Skocz do zawartości
neo_vir

P4 3.00 Na Rock Lake

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam P4 3.0 na plycie Rock Lake D865PERL

I nie mam pojecia jak to podkrecic ;) ... Mam nadzieje ze przymiecie jako tako poczatkujacego usera i wytlumaczycie co z tym zrobic ...

I zeby bylo w jednym temacie mam GF FX 5600 i nie wiem jak odblokowac OC ...

Pozdrawiam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha ... no balem sie kombinowac z tym FSB ... bo na poprzedniej plycie, to w Voltage sie bawilem czy cos takiego ... A wracajac do fsb ... z jakimi wartosciami moge sie bawic i jaka temperature nie maxymalna ale taka zeby stabilnie chodzil moge wycisnac ?

A z tym FX to wie ktos co zrobic ?

Edytowane przez neo_vir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha ... no balem sie kombinowac z tym FSB ... bo na poprzedniej plycie, to w Voltage sie bawilem czy cos takiego ... A wracajac do fsb ... z jakimi wartosciami moge sie bawic i jaka temperature nie maxymalna ale taka zeby stabilnie chodzil moge wycisnac ?

A z tym FX to wie ktos co zrobic ?

1456470[/snapback]

:lol: Ty się powiłeś napięciem lol mogłes ładnie poparzyć kompa... FSB podkręcaj... i zobacz czy komp jest stabilny itp. czy się grzeje jak bedziesz mial w stresie 65 to jest gut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bios to takie cos niebieskiego, co sie odpala jak przy wlaczeniu kompa nacisniesz [del]. tam szukasz czegoś takiego jak fsb (front side bus)

jesli nic takiego nie ma / nie mozna zmienic, to zapomnij o podkrecaniu na tej płycie głownej i ciesz sie seryjnymi 3GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

posiadam taka sama plyte

mozliwosci podkrecenia sa ale nie za duze :sad:

wejdz w zakladke Advanced

wybierz Chipset configuration

i pozniej Burn-in mode

i zmieniasz wartosc procentowa przy Host and i/o burn-in mode

mozliwe jest podkrecenie o 4%

u mnie dalo to z procka 2.6 -> 2.7

tylko tyle

powodzenia :)