horac Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 2005 defaultowe wszystko ~8900. Mam ten sam problem z Dfi i Manchesterem co kolega wyzej... Tez selekt od PITera i zmienialem juz pamieci, zasilacz dzis karta nawet inna doszla. Szukam wlasnie kogos w Warszawie u kogo moglbym na innej plycie sprawdzic procka... na 2700mhz(tak mial byc@1.42v jest 100%stabilny w prime, superpi etc.) w 3d mozna podzialac tylko chwile, choc 3dmark2005 akurat czasem przechodzi. 2003 nigdy wiesza sie w pierwszych 3 testach... na 2,4ghz 100%stabilnosci :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Właśnie kupiłem chłodzenie Accelero X1, jak widomo pasuje ono pod GF 6800 i 7800. Ja mam kartę Asus 6800LE, ale zadaje to pytanie tutaj, gdyż szukam posiadaczy karty 7800 z wejściem 4pinowym zasilającym chłodzenie karty. Moja karta ma tylko 3pinowe wejście a to Accelero ma 4pinowy i 2 pinowy wtyk. Dlatego może ktoś wie, do czego służą te wszystkie przewody i zna dokładne ich rozstawienie. Wiadomo, że czarny i żółty od Accelero jest od napięcia, ale który kabel jest odpowiedzialny za regulacje obrotów wentylatora. I do czego jest ten czwarty. Może ktoś może pomierzyć napięcia na tym wejściu 4pinowym w swojej karcie. Może oprócz 12V jest tam i 5V. Bardzo bym prosił o pomoc gdyż boję się uszkodzić kartę i chłodzenie. Tu macie zdjęcie tej wtyczki od Accelero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Czyżby wałek? :blink: http://www.allegro.pl/item97151415_tylko_t..._top_asus_.html Cena ciut niska <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Czyżby wałek? :blink: http://www.allegro.pl/item97151415_tylko_t..._top_asus_.html Cena ciut niska <_< Niska :blink: Biorac pod uwage ze wydajnieszego 7900GT mozna dostac zo ok.1,2k to ta cena jest zenujaco wysoka :huh: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Czyżby wałek? :blink: http://www.allegro.pl/item97151415_tylko_t..._top_asus_.html Cena ciut niska <_< dobre dobre :) troche smiechu na dobry wieczór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) No nie mozna cały czas być śmiertelnie poważnym :D Pozdro! Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 dobre dobre :) troche smiechu na dobry wieczórCo w tym smiesznego? Cena takiego 7900gt jest o wiele nizsza a karta jest mw tej samej predkosci a poniewaz jest nowsza od 7800gtx wiec wybralbym 7900gt,chyba,ze te 7800gtx by mialo 512 mb to co innego,ale ta karta, o ktorej piszecie jest po mojemu za wysoko oceniana przez tego kolesia podobnie jak i w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Co w tym smiesznego? Cena takiego 7900gt jest o wiele nizsza a karta jest mw tej samej predkosci a poniewaz jest nowsza od 7800gtx wiec wybralbym 7900gt,chyba,ze te 7800gtx by mialo 512 mb to co innego,ale ta karta, o ktorej piszecie jest po mojemu za wysoko oceniana przez tego kolesia podobnie jak i w sklepacha wyłożysz nam o co NAM chodziło??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zapewne o to ,ze uwazacie, ze 7800gtx jest szybsze od 7900gt (co jest oczywiscie nieprawda).Jesli tak nie jest to mnie oswieccie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Niska :blink: Biorac pod uwage ze wydajnieszego 7900GT mozna dostac zo ok.1,2k to ta cena jest zenujaco wysoka :huh: pozdro Zapewne o to ,ze uwazacie, ze 7800gtx jest szybsze od 7900gt (co jest oczywiscie nieprawda).Jesli tak nie jest to mnie oswieccie a w szkole czytania ze zrozumieniem uczyli?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 a w szkole czytania ze zrozumieniem uczyli??Mowie,jesli sie myle to mnie oswiec o co Ci chodzilo wraz z konkretnym cytatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Mowie,jesli sie myle to mnie oswiec o co Ci chodzilo wraz z konkretnym cytatemmożesz sobie darować juz to "dochodzenie" bo cos Ci nie idzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 mam problem z ustawieniem pcie 16x na msi 7800gtx i dfi lanparty sli-dr wgralem nowy bios do gf i plyty glownej i nadal to samo plyta glowna jest ustawiona na pcie 16x moze to wina sterownikow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 jutro będę miał moja 7800gtx 256, zobaczymy co pokaże karcioszka :) uzywka z allegro gwara gigabyte box + gratis rprzesylka za pobraniem i arctic cooling na 7800 - 700zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) jutro będę miał moja 7800gtx 256, zobaczymy co pokaże karcioszka :) uzywka z allegro gwara gigabyte box + gratis rprzesylka za pobraniem i arctic cooling na 7800 - 700złprzeplacopne za 749 masz 1800xt 512 ram http://www.allegro.pl/item136003110_karta_...12mb_pci_e.html co by nie mowic o gustach i sympatiach to ta karta jest zdecydowanie lepsze od tego 7800gtx pod kazdym wzgledem. pzdr Edytowane 30 Października 2006 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 heh wiesz bez gwarancji a ten wyglad to mnie odrazu zniechecil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 przeplacopne za 749 masz 1800xt 512 ram http://www.allegro.pl/item136003110_karta_...12mb_pci_e.html co by nie mowic o gustach i sympatiach to ta karta jest zdecydowanie lepsze od tego 7800gtx pod kazdym wzgledem. pzdr Nie zgodzę się Obie karty na default Radeon szybszy w Direct 9 Geforce szybszy bądź równy w Open GL Jest to GTX, więc spokojnie można go podciągnąć ponad 500 MHz GPU na codzień, co już daje mu niezłego kopa, pamięci też się kręcą. Oczywiście, że Radeona też można podkręcić, ale ma mniejszy zapas... poza tym ta grafa jest "skatowana" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Na GTX to spokojnie pojedzie, a ta oferta :? jakie powyginane blaszki, co ten koleś z tym robił :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 witam mam juz mohego gtx problem w tym ze bez podnoszenia papu karta daje stabilne 490mhz na rdzeniu, dalem biosem 1,5v z godnie z ta instrukcja http://img83.imageshack.us/img83/4947/7800gtxvi1.jpg i niestety na 500 w atitoolu jest wiecej bledow niz na 1,4v... co o tym myslicie ? moze jednak ta instrukcja kiepskawa jest ? teraz jade na default biosie 480/680 w smarku 03 na procku 1,8ghz i ecs kn1 sli extreme oraz pcie 8x daje 19k, w 05 troche malo bo 9, ale na dfi postaram sie do 10 zbliżyć :) nbie ukrywam że chcialbym dojść do ~550mhz na rdzeniu, karta ma niezle warunki <50* w stresie po oc, ale nie wiem jak dojsc chociaz do 500mhz pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 hmmm nikt się nie bawił a oc czy napięciami na 78gtx czy może nikt tej karty nie ma ?? :mrgreen: :-)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Parametr Entry4 zostawia się w spokoju. Nie wiem z jakiej instrukcji korzystałeś. Zajrzyj do tematu o 78GT, tam na 1 stronie jest FAQ i masz wszystko napisane krok po kroku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 panowie bios mod nie działa na 7800gtx to tylko na 7800gt działa :D :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 hmm czyli na wersji gtx nie da sie zrobic mod bisou ?? szkoda :( czyli do wyższego v potrzebna jest fizyczna zabawa ?? :(( hmmm a co powiecie na to ?? http://forums.extremeoverclocking.com/show...471&page=22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Przecież nie od dzisiaj wiadomo, że 7800GTX nie podkręca się w większości przypadków zbyt wspaniale. Przy OC trzeba porządnie chłodzić te mosfety na niej bo grzeją się na potęge... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 hmmm mam kilkanaście wysokich i niskich ALUMINIOWYCH RADIATORKOW, CO MAM OBRADIATOROWAC ?? http://img472.imageshack.us/my.php?image=p1010121by4.jpg dzięki i pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Mialem na mysli porzadne schlodzenie tego czarnego radiatora, ktory siedzi na mosfetach. Teraz zobacz, ze na pewno pod obciazeniem parzy. Ja rozwiazalem to np. tak: Dzieki czemu mam chlodzone cale PCB karty i pamiatki. Swoja droga duzo daje tez zapewnienie rownomiernego nagrzewania sie pamiatek, bo z doswiadczenia wiem ze te na dole sa duzo cieplejsze. Najlepiej byloby zastosowac te oryginalna blaszke co byla na kosciach i dopiero na to poprzyklejac radiatory na wysokosci poszczegolnych kostek. Generalnie ja swojego GTXa trzymam na defaulcie, Gainward i tak ma troche podbite takty fabrycznie, a i tak wszystko spokojnie smiga :D POZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 równoramierne nagrzanie ramek ?? po co to komu? jest różnica w oc ?? a moze Ty potrafisz moda biosem na gtx zrobic ?? :> no i co obradiatorowac bo radia sie nie moga marnować :) btw rzwcZywiście parzy mocno w stresie :/ btw na gtx mam nawiew na 5v dwie 60mm, ale nie wieje to na najdalszą kość i na mosfety niestety :/ musze zapodać 120mm z przodu do soprano ;] http://img441.imageshack.us/my.php?image=p1010133ja0.jpg i moglbys sie pochwalic wynikami ze smarkow ??? bo chce miec puunkt odniesienia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Wczoraj na szybko przy 480/1300 mialem w 2k5 ponad 8400 smarkow, na dosyc zasyfionym systemie... Odnosnie tego nagrzewania ramek to moze byc tak jak i ja mialem, ze BSODy z nv4_disp.dll :-P Mosfety trzeba chlodzic bo sie usmaza inaczej, a poza tym na DFI centralnie chipset podgrzewaja, m.in. dlatego WC poskladalem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 hehe ja moje troszke czasu męczyłem, poprzedni właściciel miał ac także był przewiew :D mam nadzieje że pośmiga karta jeszcze troszkę :> w sumie gwara jest ... ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 (edytowane) Najlepszy bylby bloczek na cala karte, jakis Innovatek albo cos w tym stylu :wub: Szkoda, ze tyle $$$ trzeba na to... PS jak sie dowiesz cos o vmodzie na GTXie to daj tu znac, sam wtedy zerkne :D Edytowane 10 Listopada 2006 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...