Skocz do zawartości
Shepart

Geforce 4 Mx 440

Rekomendowane odpowiedzi

O jakies 10% powinno byc ok - w najgorszym wypadku zacznie Ci sie wieszac lub krzakami sypac - wtedy wylaczysz, aby ostygla i przestawisz nizej.

Ale nie trzaskaj od razu +10%. Krec o 5MHz i puszczaj 3D Marka.. na przynajmniej 2 petle (same dema 1-3; 4 na 4MX chyba nie dziala w 2k1)

Jak zacznie sie wieszac, to na rdzeniu za duzo.

Jak zacznie sypac krzakami, to na pamieci.

Poza tym poczytaj FAQ, bo bylo o tym sporo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdź jaki masz czas dostępu do pamięci(ostatnia cyferka na kości). Rdzeń spokojnie ci pójdzie na 300 MHz.

Ja swojego podkręciłem GPU 250 na 300 i da się więcej ale zamontowałem wentylator

pamięć 333 na 412 założyłem radiatorki, dalej już artefakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam karte Geforce 4 MX 440 ale wydaje mi sie troche za mało wydajna i chce ją troche podrasować tylko niewiem na jakie częstotliwości moge ją spokojnie podkręcić żeby go nie zjarać. Prosze o pomoc !

1457455[/snapback]

Tego nie da się powiedzieć bo przecież jak każdy wie że każda karta tego samego producenta tego samego modelu inaczej się podkręca. Zacznij podkręcać o jekieś 5-10mhz (tyle to napewno wytrzyma) i przetestuj i tak podkręcaj aż uzyskasz maksymalny i bezpieczny wynik. CAŁA FILOZOFIA :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi