sept7 Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Witajcie ! Pomocy !!! Od razu napisze , ze jestem laikiem komputerowym , ale wydawalo mi sie , ze reinstalacja systemu windows xp nie jest skomplikowana . Jednak to jest powaznym problemem . Mam troche "balaganu" w komputerze , wiec postanowilem zainstalowac ponownie xp-eka . Posluguje sie oryginalna plytka "windows xp" . Naciskam na "instalacja microsoft windows xp" i pojawia mi sie komunikat , ze posiadam nowsza wersje i czy chce ja wykasowac i nawet jakbym chcial to nie moge , "kontynuacja" jest niemozliwa - napis jest jasny , czyli nie da rady tego wyegzekwowac . Co mam zrobic ,zeby pozbyc sie tego problemu ? Prosze kogos o pomoc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 To tak kolego, najlepiej sformatuj partycje np. D,E, później C i na niej właśnie zainstaluj winde. Aby to zrobić wejdź do biosa, naciskajac przy uruchomianiu kompa magiczny jakze przycisk Delete. Nastepnie pokaze ci sie niezwykle skomplikowane menu, wejdz w Advanced Bios Features, masz tam takie cos First Boot Device: FDD (zmień KONIECZNIE NA CD-R) Second B D: HDD-0 Thirf BD: CDR (zmień na FDD) tak, czy siak zmień First Boot Device na CD-R Następnie wejdz w Save, zasejvuj to, wejdzie ci Windows. Włoz plyte jak bedziesz w Windowsie, zresetuj kompa. I po pewnym czasie jak wszystko dobrze zrobiles pojawi ci sie napis : DOWOLNY KLAWISZ SPOWODUJE ROZRUCH DYSKU CD, naciszkasz byle co (np. Spację) no i sie zaczyna... Mysle ze dalej poradzisz sobie sam, jak umiesz sam zawiazac sznurowki to sobie poradzisz i z tym. Nauczysz sie chlopie, menu jest dziecinnie proste, czlowiek ktory niekoniecznie dobrze obeznany jest w komputerach sobie poradzi. Do dzieła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...