Noah Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) Hejka Powoli planuje zmiane grafy ( gf2mx200 ;) ), i jedno co do niej jest pewne - będzie miała pasywne chłodzenie. Planuje na grafie zamontować zestaw Aerocool VM-101 Video Magic. I tu pojawia się problem no jak patrze na screeny ( http://www.teschke.de/heatpipes/aerocool-v...ufbau-gr-ss.jpg ) to może być problem by się ten system chłodzenia u mnie zmieścił... Moja płyta to Abit VI7 ( http://www.abit-usa.com/images/products/VI7_lg.jpg ). Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda oki, powino się zmieścić, ale ! Zauważcie iż umnie wtyki zasilania 20 pinowowego i 4 pinowego są umieszczone ( patrząc na zdjęcie płyty które zapodałem ) powyżej mostka północnego... Patrząc ponownie na pierwszy screen dochodze do wniosku że 4 pinowa wtyczka powinna się zmieścić, ale co z 20 pinową... byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mi podał dokładne dane o ile cm te chłodzenie kończy się przed krawędzią płyty i o ile odstaje od płyty pozdr. Edytowane 22 Maja 2005 przez Noah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 z tym pierwaszym zdjęciem to: "error 404: Datei nicht gefunden! Das angegebene Dokument konnte auf diesem Server leider nicht gefunden werden." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noah Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 link poprawiony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 mi się wydaje że bez problemu powinno się to zmieścić na twojej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 też tak myśle, aczkolwiek ręki za to sobie nie dam uciąć ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 zmiesci sie zdjecia wymiary tutaj po zalozeniu vm jest jeszcze odleglosc ok 5 zm od mobo. Ja mialem zalmana niebieskiego 47mm wyskoki i wszystko sie zmiescilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noah Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) wielkie dzięki za te linki i sugestie :) edit: jak to mierze linijką, to wychodzi że powinno zmieścić się "na styk", troche tylko będzie się ocierać o dolne kable z wtyczki 20 pinowej :) Edytowane 22 Maja 2005 przez Noah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...