szopenowski Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Czy dysk z SATA II zadziała na SATA ?? Warianty odpowiedzi 1) Nie 2) Tak 3) Inne złącza 4) Inne Wszystko dlatego aby odpowiedz była szybka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99none Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Warianty odpowiedzi 2) Tak - ponieważ trzeba włączyć sata ii. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 - ponieważ trzeba włączyć sata ii. :cry: 1458294[/snapback] jak włączyć, raczej trzeba wyłączyć sata II, mam u siebie samsunga i aby działał na sata I należy przestawić zworkę i lata jak ta lala, nie sprawdzałem tego, gdyż mam nforca ultre, a wiem to gdyż jest napisane w instrukcji jaką dostałem z dyskiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazzipl Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 TAK , ale ja mam dziwny problem z sata II tj samsung HD160JJ, linux widzi, dos też a instalator windows'a xp nic pomimo zainstalowanych sterowników kontrolera sata (siliconImage 3112) pod abit'em NF7-S. Szerszy opis tu NVISIONforum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skee Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 TAK , ale ja mam dziwny problem z sata II tj samsung HD160JJ, linux widzi, dos też a instalator windows'a xp nic pomimo zainstalowanych sterowników kontrolera sata (siliconImage 3112) pod abit'em NF7-S. Szerszy opis tu 1470043[/snapback] Hej normalnie wkopalem sie w taka sama mogile. :mur: nie ma twardego na ten problem ? komus udalo sie zainstalowac winde na tym dysku HD160JJ ??? moja mobo a7n8x-e Dzieki z gory za wszelka pomoc! ide kopac dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Czyżby silikon image 3112 nie potrafił obsługiwać sata II ?? Kurczę chciałby niedługo kupić sobie 160JJ od samsunga. i wyrzucić tego co mam teraz na ATA 100, ale jak nie postawie na nim sysytemu to klapa :( Moja płyta to A7N8X-E Deluxe. Dołączam do pytania: CZY KTOŚ URUCHOMIŁ SATA II NA SILIKON IMAGE 3112 (w moim przypadku zintegrowany na płycie, a Abit NF7-S chyba też) ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skee Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Czyżby silikon image 3112 nie potrafił obsługiwać sata II ?? (...) problem wlasnie w tym, ze kontroler widzi dysk, partition magic tez. tylko instalator windows nie rozpoznaje dysku mimo podania driverow (F6) podczas instalacji. pliss help !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skee Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 podobno działają z tym dyskiem te sterowniki. niestety odeslalem moj dysk wiec juz tego nie sprawdze. :| http://homepage.ntlworld.com/michael.mccla..._rdvr-10032.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Witam To jak to jest wkoncu ? Mam plyte Abit NF7S 2.0 ze zwyklym sata czy daloby sie przerobic jakos ,zeby uruchomic te SATA II ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 problem wlasnie w tym, ze kontroler widzi dysk, partition magic tez. tylko instalator windows nie rozpoznaje dysku mimo podania driverow (F6) podczas instalacji. 1484995[/snapback] No dobrze, kontroler widzi a instalator windows nie.... Tylko wszędzie, gdzie napotkałem na problem z podłączeniem SATA II, dysk podłączany był pod SIL 3112, obojętnie czy zintegrowny w mobo, czy podpinany pod PCI. Ma ktoś działający system na Samsungu 160JJ na konrolerze silicon image 3112??? Jeśli tak to proszę o wypowiedzi, czy miał w/w kłopoty, i ewentualnie co rozwiązało problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis7777 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ludzie a jakby wgrac sterowniki kontrolera z sata II na zwykle sata ? Daloby to cos ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skee Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 (edytowane) Ma ktoś działający system na Samsungu 160JJ na konrolerze silicon image 3112??? Jeśli tak to proszę o wypowiedzi, czy miał w/w kłopoty, i ewentualnie co rozwiązało problem. kolo który podklepał mi sterowniki co podałem twierdzi, że ten samsung działa na tym kontrolerze. z chęcią bym się dowiedział czy to prawda; w niedzielę muszę kupić dysk. Edytowane 16 Czerwca 2005 przez skee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 mam ten dysk, na płycie z podpisu przy instalacji windowsa nie dawałem żadnych strerów :blink: powiedzcie mi jak spawdzić czy to biega na Sata czy Sata2 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MN99 Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Witam. Właśnie udało mi się zainstalować XP na Samsungu HD160JJ z płytką Abit NF7-S na Serial ATA (zintegrowane). NIestety nie było to proste ponieważ sterownik SATA dodany do płytki - Silicon Image SiI 3112 SATARaid nie zadziałał. Dysk był widoczny w systenie ale Windows XP nie wykrywał go podczas instalacji. Jedyne co trzeba zrobić to użyć sterowników http://homepage.ntlworld.com/michael.mccla..._rdvr-10032.zip Drivery mogę też podesłać na maila. W biosie zostawiłem ustawienia defaultowe, oraz na dysku przestawiłem (zworka) na tryb SATA I (1,5Gbps) i zadziałało. MN99 Edytowane 18 Lipca 2005 przez MN99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...