webereksan25 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Mam pytanie dotyczące jak mozna zrobi ć radio w sieci LAN z tego co wiem to trzeba mieć zainstalowanego winampa i wtyczki do niego jak różniez wiem ze podobno osoby które chca mnie słuchac muszą wpisac w jakieś powle w winampuie moje IP ale nie wiem dokońca jak sie wogóle stawia w sieci LAN radio. Prosze o pomoc i z góry dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SowaBezOka Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 po pierwsze to musisz miec przekierowany port na twoje wewnetrzne ip. (na routerze) po drugie wpisz w google.pl shoutcast, i podazaj za owymi instrukcjami... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) 1. Po co przekierowanie w LAN? 2. Serwer shoutcast jest do znalezienia.. darmowy o ile mnie pamiec nie myli. 3. Aby ktos Cie mogl sluchac, musi w Winampie wcisnac Ctr+L i wpisac cos w stylu: http://twoje_ip:port czyli np http://192.168.1.13:8000 (port na ktorym nadaje serwer mozna dowolnie ustawic) i kliknac OK :) Ewentualnie w Liscie daje sie ADD (1 przycisk od lewej na dole) i jak sie rozwinie, to URL. Jeszcze inny sposob, to nacisniecie na przycisk otworz z wcisnietym Control. Edytowane 23 Maja 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webereksan25 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 1. Po co przekierowanie w LAN? 2. Serwer shoutcast jest do znalezienia.. darmowy o ile mnie pamiec nie myli. 3. Aby ktos Cie mogl sluchac, musi w Winampie wcisnac Ctr+L i wpisac cos w stylu: 1459371[/snapback] ale chodzi mi jedynie sieci LAN bo nie mam zewnetrznego IP i trzeba zrobić wtedy forwardowanie portu a z tym jest troszke wiecej pracy i kłopotu jak byś mógł wyjasnił byś mi jak zroboic to w sieci LAN bede za to wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Moje wyjasnienia sa wlasnie do sieci LAN. Jak czego nie rozumiesz, to pytaj - postaram sie napisac jasniej... Samo uruchomienie sprowadza sie do sciagniecia z netu, zainstalowania, wybrania portu (domyslnie 8000) i serwer dziala. Port musisz wybrac, bo chociaz tego nie widac, to kazda usluga dziala na jakims porcie - serwer WWW ma 80, telnet ma 23, ssh ma 22 itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webereksan25 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 o to móuj numer gg mozemy na nim pogadać jak bedziesz miał czas no i jak ja bede dostepny:) 1298298 pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZnAl Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 looknij tu http://www.shoutcast.pl/m-news+article+storyid-4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Mialem zagadac na GG, ale sam mialem problem z uruchomieniem.. az znalazlem: http://www.skylove.pl/music.php Prosto, latwo i po polsku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webereksan25 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Mialem zagadac na GG, ale sam mialem problem z uruchomieniem.. az znalazlem: 1460137[/snapback] jeszcze jednego nie czaje z tym radiem jak mam włączonego winampa i biore na odsłuch tego swojego serwera to mam bardzo cicho , ale wykryłem że ten głos jest ciagniety nagrywany z mikrofonu który mam włączony i teraz pytanie jak mozna wyeliminować zeby nie brało dzwieku przez mikrofon tylko prosto z winampa i głośniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Bo ten serwer to w ogole jakis dziwny jest. Kiedys mialem inny (nie mam go juz i nie pamietam, skad mialem) i dzialal troche inaczej - prosciej sie go uruchamialo i bez kombinacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webereksan25 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 choba ale przez to jest gorzej słychac i nie wiem czy bedzie lepiej:(((( coś musze skombinowac bo inaczej to klapa z tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...