<Tomcio> Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Mam problem. Posiadam Celerona 733, 128mb ram karte sieciowa 100mb/s,win98 i moje polaczenia na sieci lan osiagaja ok 400kb/s siec jest o przepustowosci 100mb/s. Sporadycznie dochodza do 2 mb/s Sieciowka jest ustawiona na 100 full duplex. Kolega posiada athlona 1.8 256mb ram win xp i karte 10mb/s jego predkosci od wszystkich wachaja sie od 700 do 800kb/s. Podlaczalem u niego swego kompa pod lana i dalej jest to samo. Myslalem ze to wina przewodu, ale z tego co widac to nie moze byc to skoro i na kolesia kablu jest to samo. Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 jak chcesz miec pelne 100mbit to najlepiej wykorzystujcie protokol ftp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 karta sieciowa moze byc walnieta, porzycz od kogos i sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<Tomcio> Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Karta jest ok bo w sumie ma miesiac. Sciagajac przez otoczenie sieciowe jest to samo. Z tym ze dziwi mnie to bo sporadycznie predkosc mam ok 2mb/s, ale jest to tylko od kilku osob na sieci. Normalnie ludzie osiagaja predkosci dochodzace do 7mb/s. Czy moze to byc wina malej ilosci ram(128) lub win98? Wczesniej na karcie 10mb/s tez nie wybijalem sie wyzej niz 400kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...