mmardok Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Witam, pisałem niedawno o piszczących cewkach na tej płycie, a także o dziwnych odczytach temperatur tzn. że np. przy włączeniu superpi lub prime95 temperatura w ciągu sekundy rośnie o 5-7 stopni, natomiast przy wyłączeniu tych programów w ciągu sekundy maleje o 5-7 stopni. Mój cooler to arctic freezer 64 + pasta ceramiczna (arctic). Dziś postanowiłem pobawić się z ramem, zmieniłem w kingstonkach CL3 na CL2,5 i 2T zmieniłem na 1T. Wszystko chodzi dobrze, jednakże po tych zabiegach temperatura na procesorze w stresie zmalała o 6 stopni .... skoki temperatury pozostały nadal, ale coś mi tu nie pasuje, że podkręcenie pamięci jest w stanie zmiejszyć temperature proca o 6 stopnii. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Bios mam najnowszy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Problemem było by gdyby wzrosła, jak zmalała to należy się tylko cieszyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmardok Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Problemem było by gdyby wzrosła, jak zmalała to należy się tylko cieszyć :wink: 1456216[/snapback] Ale mało jest to możliwe, że podkręcenie RAMU obniża temperature :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Na 90% złe odczyty lub zepsuty czujnik temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmardok Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Na 90% złe odczyty lub zepsuty czujnik temperatury. 1456542[/snapback] Ma ktoś może MSI K8N FSR ? Jak u Was działa czujnik temperatury ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...