Skocz do zawartości
mechl!k

The Wc Of Mechl!k

Rekomendowane odpowiedzi

Gorący dni ale ile mozna sie opalac? ;]

Postanowilem pstryknać pare fotek pseudo nowości w moim WC - nowe bloki:

PowerX

Dołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafikaDołączona grafika

Abadon Pro

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika Dołączona grafika

PowerX chłodzi Bartona 2Ghz natomiast Abadon R9500Pro @ 350Mhz/610Mhz (do karty już są zakupione radiatorki Zalmana wiec pamiec powinna isc w gore bo niezle sie grzeje).

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Zmiana jeszcze jedna wzgledem rewizji ostatniej - Tagan 480W został zastepiony Fortonem 350W. Powód? Wysoki rachunki za prąd - komp chodzi 24h/7 ;]

Ciekawostka - dzieki temu Fortonowi wyrzucilem Synchroniczny Włącznik Pompki - zasilacz sam służy jako to urządzonko.

Także nie musicie tego komentować, taką ciekawostke zapodałem.. ;]

Tego WC przez najblizszy rok nie bede tykał - bedzie ładnie obrastało kurzem.. ;]

P.S. 30min siedziałem i kombinowałem żeby te zdjecia były w poziomie - dzisus #(#*#( mac, nie wyszło.. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

fajnie, fajnie.

Powiedz mi jak zachowuje sie rez, bo ostatnio tez pomyslałem ze jakis malutki bym se wstawił do budy.

Czy jak zgasisz pompke to woda spływa do niego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana jeszcze jedna wzgledem rewizji ostatniej - Tagan 480W został zastepiony Fortonem 350W. Powód? Wysoki rachunki za prąd - komp chodzi 24h/7 ;]

A zawsze wydawało mi się że w zasilaczu to tylko jego sprawność ma jakiś wpływ na zużycie prądu :)

Zasilacz pobiera tyle prądu ile aktualnie komp potrzebuje, a jego moc okresła tylko jakie obciążenie może max dac :)

PS Fajny kibel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie, fajnie.

Powiedz mi jak zachowuje sie rez, bo ostatnio tez pomyslałem ze jakis malutki bym se wstawił do budy.

Czy jak zgasisz pompke to woda spływa do niego??

Nie, pozostaje w układzie. Inaczej co wyłaczenie kompa miałbym powodz w budzie.. ;]

A zawsze wydawało mi się że w zasilaczu to tylko jego sprawność ma jakiś wpływ na zużycie prądu :)

Zasilacz pobiera tyle prądu ile aktualnie komp potrzebuje, a jego moc okresła tylko jakie obciążenie może max dac :)

Tez tak myślałem - jednak rachunki zminiły moje zdanie na ten temat...

Gdy pojawił sie Tagan, wzrosły one o taka kwote ze było to widoczne.. ;]

Nic innego w domu sie nie zmienio (w sensie pobierania prądu) - tylko doszedł mi zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

Nie, pozostaje w układzie. Inaczej co wyłaczenie kompa miałbym powodz w budzie.. ;]

Masz nieszczelny rez??

Jak miałem cpc :lol2: :lol2: :lol2: to zbiornik stał na dole i woda z układu zawsze spływała, za kazdym razem jak odpalałem pompke to układ napełniał sie od nowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy za bzdury wygadujecie o spływaniu wody przy wyłączonej pompce :o omg. Przecież jak obydwa węż, lub pompka z drugim wężem jest zanużona to nic nei spłynie. Tak juz jest na naszym świecie i tego sie nie zmieni, wiec nie ma mowy o spływaniu.

Ten rez jak na mój gust troche zbyt duży ;)

Jestem ciekaw jak kibel bedzie wyglądać za rok, jeżeli naprawde nic w nim nei ruszysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

A po co zanuzać wąż, zeby stawiał wieksze opory??

Sorry za ot, ale po przykrych doswiadczeniach z trójniczkiem mysle coraz powazniej nad rezem....

Jak zamocowac (najlepiej) pompke w rezie?? zeby sobie wisiała na węzu w którego pompuje?? Aha i jak połączyc w srodku tą pompke do wylotu z reza.

Sorry za ot, ale jak tu juz jest mowa o rezach, to wole nie zakładac nowego topicu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze mi sie wc podoba. jezeli ktos nie przywiazuje uwagi do wygladu to jest spoko jak dla mnie

P.S. niech nikt nie mowi ze jest brzydkie bo jak ja zloze swoje (daj Bog) to zobaczycie co to brak estetyki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fucktycznie estetyka nie stoi na najwyzszym poziomie. :D Podoba mi sie, ze sa jeszcze tacy, co nie robia ukladow na czesciach, z ktorych kazdy Kowalski moze zmontowac WC. Dokladnie opisalem to w topicu o WC Demona. Jak mialbym skladac sobie WC, to wolalbym mimo wszystko uklad z trojnikiem zamiast reza (wizualnie brzydki IMO), ale to wszystko kwestia gustu i wygody napelniania. I co najwazniejsze... s.A 4ever! ;]

PS. Paskudne masz te poskrecane okragle kable IDE, tu na przyklad. Bleee. :P

Edytowane przez jvt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zamocowac (najlepiej) pompke w rezie?? zeby sobie wisiała na węzu w którego pompuje?? Aha i jak połączyc w srodku tą pompke do wylotu z reza.

Sorry za ot, ale jak tu juz jest mowa o rezach, to wole nie zakładac nowego topicu.

Pompka wisi na wylocie i kablu zasilającym. Wewnątrz reza (wylot) jest kawałek rurki... chyba z plexy- na tą rurkę przychodzi kawałek wężyka z wylotu pompki. Rozwiązanie idealne- pompka wisi w powietrzu (znaczy w wodzie)- zero drgań.

Wracając zaś do pytania o spływanie wody po wyłączeniu układu- nie ma takiej opcji- inaczej mieli byśmy "zaczątki" perpetum mobile ;-).

Edytowane przez mechl!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Powiedz Ty mi ile kosztuje złożenie czegoś takie jak Ty masz drogi mechl!k'u, i co to jest to zielone??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy jakie masz znajomości.. ;]

PowerX - 90zł

Abadon Pro - 40zł (trza było zmienić zapinke), thx Heat :*

Pompka, rez, płyn - prezent gwiazdkowy , thx mechl!n :*

Nagrzewnica - kiedyś kupilem, wymagała tylko wyczyszczenia, teraz koszt samej nagrzewnicy to ok 20-30zł

Węże - by Obi, 2zł za metr; thx Nexer :*

Czyli myśle ze koszt takiego zestawu to okolice 300zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Czyli myśle ze koszt takiego zestawu to okolice 300zł.

No to zbieram kase ;] Powiedz mi jakie masz temperatury w stressie bo jakoś nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez karton-shrouda to juz nie ten sam kibel co kiedys

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Przeciez shroud cały czas jest.. 0o

NAwet zrobie Ci pozniej zdjecie całosci.. ;]

Bylby jeszcze fajniejszy gdyby go mechlik nie zapomnial wziac ode z domu na zlot ;]

Ajj.. stfu i nie denerwuj mnie.. -.-

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi