kedzil Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 PODEJRZANY: - 40 cm długości - 15 cm szerokości - 5 cm wysokości - jednoprzebiegowa [króćce po obu stronach] PYTANIE: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 full miedź ? ? ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 o zesz niezle cacko. tylko przydaloby sie do WC przerobic na dwuprzebiegowa bo w takim uladzie to woda bedzie za szybko przeplywac. no wlasnie full miedz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 (edytowane) tak. full miedź. tzn zbiorniki mosiężne a finy miedziane. przeróbki raczej nie będzie. w rev 2 postawię na przepływ właśnie (planuje pompę CO + ta właśnie nagrzewka + F2S) tylko cały czas to pytanie...z jakiej to fury ??? Edytowane 21 Maja 2005 przez kedzil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Ale wygląda ładnie, no i ta długość imponująca!!! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 wiem, że to nie to, ale cos na nakierownie/poszlake http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52077780 budowa podobna, równiez jednokierunkowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 wow fajny bajer ... aa skad ja zes wytrzasnol ?? hehe ja bym stawial na jakiegos tira albo cos ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 :) znalazłem ją tam gdzie zawsze szukam czegoś nowego :wink: ale niestety leżała tylko ta jedna, do tego pan szrotmaster nie wiedział z jakiego to auta (a to nie zdarza mu się często...). cały czas liczę na waszą pomoc. może ktoś ma coś podobnego, albo chociażby widział... @muciek - trochę podobna, ale to chyba nie to. poza tym tamta na allegro ma 3 wyprowadzenia i jakaś podzielona jest @pipanol - TIR to nie, tam gdzie ją znalazłem nie mają takich wynalazków :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 tylko przydaloby sie do WC przerobic na dwuprzebiegowa bo w takim uladzie to woda bedzie za szybko przeplywac. 1457010[/snapback] Luuuuuuuuuuuuuuuudzie ! kurna chabeta skąd takie teksty od osób które siedzą w tym juz troche.... :mur: skoro jest jednoprzebiegowa, to w samej objętości chłodnicy woda będzie płynęła WOLNIEJ, a za to w całym układzie, z powodu mniejszych oporów chłodnicy, odrobinę szybciej. nie twierdzę że taka wersja jest wydajniejsza, ale jeśli daoby się uzyskać w miarę równomierny przepływ całym przekrojem, np. odpowiednio montując króćce, to kto wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cykus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Wiem ze nie o tym topic ale http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52121453 to jest monstrum i te wymiary 69x31x8cm chyba z tira co nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) wiem wiem, ale masz już jednego podejrzanego, z czym moze go/ją łaczyć, jak narazie nie spotkałem sie z niczym podobnym, no może ciut, u siebie, ale znam problem z sklerotycznym "szrotomasterem" który nie wie co od czego, ech..... @cykus wielkośc nagrzewnicy nie świadczy o wielkosci samochodu, a obstawiam, że to jest klimatyzacyjna :) Edytowane 22 Maja 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonczeq Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 @cykus wielkośc nagrzewnicy nie świadczy o wielkosci samochodu, a obstawiam, że to jest klimatyzacyjna :) 1457702[/snapback] Od klimatyzacji to zazwyczaj są aluminiowe, ale nie widziałem starszej niż 10-cio letniej więc kto wie :) Z taką nagrzewnicą to musiało być cieplutko w samochodzie, więc będzie to raczej od czegoś do przewozu większej ilości osób. Pewnie jakiś radziecki "busik", albo wołga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Od klimatyzacji to zazwyczaj są aluminiowe, ale nie widziałem starszej niż 10-cio letniej więc kto wie :) Z taką nagrzewnicą to musiało być cieplutko w samochodzie, więc będzie to raczej od czegoś do przewozu większej ilości osób. Pewnie jakiś radziecki "busik", albo wołga :D 1459283[/snapback] czyli dobrze mówiłem Chłodnica po niewielkich przeróbkach może być wykożystana jako skraplacz FC.klimatyzacyje sa alu , alu-miedź, cała miedziana i stalowa :] z innymi sie nie spotkałem, a wołga ma inna nagrzewnice, to napewni nie to :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 kedzil - może niepomalowana wersja alfa bix'a 3 ? ;] 1459319[/snapback] hmmm :wink: *** wczoraj jechałem busem MPK [jakis MAN, albo cos w tym rodzaju] i miał podobną nagrzewkę w kabinie. też z takimi łącznikami idącymi wpoprzek. tyle że była o 1/3 krótsza, ale konstrukcja wręcz identyczna... może to jakiś bus ??? kto wie... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...