Skocz do zawartości
Misiek999

Jaki Przyzwoity Zasilacz W Cenie Do 250zl ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam sie do zmiany platformy i szukam przyzwoitego zasilacza w cenie do 250zl

W zasadzie bylem zdecydowany na Chieftec'a HPC-420-302-DF (obecny model ma dwie linie +12V, 18A i 15A) kiedy znajomy zwrocil moja uwage na produkt Enermax'a 465P-VE

No i jestem troche w rozterce, normalnie Enermax bylby poza moim "ustalonym" zasiegiem (kosztuje w sklepie ok 285zl) jednak moge dostac takiego za 210zl nie wspominajac, ze jest on teoretycznie "silniejszy" od Chieftec'a (przynajmniej z tabliczki znamionowej)

Nie chcac kupowac przyslowiowego kota w worku szukalem troche na necie ale jakos nie moge znalesc testow tego zasilacza czy tez wypowiedzi jego uzytkownikow i nie wiem coz to za ptica. (nie liczac golych danych)

Interesuje mnie glownie ich praktyczne zastosowanie - stabilnosc napiec oraz ich wydajnosc pod obciazeniem, oczywiscie cicha praca tez sie liczy ale glownym wyznacznikiem sa 2 pierwsze punkty.

Ewentualnie moze inne pomysly za kwote do 250zl... aczkolwiek wolalbym pozostac przy tych 2, no chyba, ze w waszej ocenie oba sa kiepskie... :)

Z gory dzieki wielkie za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadnych danych tylko fotki :) ale nawet nawet sie ten zasilacz prezentuje :) zwlaszcza 2 liniami :P

1456899[/snapback]

Opis jest juz gotowy ;) Zanim zrobimy opis musimy dokładnie przetestować zasilacz. Jako, że dzieki Benito wyciekł link do nowego systemu opisów na naszej stronie, chciałem zapytać Was jak oceniacie nowy sposób prezentacji zdjęć i parametrów zasilacza :]

http://zenfist.pl/a.php/cPath/49/products_id/156

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opis jest juz gotowy ;) Zanim zrobimy opis musimy dokładnie przetestować zasilacz. Jako, że dzieki Benito wyciekł link do nowego systemu opisów na naszej stronie, chciałem zapytać Was jak oceniacie nowy sposób prezentacji zdjęć i parametrów zasilacza :]

1459140[/snapback]

Mi się sposób opisywania parametrów bardzo podoba, przejrzyście i na temat, tak trzymać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołaczam sie do tematu..ja mam do wydania równe 200zł(ani zł wiecej reszta idzie na vc) obecny sprzęt:

Athlon 1G(przyszłosc cos powyzej 2G)

2x256ddr 400 twinmos cl 2.5 w dualu(rozbudowa +2x512 ddr400 dual)

Fx5200(w tym tygodniu jakis 6600gt winfast lub gigabyte)

nagrywara zwykła(bedzie dvd)

dvd

mobo gigabyte ga-7vt880

sprzet raczej nie bedzie krecony...ale zapas mocy :) by sie przydał

w moim miescie mam do wyboru:

Chieftec 350W GPS-350BB-101L

Chieftec 360W ATX-1136H

Chieftec 360W HPC-360-202

Chieftec 360W HPC-360-302-DF DualFan

Chieftec 420W HPC-420-302-DF DualFan

ModeCom 350W PFC

Mode Com 350w GTF

TAGAN TG330-U1 330W(no tak ale to powyzej 200zł..i tak pewnie 99% powie tagan...wiec lipa...:)no chyba ze stwierdzicie ze bron boze nic innego nie da rady jedyna opcja itp ale patrzcie bardziej pod katem kasy :))

co proponujecie...?

dzieki za pomoc

Edytowane przez bobekk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podobna rozterke co wybrac moge wydac do 250 zeta na zasilke. Kupic chiefteca 420W czy 450W ?? Czytalem recki tego 1 i same superlatywy (konstrukcja sirtexu czy jakos tak ) ale jakos recek 2 nie ma na necie :P co wybrac??? oto pytanie?? chcialbym go kupic jutro/ pojutrze tak wiec szybka odpowiedz plz (sroda czwartek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mozesz poczekac 2 tygodnie to czekaj

do tego czasu sprawdze pod wzgledem mocy DELTE 465AB i bedzie mozna je kupic do 250pln (240pln ,ale to tez nie pewne ,bo moze i taniej - zalezy od wersji okablowania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne... Ja mam EG-365VE i jest cichutki

sysak13 a twój enermax EG 365P-VE jest cichutki również pod obciążeniem?

Bo mój jest tylko cichy jak chodzę po necie, ale jak już nagrzeje kompa jakąś grą, to z wentylarów wydobywa się dziwny stukot łożysk (wentylator zasilacza powyżej 2000rpm) lub czegoś takiego i mnie to strasznie wkurza w nocy, bo kompa wyciszyłem arcticami i zalmanem na grafice a tu zasilacz mi warczy- A miał być taki cichy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisys...wy to macie..nie patrzcie na numerki...fajne sa nowe aerocoole wybierz sobie moze cos LINK a one maja taka lustrzana obudowci...tylko na zdjeciach nie widac...chodzi o te 3 pierwsze modele czytalem testy i fajnie wypadaja...lepiej niz topower...innego porownania nie widzialem ale mysle ze z czyms lepszym tez sobie poradzil(chodzi o marke zasilacza)jak cos polecam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi