Skocz do zawartości
Nicko13

Wymiana Plyty I Procka

Rekomendowane odpowiedzi

Siemacie chce sprzedac moja plyte glowna MSI i875P Neo FIS2R i grafe...chce to wymienic na cos pod s775 i PCIE chcialem sie spytac jaka plytke polecacie i czy wogle warto myslalem nad jakas MSI uwielbiam ta firme za o/c i dbalosc np MSI i925XE co sadzicie o tej plytce ??A i procka z jakiej serii kupic ??[kumpel bierze mojego]i o jakim taktowaniu zeby za jak najmniej kupic cos OCOWALNEGO :P

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyy MSI chwalisz za O/C ? :|

miales kiedys w raczkach Abita IC7 ? :D

Ile chcesz przeznaczyc gotowki na plyte i procka ?

Płyte kupiłbym Abit AA8XE-3rd Eye ;)

1457152[/snapback]

Tak chwale za o/c mialem w raczkach takiego Abita i byly problemy z FSB powyzej 270...na mojej tylko zmienilem cooler na NB i jest super do o/c na stock coolerku 270 Fsb to nie problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to tymbardziej jak masz taka udana plytke to zostan jeszcze przy soc 478

mam jeszcze pytanko czy pamieci masz synchro z fsb przy 270??

1457586[/snapback]

niestety nie... :cry: chodzi na synchro

powiedzcie jeszcze jakiego proca kupic...

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma mnie na CDRinfo tam gdzie jestem to tylko Tweak i NVISION

To co myslicie ze ta MSI 925XE bedzie dobrą płytą ??Mam zaufanie do MSI ...wlasciwie zawsze mialem MSI...jest moze jakas DFI na 925X lub XE ??A i procek...podajcie Serie...stepping itd...zeby sie krecil spoko

Edytowane przez Nicko13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupcie se wszyscy konsole i bedziecie miec spokuj:P

a jest jeszcze taka sprawa ze jest jeszcze NF4 for intel:P albo bedzie

a z drugiej strony plytki na 955 kosztuja ok 1000zl wiec imo bezsens narazie to kupowac

na lga mozesz jeszcze wsadzic intela z EM64T a na s478 niestety tej technologi juz nie uswiadczysz:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby nie kalkulować, kupno płyty która nie obsługuje 2core , to naciąganie się na kolejny wydatek w krótkim odstępie czasu.Moim zdaniem lepiej poczekac na ustabilizowanie sie cen, niż zmieniać płytę kilka razy w roku [moja opinia]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ile zmieniasz kompa?

ja na tyle czesto, ze oprucz procka musze zazwyczaj kupic plyte, ram i czesto-gesto obudowe

czy sie oplaca kupowac taka plyte to zalezy tylko i wylacznie od tego kiedy planuje kolejny upgrade... i na co. bo jesli na athlona 64 lub cos takiego to tez bedzie musial zmienic plyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jesli dwaujajowce Cie nie interesuja to IMHO nie ma zadnego znaczenia czy zostaniesz na s478 czy zmienisz na LGA775

P4 serii 6xx czyli x64 nie wprowadza praktycznie NIC nowego w kwestii wydajnosci i nie warto w to ladowac siana

reszta to kwestia gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi