Skocz do zawartości
sept7

Ponowna Instalacja Xp-eka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie !

Pomocy !!!

Od razu napisze , ze jestem laikiem komputerowym , ale wydawalo mi sie , ze reinstalacja systemu windows xp nie jest skomplikowana . Jednak to jest powaznym problemem . Mam troche "balaganu" w komputerze , wiec postanowilem zainstalowac ponownie xp-eka . Posluguje sie oryginalna plytka "windows xp" . Naciskam na "instalacja microsoft windows xp" i pojawia mi sie komunikat , ze posiadam nowsza wersje i czy chce ja wykasowac i nawet jakbym chcial to nie moge , "kontynuacja" jest niemozliwa - napis jest jasny , czyli nie da rady tego wyegzekwowac .

Co mam zrobic ,zeby pozbyc sie tego problemu ?

Prosze kogos o pomoc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak kolego, najlepiej sformatuj partycje np. D,E, później C i na niej właśnie zainstaluj winde. Aby to zrobić wejdź do biosa, naciskajac przy uruchomianiu kompa magiczny jakze przycisk Delete. Nastepnie pokaze ci sie niezwykle skomplikowane menu, wejdz w Advanced Bios Features, masz tam takie cos

First Boot Device: FDD (zmień KONIECZNIE NA CD-R)

Second B D: HDD-0

Thirf BD: CDR (zmień na FDD)

tak, czy siak zmień First Boot Device na CD-R

Następnie wejdz w Save, zasejvuj to, wejdzie ci Windows. Włoz plyte jak bedziesz w Windowsie, zresetuj kompa. I po pewnym czasie jak wszystko dobrze zrobiles pojawi ci sie napis : DOWOLNY KLAWISZ SPOWODUJE ROZRUCH DYSKU CD, naciszkasz byle co (np. Spację) no i sie zaczyna... Mysle ze dalej poradzisz sobie sam, jak umiesz sam zawiazac sznurowki to sobie poradzisz i z tym. Nauczysz sie chlopie, menu jest dziecinnie proste, czlowiek ktory niekoniecznie dobrze obeznany jest w komputerach sobie poradzi. Do dzieła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi