Bobslej Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Taa, chciałbym się przesiąść z Win ME na linuxa tylko nie wiem jakiego. I co trzeba zrobić by linux był skonfigurowany "dla świeżo wyzwolonego spod Windoła" tzn pulpit etc... plz pomóżcie! i z kąd pobrać [brzydkie określenie na linuksa]a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Proponuje darowac sobie instalacje Linuxa - zostawic Windows i cwiczyc na Knoppixie lub innym uruchamianym z CD. Cwiczyc i duuuzo czytac o tym. Gdybys sobie instalowal od razu, to byloby to jak nie umiejac plywac wskoczyc do najglebszego miejsca w jeziorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Polecam Slackware Szybki, fajny, stabilny i ma prosty instalator // ale zgadzam sie odpusc sobie linuksa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 ockai. tylko z jakiej strony pobrać mam jakieś... 768 kb/s i 1,5mb w nocy to nie problm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Witam! Jeżeli baaardzo chcesz mieć linuxa, to przestań zadawać pytania, tylko zacznij czytać. Ale wcześniej zapytaj sam siebie po co Ci linux. Wtedy łatwiej Ci będzie znaleźć odpowiednią dystrybucję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 google.pl/linux <-- tam jest tego duzo a jak nie to www.linuxiso.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 z takim transferem to khmkhm :) lepiej kup sobie jakas gazetke z linuxem na cd. bedzie o niebo szybciej. na poczatek to takze polecam jakis live, ale jesli nie to moze fedorke lub slacka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 z takim transferem to khmkhm :) lepiej kup sobie jakas gazetke z linuxem na cd. bedzie o niebo szybciej. na poczatek to takze polecam jakis live, ale jesli nie to moze fedorke lub slacka 1460112[/snapback] czego. ja mam neo128 i sobie scigama distra (ale zywkle salcka, kateos, itp. wiec zadko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 768 kb/snie zauwazylem k ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Jakiego linuxa? No chyba raczej 2.6.11.10 bo to najnowsza wersja ma najmniej błedów i teoretycznie obsługuje wiecej użadzeń i jest szybszy od 2.4.*. :lol: Download Linux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Jakiego linuxa? No chyba raczej 2.6.11.10 bo to najnowsza wersja ma najmniej błedów i teoretycznie obsługuje wiecej użadzeń i jest szybszy od 2.4.*. :lol: 1463796[/snapback] 2.4 roxi :) no, ale nForce4 czy czegos w tym stylu pewno nie obluzy Edytowane 25 Maja 2005 przez markollX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Jak chcesz się rzucić w świat Linuksa bez przygotowania(jak ja kiedyś) to polecam Mandrake i podobne do niej ;) Czyli żeby możnabyło wszystko ładnie w konfiguratorkach graficznych poustawiać. Tak na początek... A później się pomyśli... Co do jajka to słyszałem wiele dobrego o 2.6.x ale jakoś dalej siedzę na 2.4.x ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 http://jakilinux.org/chooser_test.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 (edytowane) Vidalinux jest fajny. Jak przeczytasz przed nim handbook do gentoo to sobie poradzisz. Sam tez dopiero zaczynam ;) Edytowane 27 Maja 2005 przez Errorx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Witam! Dla początkujących polecam Mandrakelinux 10.1 :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Witam! Dla początkujących polecam Mandrakelinux 10.1 :rolleyes: 1468564[/snapback] mily, ladny, przyjemny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Witam! Dla początkujących polecam Mandrakelinux 10.1 :rolleyes: 1468564[/snapback] Duży, wolny, mułowaty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 PLD :) fajny....fajny...i ...fajny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 "Polowanie na czerwoną Mandarynę" :mur: eee tylko że jestem graczem (fifaXXXX, UT2k3/4 etc odpadają, seria C&C Rulez!!!!!) i co potrzebuję by to uruchomić? co słyszałem o niejakim Winie czy jabolu, jakiś tak... To samo :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <<TyBiAs>> Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Polecac uzytkownikowi Win ME slacka jest troche nie powazne i tym bardzeij pisanie, ze ma prosta instalacje :P Dla mnie ma ale dla niego napewno nie. Rowniec na start polecalbym jakiegos Live'a czy Mandrake'a albo SUSE linux. Chociaz ja zaczynalem od gleboiej wody i mysle, ze na dobre mi to wyszlo ;]. Nauczysz sie slacka umiesz linuxa nauczysz sie Mandrake'a znasz tylko Mandrake'a :) a reczej Mandrive teraz ;d. A dla rozeznanych w linuxowym swiecie polecam dystrybucje Arch Linux. Na bazie slackware'a, zoptymalizowana pod i686 a wiec szybsza od innych, dodatkowo swietny program pacman cos a'la apt-get z debiana czy swaret ze slacka, tyle ze tu go mamy od razu :) >> www.archlinux.fc.pl goraco polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 jedzie 1 iso mandarynki... transfer (16:20) 85KB/s :blink: z linuxcentrum.pl. te pliki iso mam "normalnie" NERO wypalić tzn przeciągnąć i (p)odpalić surowiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 jedzie 1 iso mandarynki... transfer (16:20) 85KB/s :blink: z linuxcentrum.pl. te pliki iso mam "normalnie" NERO wypalić tzn przeciągnąć i (p)odpalić surowiec? 1472242[/snapback] wybrac wypal obraz iso czy jakos tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 NIEEEEEE! internet siadł a zostało 1 min do końca :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 NIEEEEEE! internet siadł a zostało 1 min do końca :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: 1472701[/snapback] widocznie bog dal znac, ze linux nie dla ciebie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GruVby Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 A ja polecam Ubuntu, raczej nawa dystrybucja jednak bardzo dopracowana. Nie jest wielki bo zajmuje mniej więcej 500 MB, ale na słaby funkcjonalność nie narzekam. http://ubuntulinux.org http://ubuntuguide.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 (edytowane) jedzie 2 próba pomarańczy (99KB/s) i to szybko pomyka a biore 3 krążki. z czym? nie wiem... 2.1 GB wirusów :blink: dysk mam 80GB tak więc to dużo... Edytowane 31 Maja 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas78 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Bobslej, pisałeś, że chcesz grać, więc na bank potrzebujesz tego WinE (też nie wiem jak się to zwie), żeby grać - Linux nie był tworzony pod kątem gier - raczej pod kątem bezpieczeństwa i wielozadaniowości o ile mi wiadomo. Jeśli wybierzesz dystrybucję, którą trzeba zainstalować, to zanim zainstalujesz Linuxa, poczytaj jak się go usuwa, bo początkujący mają z tym najczęściej problemy z tego co czytałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Bobslej, pisałeś, że chcesz grać, więc na bank potrzebujesz tego WinE (też nie wiem jak się to zwie), żeby grać - Linux nie był tworzony pod kątem gier - raczej pod kątem bezpieczeństwa i wielozadaniowości o ile mi wiadomo. Jeśli wybierzesz dystrybucję, którą trzeba zainstalować, to zanim zainstalujesz Linuxa, poczytaj jak się go usuwa, bo początkujący mają z tym najczęściej problemy z tego co czytałem... 1473824[/snapback] To gry nie sa tworzone pod kontem Linuksa, bo wszysto co jest potrzebne do grania jest. :) Program do uruchamiania Windowsowych programów nazywa sie Wine lub Cedega. A z ostatniej wypowiedzi Bobslej'a nie za dużo zrozumiałem. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 moskit, nie musisz mnie rozumieć <_< komp na którym posadzę linuxa nie ma internetu, no vir problem tylko z kąd pobrać Wino/Cenegę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 problem tylko z kąd pobrać Wino/Cenegę? 1474229[/snapback] wine* z internetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...