sebas999 Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Chciałbym sobie ustawic pamięci aby chodzily jak najszybciej jednak gdy wchodze do biosu mam tyle funkcji ze nie wiem co i na ile powinienem zmienic. Bede wdzieczny za pomoc. Posiadam 512 MB DDR 400 Twinmos. W biosie mam nastepujące ustawienia: Bank Interleaving CAS Latency TRC TRFC TRCD TWR TRWT TRWT TRAS TRP DDR Clock Delay Wszystko mam teraz ustawione na Auto. jak mam ustawic poszczegolne zakladki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) Chciałbym sobie ustawic pamięci aby chodzily jak najszybciej jednak gdy wchodze do biosu mam tyle funkcji ze nie wiem co i na ile powinienem zmienic. Bede wdzieczny za pomoc. Posiadam 512 MB DDR 400 Twinmos. W biosie mam nastepujące ustawienia: Bank Interleaving CAS Latency TRC TRFC TRCD TWR TRWT TRWT TRAS TRP DDR Clock Delay Wszystko mam teraz ustawione na Auto. jak mam ustawic poszczegolne zakladki?? 1457813[/snapback] Na manual i zjezdzasz w dół... tylko wypadało by się na tym znać troszkę, faq ? poczytaj postudiuj bo to nie jest tak, ze sobie cos zmienisz i bedzie ekstra fajnie, jest wiele czynników, nie chce mi sie pisać [; Edytowane 22 Maja 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) Tja bylo juz o tym tysiace razy. Najwazniejsza wartosc odpowiedzialna za szybkosc dzialania pamieci to CAS Latency (im nizsza tym lepiej). Zobacz jakie masz ustawinia auto, ale w ciemno postaram zgadnac 3-3-3-8. Jak odgadlem to chyba zapisze sie do stowarzyszenia wrozek komputerowych ;) Zajrzyj do FAQ o czym we wczesniejszym poscie pisal emilooos i tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi. Zasada wydajnosci pamieci jest prosta (im mniejsze timingi tym lepsza wydajnosc przy takim samym taktowaniu) Napisz cos wiecej o swoich pamieciach i pozostalym konfigu to dostaniesz nastepne rady. Edytowane 22 Maja 2005 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...