Skocz do zawartości
modoc

Wybór Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich specjalistów od części komputerowych

chciałem zasięgnąć waszej rady jaką kośc kupić zdecydowałem się na te modele

który wg. was jest najlepszy:

DDRAM 512MB PC400(ELIXIR)

Kingston DDR 512MB PC-400

DDR 512 MB 400 MHz TwinMos CL 2,5

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elixir odrazu odpada! Tanie pamięci ale mają zerowy potencjał O/C fsb i timingi, wydajność też beznadziejna.

Myśle ze TwinMos bedzie bardzo dobry - masz odrazu cl 2,5 (a to ma wpływ na wydajność) bez kombinowania a po zwiększeniu napięcia jeszcze jakiś zapasik zeby zwiększyć fsb lub jeszcze zaostrzyć timingi. :blurp:

Edytowane przez Konwerro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako użytkownik tych pamięci (TwinMOS) powiem tyle... Jeśli nie kręcisz to spoko... Ale u mnie zaczynają sie problemy przy FSB 160MHz i timingach 2,5-3-3-8!!!!!!!!! Pamięci strasznie mnie blokują jeśli chodzi o OC... Mogę się myślić ale Gail bądź Patriot powinny być znakomitym i niedrogim rozwiązaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę zakładał nowego tematu ;)

Jakie pamięci - 512MB DDR400 - do około 150-160zł,- (lub więcej - trochę - jak będzie naprawdę warto) polecacie. Czy TwinMOS'y na AA4T to będzie jedyne rozsądne rozwiązanie?

1477579[/snapback]

AA4T to są prawdopodobnie remarkowane WINBONDy CH5 i jeżeli możesz potraktować je napięciem powyżej 3V to masz duże szanse je nieźle podkręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi