Skocz do zawartości
ff:om

Seagate?samsung?caviar? Który Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Który dysk jest lepszy ? Chodzi mi o wydajność przedewszystkim. Chodzi o 160gb dyski. Który wybrać 3,5"ATA czy 3,5"SATA ? Oraz której firmy hdd ?

3,5"ATA

Seagate Barracuda 7200/8mb -> 395pln

Samsung 7200/8mb -> 365pln

WD Caviar 7200/8mb -> 360pln

3,5"SATA

Seagate 7200/8mb -> 415pln

Samsung 7200/8mb -> 390pln

WD Caviar 7200/8mb -> 370pln

Prosił bym was o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym doswiadczeniem. :D

Kazdy byleby nie Caviar

1459802[/snapback]

Zgadzam sie, byle nie Caviar :D.Nigdy nie kupowalem takiego dysku (160gb) ale kumpel ostatnio kupil samsunga 120gb i sobie go bardzo chwiali pod wzgledem wydajnosci(link do komputronika). Nie znam sie za bardzo na hdd ale ktos mi kiedys pokazal test gdzie to SATA bylo wolniejsze od ATA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na twoim miejscu bym jeszcze poszukal cos taniej

www.bitcomputer.pl
wiekszosc o jakies 10-20zl taniej... ale jesli kupujesz sam dysk to pewnie te 20zl to nieproblem,

na twoim miejscu bym testowal albo segate`a albo caviara, samsung.... ta firma mi nielezy zabardzo, bo oni robia wszystko, a za tym idzie czesto niedokladnosc, moze "teraz" samsung ma dobre dyski, zobaczymy za dwa lub trzy lata, ile tych dyskow bedzie zylo. dobre dyski tez ma maxtor, ale to wszystko tylko zalezy jaki Tobie sie dysk trafi, bo mozna trafic prawdziwe cudo, a moze byc zlom. :( niestety tak juz jest :(, wszystko przypadkiem jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi