Jordi23 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) ja tez nic nie zmieniam ;) az do wyjscia UT2007 :) jordi my to zawsze kompy podobne mamy :) 1508957[/snapback] hehe no rzeczywiscie tak jest :wink: pozdrowka kolejne recki : http://www.guru3d.com/article/Videocards/229/ http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=384 http://www.pcinpact.com/actu/news/PC_INpac...de_la_GeFor.htm Edytowane 22 Czerwca 2005 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Recka na PCLab.pl!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 Fajna recenzja, jednak system chłodzenia nie jest tak głośny jak w przypadku 6800Ultry, X850XT no i nie jest za gorąco, co do wydajnosci jeśli to będzie prawda z tym Unreal 3 Engine to ta karta jest za*** mocna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ta karta w 2005 1600x1200/fsaa4x/anizo8x osiaga wynik 4645 - o 200 punktow nizszy niz moj 6800GT w 1024/no fsaa/no anizo :D ladna karcioszka 8) ogolnie podoba mi sie, ale chyba przeczekam ta generacje, 6800GT powinno mi wystarczyc na quake4 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 karta moim zdaniem jest naprawdę marna spodziewałem się takiego samego wzrostu wydajności tak jak to było w przypadku 9800Pro a X800XT. Dla mnie cieniutko oj cieniutko. Dla 15%-50% wydajności nie ma sensu zmieniać karty. A wyniki są tylko naprawdę dobre tylko w smarkach. ciekawe co pokaze ATi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 No ale narazie nie ma dlaniej dopracowanych sterów, proc też zrobił swoje przytrzymując ją, myśle ze R520 nie będzie lepszy od wersji 7800Ultra jesli takowa wyjdzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 myśle ze R520 nie będzie lepszy od wersji 7800Ultra jesli takowa wyjdzie :D 1509482[/snapback] A Ty myślisz, że R520 wyjdzie tylko w jednej wersji? Odpowiedzią na Ultrę bedzie pewnie coś pokroju XTPE. Tak jak to mialo miejsce w przypadku serii 6800 i X800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 I jeszcze recka na IDG GeForce 7800 GTX - wydajność jakiej nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 podaj cene :D 1508837[/snapback] luks__pl podaj cene cwaniaku. 1508886[/snapback] Leadek 7800 GTX = 2200 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 No ale narazie nie ma dlaniej dopracowanych sterów, proc też zrobił swoje przytrzymując ją, myśle ze R520 nie będzie lepszy od wersji 7800Ultra jesli takowa wyjdzie :D 1509482[/snapback] twój avatar mówi sam za siebie więc nie będą tego komentował A co do nowego Geforca podoba mi się tylko jedna rzecz :), transparent supersampling, właśnie to mnie bolało w grach. ciekawe jaki spadek wydajności jest względem zwykłego AA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ciekawe jak bedzie wygladala karta z middleend?? i jaka cena bo na ta mnie nie bezie stac! Ale jak by byla mocna 12 moze nawet 16 potokowa karta w cenie 900zl to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 (edytowane) twój avatar mówi sam za siebie więc nie będą tego komentował A co do nowego Geforca podoba mi się tylko jedna rzecz :), transparent supersampling, właśnie to mnie bolało w grach. ciekawe jaki spadek wydajności jest względem zwykłego AA 1510073[/snapback] Nierozumiem cie.... :mur: co z tego ze mam w avatarze "nvidia G70" nie popieram jej na hama jak to niektórzy robią ati maniacs users :wink: i odrazu mieszają tego geforca z błotem i wypisuja bzdury typu " R520 zmiecie tego geforca z powierzchni ziemi" LOL na przyszły raz luz :wink: i poczekajmy do testów Edytowane 22 Czerwca 2005 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 ja przecież nie pisze ze R520 zmiecie tego G70 tylko tyle że wzrost szybkości jest trochę za mały :( nic nie mam do NV. dla mnie jest tylko jedna rzecz ważna wydajność!! w grach nie żadnych smarkach. niech wygra lepszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 lypnik413 ?? WTF LUNA TECHDEMO MOVIE http://hardwired.hu/dl.php?id=3293&dl=1 MOTOROS TECHDEMO MOVIE http://hardwired.hu/dl.php?id=3292&dl=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 przeczytalem recke na pclab, karta fajna i powiem wam ze wlasnie takiej roznicy wydajnosci w stusunku do 6800ultra czy X800/850 XTPE sie spodziewalem. Wiedzialem ze nie bedzie takiej miazgi jak byla gdy pojawily sie X800/6800. Jezeli 7800ultra bedzie miala 32 potoki i wyzsze zegary to juz bedzie duzo lepiej. Ale pewnie NV czeka z ultra na pokaz nowego ATI. 7800 gtx jest naprawde fajowa grafa godna polecenia dla maniakow / entuzjastow gier. Ja jednak nie moge sie doczekac nowego produktu ATI - nie bede oklamywal ale jestem poprostu zwolennikiem tej firmy i tyle. Ostatnia moja grafika NV byla rewelacyjny G4 Ti4200 potem juz same Aticzki mialem. Tak se mysle ze jak za swojego X800XTPE dalem 1600zl i mial bym dolozyc 1000zl wiecej zeby miec tego 7800gtx to troche za duzo tym bardziej ze roznica jest nie az tak ogromna, pewnie jak mowia w nowych grach stylu Unreal3 taki 7800 rozwinie skrzydla i bedzie mozliwa gra na nim w 1600x1200 to na mojej X800XTPE pogram w 1024 :), ale zanim wyjdzie ten U3 to moze juz bedzie u mnie siedzial R520 :), bo pewnie U3 wyjdzie za rok minimum generalnie jezeli ktos akurat zmienia grafe i chce miec powera to niech poczeka jakis czas az 7800gtx zejdzie do poziomu 1800-2000zl i mozna sie szarpnac ;) ale to dla maniakow (zreszta sam do nich naleze ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 A co do nowego Geforca podoba mi się tylko jedna rzecz :), transparent supersampling, właśnie to mnie bolało w grach. ciekawe jaki spadek wydajności jest względem zwykłego AA ponizej 10% dla TSS, dla TMS jest znikomy, tak samo jak efekt, ktory daje... co ciekawe, w zadnej recce nie znalazlem porownania standardowego trybu 8xS z TSS...cos mi sie wydaje, ze sa one b.podobne... w gf7800 nie zmieniono tez nic w kwesti WMV HD..tzn obciazenie proca jest na podobnym poziomie -no troszeczke mniejsze, jak na gf6800. jednak dla mnie bardziej istony jest spory wzrost wydajnosji SM3.0 i HDR co ladnie wudac w testach z Far Cry HDR i SC:CT z SM3.0 i HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 generalnie jezeli ktos akurat zmienia grafe i chce miec powera to niech poczeka jakis czas az 7800gtx zejdzie do poziomu 1800-2000zl i mozna sie szarpnac ;) ale to dla maniakow (zreszta sam do nich naleze ;) ) 1510441[/snapback] Przecież za tyle to będzie można ją po wakcjach kupić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Dla mnie głównym zaskoczeniem było utrzymanie rozsądnych temperatur i zmniejszenie prądożerności nowego GieFa. Wyniki rzeczywiście nie powalają na kolana, zresztą wielu potencjalnych klientów nie ma na tyle mocnych procesorów żeby wykorzystać potencjał takiej karty, w wielu recenzjach jest mowa o "wąskich gardłach" CPU. Gdyby karta była mocniejsza o powiedzmy 25% to Intel i AMD musieliby szybko wprowadzić odpowiedni proc dla takiej besti. W tym wyścigu NV też nie może przesadzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Przecież za tyle to będzie można ją po wakcjach kupić.... 1510499[/snapback] pozyjemy zobaczymy - narazie spekulacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 w gf7800 nie zmieniono tez nic w kwesti WMV HD..tzn obciazenie proca jest na podobnym poziomie -no troszeczke mniejsze, jak na gf6800. 1510497[/snapback] http://www.guru3d.com/article/Videocards/229/8/ znacznie lepiej jest :) btw, karta jest naprawde mocna, skoro taki 4000+ ja ogranicza :F zanim rozwinie skrzydelka minie troche czasu 8) stery tez niedopracowane. znowu ciekawa walka sie szykuje :D nierealny mam wrazenie ze tylko rzuciles okiem na wykresy i na tej podstawie mowisz ze jest mala roznica miedzy kartami ;E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 ja przecież nie pisze ze R520 zmiecie tego G70 tylko tyle że wzrost szybkości jest trochę za mały :( 1510145[/snapback] ty na prawde chcialbys zebyc co dwa lata predkosc kart wzrastala 5-6 krotnie? to by znaczylo tylko tyle ze karty by sie szybko starzaly i trzeba by bylo wydawac mnostwo kasy na kolejne karty. Radeon 9800pro ktory rok temu kosztowal prawie 1,5 k teraz mozna kupic za 500zl. Przez rok tysiac zlotych kosztuje grania na samej karcie graficznej. A do tego dolicz procka pamieci cala reszte + ceny gry. Troche drogo nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 znacznie lepiej jest :)hmm...chyba guru jako jedyni takie wynika maja... http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...indepth_17.html http://www.beyond3d.com/previews/nvidia/g70/index.php?p=21 btw, karta jest naprawde mocna, skoro taki 4000+ ja ogranicza :Fszczerze powiem, ze nie wiem o co biega z tym "ograniczaniem", dla mnie sredni fps na poziomie 30-50nie jest powalajacy, i imho nie jest zasluga slabego CPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 no przy wszystkich cukierkach juz tak nie ogranicza, ale spojrz na wyniki bez aa i anizo :) ja np w takiego q4 mam zamiar grac praktycznie bez tekstur itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 no przy wszystkich cukierkach juz tak nie ogranicza, ale spojrz na wyniki bez aa i anizo :)nie no... grac bez fsaa i aniso? przeciez z takim podejsciem to i dla r9800 nie ma odpowiedniego proca :) zreszta i bez fsaa mozna ta karte zarznac...samym HDR'em... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAtswat Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Specyfikacja z benchmarka: (http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/GeFofrce7/strona-2.html) silnik graficzny CineFX 4.0: * 128-bitowa zmiennoprzecinkowa prezycja kolorów (rendering w 32-bitowej, 64-bitowej i 128-bitowej palecie koloru) Może ktoś to "wyprostować" dla mnie? Tu nie chodzi chyba o głębie kolorów /palete kolorów/. Jeżeli tak, to po co komu 128 lub 64 bity? Przecież normalnie 24 to dużo, 32 to bardzo duża ilość kolorów a 64 to by poprostu był "hhhhhhhhłłłyt maketigooowy" nikomu nie potrzebny bo chyba człowiek i tak nie zauważy tej ilości kolorsów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No, jestm mile zaskoczony - na pewno nie wydajnoscia (rozczarowanie), ale trybem Transparency Super Sampling (TMS jest na pierwszy rzut oka beuzyteczny). Ploty w HL2 wygladaja przeslicznie ! Wielki plus dla nVidii - bardzo uzyteczny bajerek. I tak dla wyjasnienia - 24 a 32 bitowy opis koloru nie rozni sie iloscia wyswietlanych kolorow - 32 bity to tez po 8 bitow na kazda skladowa + 8 bitow kanal alfa (przy 2d generalnie nie uzywany) - a 32 a nie 24 jest wylacznie z powodu szybszego dokonywania operacji na obrazie (na pierwszy rzut oka paradokasalnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewsew Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ojej, podniecajCie , podniecajcie sie . Lepiej kupcie to , a nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No, no, niezła karciocha. Żadnego hiper rewelacji tu nie widzę, ale to dobrze- posiadacze aktualnie najmocniejszych kart wiedzą, że i ich cacuszka ciągle nie są wykorzystywane choćby i w 3/4 możliwości. 7800 Gtx, to ciekawa karta dla ludzi aktualnie posiadających słabe 12potokowce i w dół. Nawet niepodkręcające się x800xl i 6800GT będą sobie jeszcze kawałek czasu radzić i ich właściciele też nie mają po co kupować najnowszego GF (no chyba, że najdzie ich nagle ochota na 1600x1200@eye- candies + 60fps up ;) ). PS. A co do podobnych kompów, to raczej mój z Jordiego są jak bliźniaki :D Zdrówki Jordki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość christie_ Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 a tak sie sklada ze ja wlasnie sie przesiadlem na pci-e (dfi sli :D) i mialem juz kupowac 68ultre.. :D budzet wiec jest, i tylko czekam az sie pojawi w sklepach (dokladniej, w jednym) :D za rok dokupi sie druga taka 'jakby co'.. ;) rzuce, rzecz jasna, wyniki z domowego ogrodka, jesli sie zlozy ze bede jednym z pierwszych posiadaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2005 No to czekam z utęsknieniem ;) na Twoje wyniki bo widzę, że a64 ma b. podobnie taktowanego do mojego, 1GB ram itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...