Shepart Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Posiadam karte Geforce 4 MX 440 ale wydaje mi sie troche za mało wydajna i chce ją troche podrasować tylko niewiem na jakie częstotliwości moge ją spokojnie podkręcić żeby go nie zjarać. Prosze o pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 ale powiedz jakie masz standardowo częstotliwość GPU i pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 kręcisz dopóki karta sie nie zacznie zawieszać, albo sypać artefaktami. ot cała filozofia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 O jakies 10% powinno byc ok - w najgorszym wypadku zacznie Ci sie wieszac lub krzakami sypac - wtedy wylaczysz, aby ostygla i przestawisz nizej. Ale nie trzaskaj od razu +10%. Krec o 5MHz i puszczaj 3D Marka.. na przynajmniej 2 petle (same dema 1-3; 4 na 4MX chyba nie dziala w 2k1) Jak zacznie sie wieszac, to na rdzeniu za duzo. Jak zacznie sypac krzakami, to na pamieci. Poza tym poczytaj FAQ, bo bylo o tym sporo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shepart Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 ok thx poprubuje a standardowe częstotliwości mam takie: GPU: 270 Pamięc: 405 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 sprawdź jaki masz czas dostępu do pamięci(ostatnia cyferka na kości). Rdzeń spokojnie ci pójdzie na 300 MHz. Ja swojego podkręciłem GPU 250 na 300 i da się więcej ale zamontowałem wentylator pamięć 333 na 412 założyłem radiatorki, dalej już artefakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EagleDelta Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 moja poszla na 310.445;] wiecej nie moge dac bo sa artefakty;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmlapq Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Miałem mx 440 (Palit) jeszcze jakies pół roku temu.Też była taktowana 270/405 z pamięciami 5ns Hynix. Przy 280/415 zaczynała dymić więc zaprzestałem overclockingu... :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyna58 Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Posiadam karte Geforce 4 MX 440 ale wydaje mi sie troche za mało wydajna i chce ją troche podrasować tylko niewiem na jakie częstotliwości moge ją spokojnie podkręcić żeby go nie zjarać. Prosze o pomoc ! 1457455[/snapback] Tego nie da się powiedzieć bo przecież jak każdy wie że każda karta tego samego producenta tego samego modelu inaczej się podkręca. Zacznij podkręcać o jekieś 5-10mhz (tyle to napewno wytrzyma) i przetestuj i tak podkręcaj aż uzyskasz maksymalny i bezpieczny wynik. CAŁA FILOZOFIA :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomq Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 a mi nie udalo sie zrobic upgrade'u biosa na tej karcie i teraz mam ja bez biosa ;] czy ktos wie co mozna z tym jeszcze zrobic i przede wszystkim jak ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Niedawno już był taki temat założony: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=140369&hl= Używajcie szukajki!!!!! Doceńcie wysiłek innych userów!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...