Skocz do zawartości
andriu

Shutle AK 321 kt 266A ?

Rekomendowane odpowiedzi

Więc pozostaje mi tylko odblokować mnożnik ?

Albo odblokowac albo jeśli wiesz jakie pci twój dysk, sieciówka. ab i takie inne wytrzymają, to daj takąmagistralę i daj np. 11x150, czy 11x155 (zależy co ile wytrzyma i ile chcesz mieć..)

oczywiście mógłbym kombinować tak jak mówisz, tylko ze boje sie o dysk, kupiłem go bez gwarancji (ze grosze) i jak sie cos sypnie to dysku miał nie bede :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zyciu bym nie kupil mobo z sdr i ddr popytaj sie loodzi ktoorzy naprawde sie na tym znaja

jak cos jest do wshystkiego to jest do......doopy (czyt. do niczego :lol:)

Nie lubie wydawać kasy bez sensu, a że miałem w starym kompie 512 MB SDR, nie zabardzo miałem ochote wydawać 600 na 512 MB DDR.

Kupiłem wiec płyte ECS K7VTA 2 (patrz konfig) i nic się nie sypie.

wszystko chodzi na magistrali 140 lub 150 (pamięci Spectek- micron)

w biosie jest pozycja 166/33 czyli niby dzielnik 5 wymuszony przez ppl, ale nie poszło. sa tez zworki do napięć, ale mam ustawione AUTO, bo Athlon XP 1600+ przy standadrowym napięciu chodzi na 10,5*150 ~1900++

Z czystej ciekawości wsadziełem kiedyś DDR w płytę i co?

Nie ma sensu się podniecać DDR-ami, różnica jest widoczna... ale na kartach graficznych SDR/DDR.

W 3D Marku 2001 SE v330 uzyskałem na starej 2* letniej grafie:

SDR: 3145 pkt

DDR: 3133 pkt

czyli różnice w granicach błędu.

*( Winfast GF 2MX 200/200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis_600

krótkie pytanie: czy dobrze zrobie zamieniając mojego ECSa i 128 DDR na takiego SHUTTLA i 512 SDR ( w powiązaniu z AXP1700+) ??? A przy okazji k.graf na "...Radeon 9000 Atlantis 64MB DDR TV, VIVO Sapphire, RAMDAC 400MHz - 419zł..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

decnis_600

krótkie pytanie: czy dobrze zrobie zamieniając mojego ECSa i 128 DDR na takiego SHUTTLA i 512 SDR ( w powiązaniu z AXP1700+) ??? A przy okazji k.graf na "...Radeon 9000 Atlantis 64MB DDR TV, VIVO Sapphire, RAMDAC 400MHz - 419zł..."

bardzo dobrze zrobisz, płytka jest dosyć dobra i nieźle hula z sdramami (tak jak napisał Greenpunkt, nie opłaca sie wydawać 3 stów na 256 ddr)

polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...