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jak narazie, czuje że karta mi posłuży długo! Pozdro. 1643589[/snapback] karta moze i tak, z ramem moze byc gorzej bo juz BF2 jest tego oznaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 kolejne 512 czy 1GB dokupie do kompa:) bez nerwów hehe. Ostatnio pamięci 512 no-name 400 mozna niedrogo dostac.. a po co mi lepiej skoro kompa dalej nie podkrecam (FSB). styka na 200Mhz. Do kolejnego kompa raczej to co mam wytrzyma:) Choć już kase odkładam na mój kolejny komp. A mam zamiar go składać za rok, może 1,5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 witam moglby ktos napisac jakie gry doalczaja do MIS jakie do GIGABYTE jakie do ASUS i jakie do LEADTEK 7800 GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Wszystkie gry podajzę masz w komputroniku podane co do czego do gigabyte napewno podaja... Zwykle te gry nie warte są zachodu ( co prawda w Xpand Rallyz mojego gigabyte pograłem troche :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Absurd do kwadratu: http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=7761 Jak to wygląda? PS. Zdjęcie przy 500% powiększenia w indesign okazuje się być nędznym fake'iem co nie zmienia faktu, że pomysł chory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Absurd do kwadratu: 1646576[/snapback] Też mi sie wydawało że ta krta to jakaś ściema :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Coś mi obiło się że Asus zrobił też "duala" 6800, ale karta była za duża i ją wycofali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Też mi sie wydawało że ta krta to jakaś ściema :D 1648798[/snapback] http://tweak.pl/wpis_3317.php To raczej nie ściema :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Absurd do kwadratu: 1646576[/snapback] http://tweak.pl/wpis_3317.php Może nie ma jeszcze gotowego PCB, tylko to dopiero jakiś schemat . . ? Wydaje mi się że takie rozwiązanie może być bardzo realne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Może i bardzo realne ale duuuuuuuuże, Ciekawe gdzie to zmieścić i kto to kupi i czy bedzie mozna w SLi łączyć :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Kupiłem karte WinFast PX7800 GTX Leadteka. W programie everest zobaczyłem ze jest to wersja NTSC. Na stronie producenta sa 2 wersje biosu Pal i Ntsc. Czy jak wgram bios PAL to będę miał wersje PAL? TV mam tylko z palem wiec nie za bardzo moge ogladac filmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Kupiłem karte WinFast PX7800 GTX Leadteka. W programie everest zobaczyłem ze jest to wersja NTSC. Na stronie producenta sa 2 wersje biosu Pal i Ntsc. Czy jak wgram bios PAL to będę miał wersje PAL? TV mam tylko z palem wiec nie za bardzo moge ogladac filmy. 1651353[/snapback] Opisz problem w mailu do sklepu lub producenta. Moze pojda nawet na reke i wymienia Ci model na PAL abys nie musial tracic gwary wgrywajac biosa. Update. Nie ma zadnej zworki jak na kartach R9500Pro ? Na mojej byla takowa i moglem sobie zmieniac z wersji PAL na NTSC i odwrotnie. Edytowane 16 Września 2005 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Witam ja tez mam 7800GTX winfasta i tez nie pal tylko ntsc ?? ciekawe czemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Wyjscie TV dziala ok. Takze nie wiem czemu everest wykrywa jako NTSC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 pojawily sie "super? stery" http://www.hardwareoc.at/Geforce-7-Treibervergleich.htm jezeli ktos moze sie podzielic czy na "zwyklych" procach jest podobny wzrost framerate. IQ sam sprawdze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 pojawily sie "super? stery" 1656966[/snapback] no jak widać stery są super ;0 ale czym jest spowodowany taki wzrost wydajności, zobaczymy jak z jakością wyświetlanego obrazu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 no jak widać stery są super ;0 ale czym jest spowodowany taki wzrost wydajności, zobaczymy jak z jakością wyświetlanego obrazu :D 1656985[/snapback] testy byly robione na x2, i ztcw seria 8x.xx miala wykorzystywac dwa rdzenie, wlasnie dlatego prosze o sprawdzenie na "jednordzeniowcach" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 testy byly robione na x2, i ztcw seria 8x.xx miala wykorzystywac dwa rdzenie, wlasnie dlatego prosze o sprawdzenie na "jednordzeniowcach" 1657062[/snapback] a u ciebie jak ?? jest jakiś wzrost FPS ?? nie można wyłączyć jednego rdzenia w X2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...