radeksz Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 (edytowane) Jako ze w innym dziale mi nikt nie odpisal to pisze w tym i czekam na jakas odpowiedz. "Witam mam problem ze zgrywaniem z gramofonu sprzęt muzyczny taki jak w podpisie , próbowałem na parę sposobów ale nie działa :mur: , jako program użyłem sound forge 6.0. Pomóżcie bo nie wiem jak to podłączyć i zgrać. Jeśli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to piszcie a odpowiem." EDIT:CZYLI ZNOWU NIKT MI NIE POMORZE :wisielec: :zonk: Edytowane 21 Maja 2005 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 (edytowane) Jako ze w innym dziale mi nikt nie odpisal to pisze w tym i czekam na jakas odpowiedz. "Witam mam problem ze zgrywaniem z gramofonu sprzęt muzyczny taki jak w podpisie , próbowałem na parę sposobów ale nie działa :mur: , jako program użyłem sound forge 6.0. Pomóżcie bo nie wiem jak to podłączyć i zgrać. Jeśli będą potrzebne jeszcze jakieś informacje to piszcie a odpowiem." EDIT:CZYLI ZNOWU NIKT MI NIE POMORZE :wisielec: :zonk: 1456057[/snapback] W najlepszym wypadku potrzebujesz przejsciowki z gramofonu na > line-in (maly jack) w najgorszym potrzebujesz przedwzmacniacza z charakterystyka RIAA... ale to juz duzo pisania i wogole :). Napisz co sie dzieje. (co gdzie jak i z czym podlaczasz, uzywane kable , przejsciowki i reszte talatajstwa) Edytowane 21 Maja 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Do poprawnego zgrania vinyli na kompa będzie potrzebny najlepiej zwykły wzmacniacz z wejściem PHONE i wyjściem REC, które podpinasz z LineIN na karcie dźwiękowej i jedziesz. Ja do zgrywania vinyli używałem jednego fajnego programiku. . . a nazwy zapomniałem. Jak tylko sobie przypomnę dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Gramofon ma wejscie diodowe. Tu sa obrazki tego wzmacniacza i moj narysowany w paintcie tyl, teraz nie wiem pod ktore to wszystko po podlaczac, zebym moglto zgrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) Gramofon ma wejscie diodowe. 1457347[/snapback] Gramofon podlaczasz do wejscia gramofon tak jak na rysunku. SB Live podlaczasz do jednego z we/wu magnetofonowych. Musisz zrobic przejsciowke z DIN5 na maly jack (line in) Wyjscie w DIN5 to sa norzki 1 i 4 masa to norzka 2 Popatrz tutaj :) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=134237 i musisz zrobic dokladnie odwrotnie jak kolega :) i chyba juz wszystko jasne Edytowane 22 Maja 2005 przez best-boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Dzieki za pomoc, w poniedzialek kupie odpowiednie koncówki i sie pobawie. Jeszcze raz dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...