Skocz do zawartości
radeksz

Zgrywanie Z Gramofonu Na Mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ze w innym dziale mi nikt nie odpisal to pisze w tym i czekam na jakas odpowiedz.

"Witam mam problem ze zgrywaniem z gramofonu sprzęt muzyczny taki jak w podpisie , próbowałem na parę sposobów ale nie działa :mur: , jako program użyłem sound forge 6.0. Pomóżcie bo nie wiem jak to podłączyć i zgrać. Jeśli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to piszcie a odpowiem."

EDIT:CZYLI ZNOWU NIKT MI NIE POMORZE :wisielec: :zonk:

Edytowane przez radeksz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze w innym dziale mi nikt nie odpisal to pisze w tym i czekam na jakas odpowiedz.

"Witam mam problem ze zgrywaniem z gramofonu sprzęt muzyczny taki jak w podpisie , próbowałem na parę sposobów ale nie działa  :mur:  , jako program użyłem sound forge 6.0. Pomóżcie bo nie wiem jak to podłączyć i zgrać. Jeśli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to piszcie a odpowiem."

EDIT:CZYLI ZNOWU NIKT MI NIE POMORZE  :wisielec:  :zonk:

1456057[/snapback]

W najlepszym wypadku potrzebujesz przejsciowki z gramofonu na > line-in (maly jack) w najgorszym potrzebujesz przedwzmacniacza z charakterystyka RIAA... ale to juz duzo pisania i wogole :). Napisz co sie dzieje. (co gdzie jak i z czym podlaczasz, uzywane kable , przejsciowki i reszte talatajstwa)

Edytowane przez best-boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do poprawnego zgrania vinyli na kompa będzie potrzebny najlepiej zwykły wzmacniacz z wejściem PHONE i wyjściem REC, które podpinasz z LineIN na karcie dźwiękowej i jedziesz.

Ja do zgrywania vinyli używałem jednego fajnego programiku. . . a nazwy zapomniałem. Jak tylko sobie przypomnę dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gramofon ma wejscie diodowe. 1457347[/snapback]

Gramofon podlaczasz do wejscia gramofon tak jak na rysunku.

SB Live podlaczasz do jednego z we/wu magnetofonowych.

Musisz zrobic przejsciowke z DIN5 na maly jack (line in)

Wyjscie w DIN5 to sa norzki 1 i 4 masa to norzka 2

Popatrz tutaj :)

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=134237

i musisz zrobic dokladnie odwrotnie jak kolega :)

i chyba juz wszystko jasne

Edytowane przez best-boy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi