modoc Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Witam wszystkich specjalistów od części komputerowych chciałem zasięgnąć waszej rady jaką kośc kupić zdecydowałem się na te modele który wg. was jest najlepszy: DDRAM 512MB PC400(ELIXIR) Kingston DDR 512MB PC-400 DDR 512 MB 400 MHz TwinMos CL 2,5 Z góry dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konwerro Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) Elixir odrazu odpada! Tanie pamięci ale mają zerowy potencjał O/C fsb i timingi, wydajność też beznadziejna. Myśle ze TwinMos bedzie bardzo dobry - masz odrazu cl 2,5 (a to ma wpływ na wydajność) bez kombinowania a po zwiększeniu napięcia jeszcze jakiś zapasik zeby zwiększyć fsb lub jeszcze zaostrzyć timingi. :blurp: Edytowane 23 Maja 2005 przez Konwerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=127937 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 Nie będę zakładał nowego tematu ;) Jakie pamięci - 512MB DDR400 - do około 150-160zł,- (lub więcej - trochę - jak będzie naprawdę warto) polecacie. Czy TwinMOS'y na AA4T to będzie jedyne rozsądne rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Jako użytkownik tych pamięci (TwinMOS) powiem tyle... Jeśli nie kręcisz to spoko... Ale u mnie zaczynają sie problemy przy FSB 160MHz i timingach 2,5-3-3-8!!!!!!!!! Pamięci strasznie mnie blokują jeśli chodzi o OC... Mogę się myślić ale Gail bądź Patriot powinny być znakomitym i niedrogim rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Nie będę zakładał nowego tematu ;) Jakie pamięci - 512MB DDR400 - do około 150-160zł,- (lub więcej - trochę - jak będzie naprawdę warto) polecacie. Czy TwinMOS'y na AA4T to będzie jedyne rozsądne rozwiązanie? 1477579[/snapback] AA4T to są prawdopodobnie remarkowane WINBONDy CH5 i jeżeli możesz potraktować je napięciem powyżej 3V to masz duże szanse je nieźle podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...