Skocz do zawartości
p3dzi0r

Problem !!! ???

Rekomendowane odpowiedzi

Cze , zakupiłem procka na allegro , a mianowicie celka 566 na coopermine , 1,5V , do tego przejsciuffke Asusa , podłączam to do tego co mam poniżej włączam kopa i co nic cisza , to znaczy startuje słysze jak dysk działa jak przy normalnym startowaniu ale po chwili juz nic nie slychac a na monitorze pisze No input signal czy siakoś tak ? przecie płyty na BXie obsługują takie celki więc co może być nie tak ? Proszę o pomoc !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie som oznaki nie zyjoncego proca ? , moze zejsc do kumpla i go sprubowac , kumpel ma celka 700 , kupilem paste titana za 3zl (tubka :)) nalozylem nacisnolem , zalozylem radiator i [gluteus maximus] nie dziala (a radiator troche sily i nalozony)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przejsciuwka na celki ppga czy fcpga bo jak na to pierwsze to nie podziala a z regolacja to ja widzialem wlasnie na ppga jak bedziesz mial taka z ustawieneim celeron/pentium 3 to na p3 jest wlasnie fcpga ale byc mzoe trafiles na zjechanego proca

daj wtedy kolesiowi adresa do tego linka to zobaczy jakiej braci sie narazil :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak go moglem uwalic , przejsciuwka ma regulacje napiecia , ale jest ustawione na cpu default. , plyta nie ma regulacji napiecia i dlatego kupilem przejsciuwke z takom regulacjom

Ustaw na przejściówce 1,5 V, bo BX bierze 2V, poto jest ta przejściówka z regulacją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie , przejsciuwka to asus S370 DL , obsługuje procesory z serii coopermine i reszte też. Wszystko na niej ustawione na default a napiecie na CPU default (wiec takie jakie porcesor potrzebuje nie ?).

Ustawiając przejściówkę na default to tak jak by jej nie było, więc na default dajesz mu 2V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej dopatrywał bym sie problemu w grafice gdyż przy padnientym procku nie powinno nic na ekranie wyskoczyc a tozatym sprawdz grafike bo jak monitor podepniesz do kompa to nie powinoo nic wyskakiwac typu no sognal czy jakos tak ( zalezy tez od monitora ) a prcka se sprawdz u funfla bo zeczywiscie moze byc lipny ja tez tak kupilem prca. ( Boze jaki ja kłupi byłem. )

Ps. Odzyskalem kase pojechalem do Krakowa i osobiscie odzyskalem kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podlonczylem jeszcze raz , ustawilem napiecie 1,5 V , dalej to samo , ale za jednym razem komp sie wlonczyl , grafa tez ale apisal procesor Chyba intel pentium 98 mhz ??? i sie zatrzymal. Mam zworki odpowiedzialne za mnoznik czy mogą być ustawione jak się chce ? bo mnoznik mam max 8x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dwa padnięte proce - jeden sie przepalił drugi po prostu padł. Jednym z objawów jest właśnie wyłączający sie monitor. Poza tym dyski nie są czytane. Z tego co piszesz procek jest ewidentnie padnięty. Reklamuj - Allegro udziela gwarancji na to co kupujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha na procu w rogu widoczne jest male ukryszenie , jakby zadrapanie , sprawdzalem rpzez szklo powiekszające , już powidaomiłem sprzedawcę o tym fakcie , ito nie z mojej winy to ukruszenie bo bylo wczesniej i nawet na zdjeciu z aukcji je widac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...