ur8an Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zajefajny kolorek tego "kulera" ;] Btw. co z autografami na shroudzie? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Btw. co z autografami na shroudzie? ;]Shroud lecial na zlot - jednak zostal u Poci w domu.. ;( Moze nastepnym razem sie uda.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 O właśnie, szkoda że zapomiałem. Mogliśmy Ci na zlocie zrobić nowego shrouda, jak już tamtego zapomniałeś ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Gorący dni ale ile mozna sie opalac? ;] Postanowilem pstryknać pare fotek pseudo nowości w moim WC - nowe bloki: PowerX Abadon Pro PowerX chłodzi Bartona 2Ghz natomiast Abadon R9500Pro @ 350Mhz/610Mhz (do karty już są zakupione radiatorki Zalmana wiec pamiec powinna isc w gore bo niezle sie grzeje). Zmiana jeszcze jedna wzgledem rewizji ostatniej - Tagan 480W został zastepiony Fortonem 350W. Powód? Wysoki rachunki za prąd - komp chodzi 24h/7 ;] Ciekawostka - dzieki temu Fortonowi wyrzucilem Synchroniczny Włącznik Pompki - zasilacz sam służy jako to urządzonko. Także nie musicie tego komentować, taką ciekawostke zapodałem.. ;] Tego WC przez najblizszy rok nie bede tykał - bedzie ładnie obrastało kurzem.. ;] P.S. 30min siedziałem i kombinowałem żeby te zdjecia były w poziomie - dzisus #(#*#( mac, nie wyszło.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 fajnie, fajnie. Powiedz mi jak zachowuje sie rez, bo ostatnio tez pomyslałem ze jakis malutki bym se wstawił do budy. Czy jak zgasisz pompke to woda spływa do niego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Copper Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Zmiana jeszcze jedna wzgledem rewizji ostatniej - Tagan 480W został zastepiony Fortonem 350W. Powód? Wysoki rachunki za prąd - komp chodzi 24h/7 ;] A zawsze wydawało mi się że w zasilaczu to tylko jego sprawność ma jakiś wpływ na zużycie prądu :) Zasilacz pobiera tyle prądu ile aktualnie komp potrzebuje, a jego moc okresła tylko jakie obciążenie może max dac :) PS Fajny kibel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 fajnie, fajnie. Powiedz mi jak zachowuje sie rez, bo ostatnio tez pomyslałem ze jakis malutki bym se wstawił do budy. Czy jak zgasisz pompke to woda spływa do niego?? Nie, pozostaje w układzie. Inaczej co wyłaczenie kompa miałbym powodz w budzie.. ;] A zawsze wydawało mi się że w zasilaczu to tylko jego sprawność ma jakiś wpływ na zużycie prądu :) Zasilacz pobiera tyle prądu ile aktualnie komp potrzebuje, a jego moc okresła tylko jakie obciążenie może max dac :) Tez tak myślałem - jednak rachunki zminiły moje zdanie na ten temat... Gdy pojawił sie Tagan, wzrosły one o taka kwote ze było to widoczne.. ;] Nic innego w domu sie nie zmienio (w sensie pobierania prądu) - tylko doszedł mi zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Nie, pozostaje w układzie. Inaczej co wyłaczenie kompa miałbym powodz w budzie.. ;]Masz nieszczelny rez?? Jak miałem cpc :lol2: :lol2: :lol2: to zbiornik stał na dole i woda z układu zawsze spływała, za kazdym razem jak odpalałem pompke to układ napełniał sie od nowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Masz nieszczelny rez??Mate w mojej edycji rezów sie nie postarał.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Co wy za bzdury wygadujecie o spływaniu wody przy wyłączonej pompce :o omg. Przecież jak obydwa węż, lub pompka z drugim wężem jest zanużona to nic nei spłynie. Tak juz jest na naszym świecie i tego sie nie zmieni, wiec nie ma mowy o spływaniu. Ten rez jak na mój gust troche zbyt duży ;) Jestem ciekaw jak kibel bedzie wyglądać za rok, jeżeli naprawde nic w nim nei ruszysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Za rok, to będzie rozkręcał bloki i czyścił dokłądnie. Węże bedą do wyrzucenia. Wygląda normalnie ;] W każdym razie lepiej niż poprzednio. Naucz Ty się dziecko drogie robić fotki:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 A po co zanuzać wąż, zeby stawiał wieksze opory?? Sorry za ot, ale po przykrych doswiadczeniach z trójniczkiem mysle coraz powazniej nad rezem.... Jak zamocowac (najlepiej) pompke w rezie?? zeby sobie wisiała na węzu w którego pompuje?? Aha i jak połączyc w srodku tą pompke do wylotu z reza. Sorry za ot, ale jak tu juz jest mowa o rezach, to wole nie zakładac nowego topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Sry, ale jakie ty miałeś przykre doświadczenia z trójnikiem :?: :blink: Ja mam używam, napełniałem i odpowietrzałm układ z 8-10 razy i przykrych doświadczeń nie miałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 miejmy nadzieje ze finalna wersja bedzie duzo lepsza :) aa tak apropo fajny bloczek na gole jajka :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiczis Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 szczerze mi sie wc podoba. jezeli ktos nie przywiazuje uwagi do wygladu to jest spoko jak dla mnie P.S. niech nikt nie mowi ze jest brzydkie bo jak ja zloze swoje (daj Bog) to zobaczycie co to brak estetyki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Szymon zlozyl przecinak 3dmarkowy. To dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Fucktycznie estetyka nie stoi na najwyzszym poziomie. :D Podoba mi sie, ze sa jeszcze tacy, co nie robia ukladow na czesciach, z ktorych kazdy Kowalski moze zmontowac WC. Dokladnie opisalem to w topicu o WC Demona. Jak mialbym skladac sobie WC, to wolalbym mimo wszystko uklad z trojnikiem zamiast reza (wizualnie brzydki IMO), ale to wszystko kwestia gustu i wygody napelniania. I co najwazniejsze... s.A 4ever! ;] PS. Paskudne masz te poskrecane okragle kable IDE, tu na przyklad. Bleee. :P Edytowane 7 Lipca 2006 przez jvt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Jak zamocowac (najlepiej) pompke w rezie?? zeby sobie wisiała na węzu w którego pompuje?? Aha i jak połączyc w srodku tą pompke do wylotu z reza. Sorry za ot, ale jak tu juz jest mowa o rezach, to wole nie zakładac nowego topicu. Pompka wisi na wylocie i kablu zasilającym. Wewnątrz reza (wylot) jest kawałek rurki... chyba z plexy- na tą rurkę przychodzi kawałek wężyka z wylotu pompki. Rozwiązanie idealne- pompka wisi w powietrzu (znaczy w wodzie)- zero drgań. Wracając zaś do pytania o spływanie wody po wyłączeniu układu- nie ma takiej opcji- inaczej mieli byśmy "zaczątki" perpetum mobile ;-). Edytowane 7 Lipca 2006 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Powiedz Ty mi ile kosztuje złożenie czegoś takie jak Ty masz drogi mechl!k'u, i co to jest to zielone?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Wszystko zależy jakie masz znajomości.. ;] PowerX - 90zł Abadon Pro - 40zł (trza było zmienić zapinke), thx Heat :* Pompka, rez, płyn - prezent gwiazdkowy , thx mechl!n :* Nagrzewnica - kiedyś kupilem, wymagała tylko wyczyszczenia, teraz koszt samej nagrzewnicy to ok 20-30zł Węże - by Obi, 2zł za metr; thx Nexer :* Czyli myśle ze koszt takiego zestawu to okolice 300zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Czyli myśle ze koszt takiego zestawu to okolice 300zł.No to zbieram kase ;] Powiedz mi jakie masz temperatury w stressie bo jakoś nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Bez karton-shrouda to juz nie ten sam kibel co kiedys » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Bylby jeszcze fajniejszy gdyby go mechlik nie zapomnial wziac ode z domu na zlot ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Bez karton-shrouda to juz nie ten sam kibel co kiedys » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « :lol: ;) Przeciez shroud cały czas jest.. 0o NAwet zrobie Ci pozniej zdjecie całosci.. ;] Bylby jeszcze fajniejszy gdyby go mechlik nie zapomnial wziac ode z domu na zlot ;]Ajj.. stfu i nie denerwuj mnie.. -.- » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Naprawde myślisz ze dałbym Ci się podpisać? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...