p3dzi0r Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Cze , zakupiłem procka na allegro , a mianowicie celka 566 na coopermine , 1,5V , do tego przejsciuffke Asusa , podłączam to do tego co mam poniżej włączam kopa i co nic cisza , to znaczy startuje słysze jak dysk działa jak przy normalnym startowaniu ale po chwili juz nic nie slychac a na monitorze pisze No input signal czy siakoś tak ? przecie płyty na BXie obsługują takie celki więc co może być nie tak ? Proszę o pomoc ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Zresetuj zworką bios może to coś pomoże no i sprawdź osadzenie karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 wlozylem p2 266 i dziala spoko ale ja chce tego cela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 wlozylem p2 266 i dziala spoko ale ja chce tego cela Zdaje sie, zeten procek jest uwalony :( Czy plyta ma odpowiednie napiecia? Bo jak nie ustawiles to mogles go zjarac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 ciekawe jak go moglem uwalic , przejsciuwka ma regulacje napiecia , ale jest ustawione na cpu default. , plyta nie ma regulacji napiecia i dlatego kupilem przejsciuwke z takom regulacjom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 ciekawe jak go moglem uwalic , przejsciuwka ma regulacje napiecia , ale jest ustawione na cpu default. , plyta nie ma regulacji napiecia i dlatego kupilem przejsciuwke z takom regulacjom A probowales wgrac najnowsza wersje BIOSu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 jest najnowsza dla tego rev. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 ludzie pomocy !!!! , ja chce zeby to dzialalo bo zamierzam toto ladnie podkrecic !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Może proc poprostu nie żyje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 a jakie som oznaki nie zyjoncego proca ? , moze zejsc do kumpla i go sprubowac , kumpel ma celka 700 , kupilem paste titana za 3zl (tubka :)) nalozylem nacisnolem , zalozylem radiator i [gluteus maximus] nie dziala (a radiator troche sily i nalozony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Idź do tego kumpla. Chociaż będziesz pewien na 100% czy procek żyje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 a przejsciuwka na celki ppga czy fcpga bo jak na to pierwsze to nie podziala a z regolacja to ja widzialem wlasnie na ppga jak bedziesz mial taka z ustawieneim celeron/pentium 3 to na p3 jest wlasnie fcpga ale byc mzoe trafiles na zjechanego proca daj wtedy kolesiowi adresa do tego linka to zobaczy jakiej braci sie narazil :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 ciekawe jak go moglem uwalic , przejsciuwka ma regulacje napiecia , ale jest ustawione na cpu default. , plyta nie ma regulacji napiecia i dlatego kupilem przejsciuwke z takom regulacjom Ustaw na przejściówce 1,5 V, bo BX bierze 2V, poto jest ta przejściówka z regulacją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 ludzie , przejsciuwka to asus S370 DL , obsługuje procesory z serii coopermine i reszte też. Wszystko na niej ustawione na default a napiecie na CPU default (wiec takie jakie porcesor potrzebuje nie ?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweu Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 ludzie , przejsciuwka to asus S370 DL , obsługuje procesory z serii coopermine i reszte też. Wszystko na niej ustawione na default a napiecie na CPU default (wiec takie jakie porcesor potrzebuje nie ?). Ustawiając przejściówkę na default to tak jak by jej nie było, więc na default dajesz mu 2V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Raczej dopatrywał bym sie problemu w grafice gdyż przy padnientym procku nie powinno nic na ekranie wyskoczyc a tozatym sprawdz grafike bo jak monitor podepniesz do kompa to nie powinoo nic wyskakiwac typu no sognal czy jakos tak ( zalezy tez od monitora ) a prcka se sprawdz u funfla bo zeczywiscie moze byc lipny ja tez tak kupilem prca. ( Boze jaki ja kłupi byłem. ) Ps. Odzyskalem kase pojechalem do Krakowa i osobiscie odzyskalem kase. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 deflaut plyty dopiero przejsciowka ma zredukowac napiecie do takiego jakie proc potrzebuje nie mniej 2v powinien wytrzymac ale ustac te 1.5 a najlepiej to wez wsadz tego celka do kolegi to wszystkiego sie dowiessz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Poprawka głupi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 podlonczylem jeszcze raz , ustawilem napiecie 1,5 V , dalej to samo , ale za jednym razem komp sie wlonczyl , grafa tez ale apisal procesor Chyba intel pentium 98 mhz ??? i sie zatrzymal. Mam zworki odpowiedzialne za mnoznik czy mogą być ustawione jak się chce ? bo mnoznik mam max 8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 mnoznik zablokowany ale mimo to powinien byc ustawiony na tyle i le ma proc nowszy bios chyba jeszczy bym poszukal napisz do przedstawiciela moz pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Tos sie facet wrobiles. Myslisz ze Celek 566 jest duzo szybszy od P II @400? Heh, albo wierzysz w cuda albo nie wiem :?. I wcale nie wiem czy on sie tak kreci rewelacyjnie... Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 na wodnym pojechal by duzo wyzej nie buj nie buj o tego celka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Miałem dwa padnięte proce - jeden sie przepalił drugi po prostu padł. Jednym z objawów jest właśnie wyłączający sie monitor. Poza tym dyski nie są czytane. Z tego co piszesz procek jest ewidentnie padnięty. Reklamuj - Allegro udziela gwarancji na to co kupujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 bo procesor po wlozeniu zachowuje sie tak jak wlonczony komp bez procesora. Wiem bo sprawdzalem bez procesora i identyko , dyski sie ruszajom ale nic pozatym , sondzicie ze walnienty jest ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 ja stawiam na walniety procek. Co jak co ale proca to na allegro bym nie kupil!! A sprawdzales iu tego kumpla?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 nie , jutro z ranca sprawdzam ale caly czas jade na tym P2 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 aha na procu w rogu widoczne jest male ukryszenie , jakby zadrapanie , sprawdzalem rpzez szklo powiekszające , już powidaomiłem sprzedawcę o tym fakcie , ito nie z mojej winy to ukruszenie bo bylo wczesniej i nawet na zdjeciu z aukcji je widac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 to w sumie chyba sam sobie odpowiedziales na pytanie. WALNIETY PROC!!!! pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 założyłem proca u kumpla , wszytsko działa , max pain chodzi wiec co to moze byc , przejsciuwka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 bardzo mozliwe moj kumpel przez przejsciowke mial tez klopoty ze sprzetem tylko ze jemu wstawal ale zaliczal co kilka(nascie) minut zwis w windzie komp byl nie krecony!!! Zmien przejscioww Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...