brutuseq Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Witam. Mam problem. Wlasnie sobie zmontowalem WC, i chcialbym sobie troche podkrecic procka. Ale... nie wiem jak. Wczesniej to robilem w biosie, ale teraz mam... biosa HP (prosze nie komentowac) i nie chce go zmieniac. (po prostu sie boje). Czy znacie jakis program do krecenia procka na tej mobo? Wiele czasu szukalem, ale nigdzie nie znalazlem nikogo kto by krecil tego procka. Czy jego wogule da sie choć trochę podkręcić? Za odpowiedź z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 i tu zaczynaja sie schody, bo cos mi sie wydaje, ze compaq/hp niespecjalnie zalezy na tym aby uzytkownicy mogli sobie sprzet do woli podkrecac... a skoro nie mozna podkrecac w biosie to chyba jedyne, co bedziesz mogl podkrecic, to karta graficzna ps. prosze nie naskakujcie na chłopaka ze kupil firmowy komputer. TAKI JEGO WYBÓR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutuseq Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 ;(. Czyli programowo zapewne też sie nie da? PS. Kompa firmowego kupilem tylko dlatego, ze moj tata ma siostrzenca w HP i mi zalatwil tego kompa po wyjatkowo niskiej cenie, a wydawal mi sie calkiem niezly jak na taka cene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 jest taki programik - SOFTFSB - do krecenia pod windowsem ale tez nie na wszystkich plytach pracuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Cashasty,gowniarkskie masz podejscie do tematu :]...noł ofens ofkors :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 @Cashasty niby dlaczego nie lubisz Intela ? Każdy kupuje to na co go stać i jak pracuje na kompie :P Ja prawie wogóle nie gram. Obrabiam za to dużo video, grafiki i nie widze u siebie innego procka jak Intel z HT :) Brat bardzo dużo gra to mu złożyłem zestawik na Athlonie :) Nie można z góry mówić to jest bee... bo jest be... i tyle. Nie warto nabijać się z kolegi. Sam mam jeden firmowy komputer (Maxdata - barbone) i nie żałuje tego zakupu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 jak się dowiedziałem że kupił to przez 2 dni się do niego nie odzywałem a potem jak mi już przeszło to jak go tylko widzialem w szkole/na korytarzu/na dworzu. 1459337[/snapback] to zabierz mu jeszcze łopatke wraz z kibelkiem i sie przenieś do innej piaskownicy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (...)]Firmy Hewlett Packard[/b] (Firma jest dobra... jezeli chodzi o aparaty , drukarki itp.) ale nie zestawy komputerowe! (...) sie koles znasz... aparaty: - hp ma chyba najwieksza zwracalnosc do sklepów tego badziewia drukarki: - eksplatacja zabija (lepiej: epson - atrament / oki - laser), ale jakosc niezła komputery: - przyzwoite, dobre i bardzo dobre czesci. dobrze zaplanowane obudowy. rozbudowany helpline i servis. gwarancja jakosci. - ogolnie swietna sprawa jesli ktos sie nie chce pier...szczochać z samodzielnym dobieraniem/składaniem/naprawianiem sprzetu słowem: jest prawie dokładnie na odrwót ps. chyba troche odbiegamy do tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 @brutuseq: nurtuje mnie pytanie po co ci bylo WC? nie wyrabialo chlodzenie czy za glosne bylo? fakt ze wiele na hp'ku nie powalczysz z oc procka jest oczywisty.... chyba ze sprobujesz z biosem cos poczarowac... albo popros specjaliste jakiegos niech ci pomoze jak sie boisz ;-p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutuseq Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) wc sobie zmontowalem dla ciszy. Kiedys nie mialem takich problemow, ale teraz najmniejszy szum mnie straszliwie irytuje, i przez to sie ciagle dekoncentruje. A co do HP, to fakt, ze zwracaniem produktow to jest bardzo dobrze, bo nie dosc ze wymieniaja czasem czesci ktore sie weidentnie samemu zniszczylo, i na dodatek czasem przedluzaja gwarancje B) Intela za którym osobiscie nie przepadam <_< Te całe wojny AMD vs. INTEL sa troche nie na poziomie. Nie przepadasz dlatego ze masz athlona? Kazdy kupuje procesor jaki potrzebuje. Mi zalezało akurat na HT, to kupilem intela... Edytowane 23 Maja 2005 przez brutuseq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) Witam. Mam problem. Wlasnie sobie zmontowalem WC, i chcialbym sobie troche podkrecic procka. Ale... nie wiem jak. Wczesniej to robilem w biosie, ale teraz mam... biosa HP (prosze nie komentowac) i nie chce go zmieniac. (po prostu sie boje). Czy znacie jakis program do krecenia procka na tej mobo? Wiele czasu szukalem, ale nigdzie nie znalazlem nikogo kto by krecil tego procka. Czy jego wogule da sie choć trochę podkręcić? Za odpowiedź z góry dziękuję. 1458391[/snapback] Takie markowe kompy to do biura są spoX tj. super stabilne :) a jak chodzi o biosa to TRAGEDIA [jedyny "bajer" to to że biosik mam w 5 językach :D] [w moim rzypadku,z tym że moja płyta HP/Compaq juz troszke ma lat...] tj komp chodzi jako mini serwerek domowy... w biosie NIE MA NIC brak zmiany timingów/fsb,mnożnika,barak jakichkolwiek wskaźników temperatur,nawet nie można wyłączyć aby komp botował bez myszki czy klawiaturki, nie mówiąc już regulacji jakiegokolwiek Vcore... jak chcesz kręcić to zmień mobo i miej spokuj... sam próbowałem zmienic FSB właśnie programikiem softFSB i nic zmieniałem FSB, 0 reakcji. Ta płyta nowa to może HP już jakieś niewielkie opcje wprowadził do o/c [intel już nawet od jakiegos czasu pozwala troszke kręcić to może i HP] ale nie liczyłbym na jakies duże o/c... Edytowane 23 Maja 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 CPUFSb easy tune popróbuj tymi programami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutuseq Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Ta płyta nowa to może HP już jakieś niewielkie opcje wprowadził do o/c [intel już nawet od jakiegos czasu pozwala troszke kręcić to może i HP] ale nie liczyłbym na jakies duże o/c... Plyty HP i compaqa nigdy nie beda plytami do krecenia. Na procku nie wycisnie sie na nich ani megaherca wiecej :? CPUFSb easy tune popróbuj tymi programami. probowalem... albo nie mam mozliwosci wyboru mojej plyty glownej [ bo nikt nie zakladal ze na plycie compaqa ktos by chcial podkrecic procka] albo sie zawsziesza calkowicie system, ale po prostu program nie dziala. :mur: a skoro nie mozna podkrecac w biosie to chyba jedyne, co bedziesz mogl podkrecic, to karta graficzna niestety to chyba smutna prawda. Trudno, pobawie sie w takim razie w o/c karty graficznej. Tylko czy chlodnica mi wyrobi procka [p4 3.4 daje ponad 103 w ciepla <_< ] NB i GPU... :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Słuchajcie... do intelow nic wielkiego nie mam , ale do zestawow HP do grania (tak jak to kolega kupił :|) to imho sie nie nadają.... 1460010[/snapback] a dlaczego sie do grania nie nadają :blink: i jeszcze jedno brutuseq boisz się wgrać bios do płyty, a wc sie nie boisz :lol: imho WC trochę trudniejsze wyzwanie niż wgranie biosa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brutuseq Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 i jeszcze jedno brutuseq boisz się wgrać bios do płyty, a wc sie nie boisz imho WC trochę trudniejsze wyzwanie niż wgranie biosa :oops: :oops: nie wiem... jakos z tym WC to mi latwiej przychodzi, i jest jakies takie... bezpieczniejsze... no i sam nie wiem czy to byloby na pewno bezpieczne na tej mobo... mnie samemu to troche glupio brzmi, ale sie jakos boje... zreszta nie ma sensu zmieniac biosu, bo zapewne i tak nie podkrece tego procka na tej plycie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 probowalem... albo nie mam mozliwosci wyboru mojej plyty glownej [ bo nikt nie zakladal ze na plycie compaqa ktos by chcial podkrecic procka] albo sie zawsziesza calkowicie system, ale po prostu program nie dziala. :mur: 1460098[/snapback] w tym programie mozna ustawic plyte gl. lub (jezeli, tak jak w Twoim przypadku - nie ma takiej na liscie) CLOCK GENERATOR musisz sprawdzic jaki model masz wlutowany na plycie i odszukac go na liscie jezeli sie okaze, ze nie ma takiego, no to rzeczywiscie - d*pa z krecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...