Jordi23 Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 no nowy geforce poprostu wymiata, to co zdeklasowal konkurencje to masakra. Wlasnie przeczytalem recke na x-bits labs. Tylko ta cena :blink: 650$ to jest o 100$ drozej od x1800xt 512, fakt jest szybciej ale nie az tak zeby kosztowoal to 100$ ;). Nie mowiac juz ze za swoja X1800xl (ktora biega mi 690/720) dalem 370$, to jest prawie 2 razy mnie niz 7800gtx 512, generalnie mogl bym kupic 2 karty x1800xl i polaczyc cross fire. i zaplacil bym prawie tyle samo co za jedna 7800gtx 512. Inaczej moge kupic 2 sztuki 7800GT w cenie jednego 7800GTX 512 - czy dla was wybor nie byl by jednoznaczny???? bo dla mnie tak pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman_p Opublikowano 16 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2005 PointOfView 7800 GTX 512MB 580/1730 MHz ;)):-P hehe, 3tys, no spoko.. :lol2: widzial ktos juz to w Polsce w normalnym sklepie? cena 15% ponad standardowego gtx'a moze byc do przyjecia - wydaje sie realne w przeciagu 2 miesiecy.. :rolleyes: nvidia bąknęła cos o wycofaniu projektu ultra (wierzyc w to czy nie), a to na zamiennik wyglada. jesli jednak mieli by rzeczona ultre wypuscic to chyba juz sie boje.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 (edytowane) no nowy geforce poprostu wymiata, to co zdeklasowal konkurencje to masakra... Ja wiem czy tak wymiata, chyba nie bardzo...http://www.driverheaven.net/reviews/780051...eview/index.htm Edytowane 17 Listopada 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 tak tylko ze te testy są z driverheaven.net a jak dla mnie ten servis jest pro ati !!! wiec daruj sobie z tym linkiem na praktycznie wszystkich (opróćz dh ;) ) servisach nowy geforce kładzie ati na łopatki przy tym sie nie męcząc, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 tak tylko ze te testy są z driverheaven.net a jak dla mnie ten servis jest pro ati !!! wiec daruj sobie z tym linkiem na praktycznie wszystkich (opróćz dh ;) ) servisach nowy geforce kładzie ati na łopatki przy tym sie nie męcząc, Na pochybel kłamcy ;-) Niemniej jednak zawsze to jakieś ALE nawet pomimo faktu że inne serwisy piszą co innego... pozatym GTX 512MB nie we wszystkich testach ma znaczną przewagę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 co jak co ale ati nie nacieszyło się koroną :D jestem ciekawy kiedy wyjdzie jakaś szybsza odmiana X1800XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Witam mam do was pytanie dlaczego kumpel ktory ma 7800gt ma wieksze osiagi o demnie ja mam 7800gtx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Może ma mniej zasyfiony system od Ciebie, może ma inne sterowniki, może ma mocno podkręconą kartę, może ma wydajniejszy procesor. Przyczyn może być wiele. Podaj jakie masz wyniki, wtedy pogadamy. Dla porównania wyniki mojego GT masz w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 syfu nie mam bynajmniej konfig mam ten sam co kolega (storm) ja mam w 3dmarku03 mam 18067 a stery mam 78.01 i nie mam pojecia czemu tak jest mam silniejsza grafe od niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 1. Storm ma podniesione napięcie na rdzeniu i mocno wykręconą grafę. 2. Do 3dMarka03 stery 78.01 są do bani. Spróbuj 81.8x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 jedno prosciutkie pytanie czy wyjda karty na rdzeniu z serii 7 na agp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Czy ktoś z użytkowników forum ma może GF7800GTX 512MB lub planuje zakup w najbliższym czasie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Czy ktoś z użytkowników forum ma może GF7800GTX 512MB lub planuje zakup w najbliższym czasie ? A i owszem, pod warunkiem że zmieszcze się w 2.5 tysiąca, hehe. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 A i owszem, pod warunkiem że zmieszcze się w 2.5 tysiąca, hehe. Pozdro No to raczej niemożliwe jeśli chodzi o najbliższy czas bo w polsce najtaniej widziałem za 2900 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 No to raczej niemożliwe jeśli chodzi o najbliższy czas bo w polsce najtaniej widziałem za 2900 zł...Wiadomo, że nie w polsce, bede szukał gdzie indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Ja chyba tez. Pod warunkiem ze ceny spadna do referencyjnych 650$ (kupuje w USA). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 No chyba że tak jak macie możliwości taniej za granicą to czemu nie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Tylko bardzo jestem zdołowany tym że, żeby połączyć karty w SLI to musza być takie same, miałem takie plany co GTX 256MB i do końca nie wiem co zrobić, ale chyba i tak jedna karta 512MB jest wydajniejsza. Edytowane 22 Listopada 2005 przez Worms14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Tylko bardzo jestem zdołowany tym że, żeby połączyć karty w SLI to musza być takie same, miałem takie plany co GTX 256MB i do końca nie wiem co zrobić, ale chyba i tak jedna karta 512MB jest wydajniejsza. Oj chyba bardzo w to wątpie żeby pojedyńczy GTX 512MB był szybszy od 2 x 7800GTX ba nawet 2x7800GT jest szybszy od pojedyńczego 7800GTX 512MB... na twoim miejscu dokupiłbym drugiego GTX 256MB jeśli rozważasz zakup pojedyńczego 7800GTX 512MB... http://www.techreport.com/reviews/2005q4/g...12/index.x?pg=1 P.S. Ale znowu co innego jak kupisz 7800GTX 512MB a za jakiś czas drugiego 7800GTX 512MB hehe Edytowane 22 Listopada 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Najtaniej za ile znalazłem to 2770zł-Gainward Ultra 3550Pcx 512MB, za drogo, więc poczekam aż spadna ceny GTX 256MB i wtedy zakupie drugą taka samą jak posiadam, mam nadzieję że niedlugo będzie można sie spodziewać jakiś obniżek. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roman_p Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 ja tez planuje :) jak tylko sie pojawi w normalnych cenach w okolicach 2500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Najtaniej za ile znalazłem to 2770zł-Gainward Ultra 3550Pcx 512MB, za drogo, więc poczekam aż spadna ceny GTX 256MB i wtedy zakupie drugą taka samą jak posiadam, mam nadzieję że niedlugo będzie można sie spodziewać jakiś obniżek. Pozdro Ale to oczywiście nie w Polsce ta cena 2770 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Ale to oczywiście nie w Polsce ta cena 2770 zł ? Oczywiście że tak, dla porównania 7800GTX 256MB kosztuje 1700zł, ale spodziewałem się wiekszej róznicy, w takim wypadku wolę zakupić u nas mam gwarancje, jeszcze dojda koszty przesyłki i ceny beda bardzo zbliżone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Oczywiście że tak, dla porównania 7800GTX 256MB kosztuje 1700zł, ale spodziewałem się wiekszej róznicy, w takim wypadku wolę zakupić u nas mam gwarancje, jeszcze dojda koszty przesyłki i ceny beda bardzo zbliżone. Eee to super cena a mozesz podać link do tego sklepu w polsce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Eee to super cena a mozesz podać link do tego sklepu w polsce ? Przepraszam bardzo, ale zaszła pomyłka i spisałem cene bez VAT, ogromnie przepraszam, jeżeli cos kupie to tylko i wyłacznie w Anglii, bo mam tam kuzyna, ale nie zanosi się na to gdyż ceny sa bardzo wyrównane. Poniżej sklepy gdzie szukałem niższych cen. http://www.microdirect.co.uk/productlister.aspx?GroupID=342 http://www.scan.co.uk/Products/Products.AS...&Thumbnails=yes http://www.tekheads.co.uk/s/department?dep...lterValue=256MB Może ktoś z was dysponuje lepszymi linkami do sklepow gdzie jest taniej i można zakupić w UK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) Przepraszam bardzo, ale zaszła pomyłka i spisałem cene bez VAT, ogromnie przepraszam, jeżeli cos kupie to tylko i wyłacznie w Anglii, bo mam tam kuzyna, ale nie zanosi się na to gdyż ceny sa bardzo wyrównane. Poniżej sklepy gdzie szukałem niższych cen. http://www.microdirect.co.uk/productlister.aspx?GroupID=342 http://www.scan.co.uk/Products/Products.AS...&Thumbnails=yes http://www.tekheads.co.uk/s/department?dep...lterValue=256MB Może ktoś z was dysponuje lepszymi linkami do sklepow gdzie jest taniej i można zakupić w UK? Ale to są sklepy zagraniczne a mi chodziło o polskie Edytowane 22 Listopada 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) dzisiaj dostałem Zalmana VF-700AlCu i jutro będę zakładał na GTX'a i będę robił moda :) czy ktoś już na GTX'a robił moda? Sulaco robiłeś ? :D zamierzam z 1,4V na 1,5V rdzeń puścić :) temp pewnie spadną z 70C na jakieś 60C więc będzie git :) Edytowane 24 Listopada 2005 przez Gaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 dzisiaj dostałem Zalmana VF-700AlCu i jutro będę zakładał na GTX'a i będę robił moda :) czy ktoś już na GTX'a robił moda? Sulaco robiłeś ? :D zamierzam z 1,4V na 1,5V rdzeń puścić :) temp pewnie spadną z 70C na jakieś 60C więc będzie git :)tak robilem - 1,55-1,6V na rdzen i 550MHz + delta 50, ale imho zalman vf700cu@12V to jest min. myslalem nawet nad zalmanem fs-v7(wiecej rpm), ale stwierdzilem, ze bedzie to przerost formy nad trescia ;) moze nowy silencer da wieksze mozliwosci, ale ja osobiscie mam lekkie uprzedzenie do produktow ac. ale sprawdz, moze znajdziesz jakies optymalne wartosci V i MHz dla siebie, gdzie zalman alcu bedzie wystarczajacy - ja doszedlem do 1,65V i 91st na wersji cu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 dzisiaj dostałem Zalmana VF-700AlCu i jutro będę zakładał na GTX'a i będę robił moda :) czy ktoś już na GTX'a robił moda? Sulaco robiłeś ? :D zamierzam z 1,4V na 1,5V rdzeń puścić :) temp pewnie spadną z 70C na jakieś 60C więc będzie git :) Gaja rób tego moda jak najszybciej i chwal sie resultatami, to może wiecej ludzi zrobi to samo. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2005 (edytowane) ale górna granica na rdzeń to ile V ? robiłeś moda przez bios czy jak ? Edytowane 24 Listopada 2005 przez Gaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...