-weS- Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) Witam. Mam dosc nietypowe pytanie, jednak zalezy mi na tym aby otrzymac na nie odpowiedz. Czy da rade przerobic kabelki z glosnikow od wierzy na maly jack, tak aby mozna je bylo podlaczyc pod wejscie w karcie muzycznej w pc ? (stereo, tak jak sluchawki czy zwykle glosniki komputerowe ?:>). Te glosniki w wierzy mam podlaczane do niej przez 4 kabelki (po 2 od kazdego), takie druciki wtykane z tylu do wierzy - czerwony, czarny. Wiem ze troche noobersko to opisalem, ale jest pozno - 7 rano;] (w sumie wczesnie, ale dopiero ide spac zaraz :p). Mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi, mimo iz troche lamerski ten topic =] Edytowane 23 Maja 2005 przez -weS- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OL1 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Da sie ale nie będziesz praiwe nic słyszał- cos na poziomie słuchawek będzie głośność. Żeby grały głośno zawsze potrzebny jest wzmacniacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Jak chcesz głośniki od wieży podłączyć do kompa to sobie zrób kabel z jednej strony z 2 wtyczkami RCA (cinch), a z drugiej z małym TRS (mały jack). RCA podpinasz z tyłu wieży do wejścia AUX, a TRS do karty i z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) bez wzmacniacza nei radzę podłączać.. jesli jest to zwykłą karta na płycie głowenej to mógłbyś sie juz z nią pożegnac :lol: (słucahwki mają opór 32 omy a głośniki ok średnio 6).. czyli popłynie 6razy większy prąd i karta zaśmierdzi spalenizną... pozatym że i tak nic nei usłyszysz... musisz to puścić przez wzmacniacz.. np od wieży jak wpsomniano wyżej... Edytowane 23 Maja 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) Słuchawki miewają i większy opór, ale też i mniejszy :) różnie to bywa z impedancją. Np. ja mam AKG K240-M i mają impedancję 600Ohm :) a pierdziawki no-name od ruskich mają 8Ohm... w każdym razie wyjście w karcie jest przystosowane do dość wysokiej impedancji, i tak jak napisał PelzaK mógłbyś się z kartą pożegnać po takim zabiegu. Edytowane 23 Maja 2005 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1313 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 wyjście z dźwiękówki Ci nie wysteruje samych głośników bez wzmacaniacza, w dźwiękówce masz scalak, a zobacz jak wygląda końcówka mocy w najprostszym nawet klocku, ile tam masz tranzystorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 SoundBlaster Vibra wysteruje nawet Altusy 140 :D Sprawdzone przez znajomego który ma już je podłączone tak przez kilka lat :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) to moja YAMAHA 724 tez pociągnie głosniki.. a to wynika z faktu że ma na sobie końcówke mocy 2x1,5Wata (zwykły scalak 14 pinowy).. ale żeby to grało jak wieza 2x30W chociażby to nie powiem... Z resztą moc głośników ma niewiele wspólnego z tym czy karta dzwiękowa je wysteruje czy nie... róznie dobrze może wysterować głośniczek 2Watowy jak i kolumny estradowe 300W... Po prostu odda do nich moc w przypadku mojej karty 1.5Wata. Edytowane 24 Maja 2005 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...