oldskul Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 No więc posiadam pamiątki Elixira na kościach Nanya 400 Mhz (CL 3) i pamięci Kinsotne KVR400X64C3A/512 512 DDR 400 Mhz (CL3), aktualnie chodzą mi synchronicznie z FSB procka czyli 166 (333 Mhz) na timingach 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) i... Gdy włącze memtesta to mam trochę błędów, ale dziwne jest to, że system jest stabilny, komputer nie resetuje się, bardzo, ale to bardzo rzadko się wiesza, mogę powiedzieć, że prawie w ogóle... Czy możliwe jest, że te pamiątki się żrą nawzajem, a może biosa przydałoby się zaktualizować(nie umiem tego zrobić :sad: ) Dodam, że Everest wyświetla mi datę produkcji pamięci Kingstona na: Tydzień 5 / 2000 (ale czemu, pewnie jest głupi!, Aida tak samo) Dodać muszę, że pamięć Elixira mam w 2 slocie Dimm, a Kingstona w 3 :D Gdy podkręciłem trochę proca, przez FSB (mnożnik zablokowany) do 11,5x175(350 Mhz DDR) ~2020 Mhz też miałem błędy w memtest... Jak ustawię teraz na asynchro i chodzą 400 Mhz, to też błędy mam... :( Help !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 sprawdź pojedyńczo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...