Bobslej Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 jaka strona? da sięjakoś posadzić ME i Mandre na osobnych partycjach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 http://www.winehq.com/site/download -to były 2s szukania. http://newbie.linux.pl/ bardzo ciekawa stronka, powinienes ją poczytać - znajdziesz tam dużo informacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 jaka strona? (...) 1475175[/snapback] WWW.GOOGLE.PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 <_< tyle że na winehq... jest kilka tych "plików"... który pobrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 a jaką masz dystrybucję? a czytac umiesz? a pomyśl trochę a po co ci linux?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) A,a,a... uważaj, bo się zapowietrzysz... W kategorii Mandrake... jakieś cyfry "rpm binaries" etc JESZCZE nie jestem linuxiarzem więc mi to niewiele mówi Edytowane 1 Czerwca 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Bo w życiu kazdego faceta nadchodzi taki dzień, w którym to nagle staje się linuxiarzem i nagle wszystko zaczyna wiedzieć. :mur: wiedze sie zdobywa stopniowo, ale trzeba chciec! A Tobie sie nie chce. Nie pisze tego, aby Cie obrazic, tylko taka jest prawda, niestety. Na stronce, do której link ci podałem jest artykuł, w którym jest opisane jak krok po kroku zainstalowac wine. Tylko, że Tobie nie chciało się nawet tam zajrzeć :mur: Edytowane 1 Czerwca 2005 przez sithh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eminemtwo Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 A nie lepiej ReactOS - to jest w sumie jak Windows. A tak teoretycznie jest to samodziałający Wine, któremu nadano nową nazwę. Właśnie ściąga mi się jego werja LiveCD. Ciekawe czy wart jest w ogóle zachodu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 on ponoć przereklamowany... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 (edytowane) Bo w życiu kazdego faceta nadchodzi taki dzień, w którym to nagle staje się linuxiarzem i nagle wszystko zaczyna wiedzieć. :mur: wiedze sie zdobywa stopniowo, ale trzeba chciec! A Tobie sie nie chce. Nie pisze tego, aby Cie obrazic, tylko taka jest prawda, niestety. Na stronce, do której link ci podałem jest artykuł, w którym jest opisane jak krok po kroku zainstalowac wine. Tylko, że Tobie nie chciało się nawet tam zajrzeć :mur: Zgodze sie z Toba... Napisalem w ktoryms wczesniejszym poscie mniej wiecej to, ze teraz takie ludziki postrzegaja linuksa jako system modny i trendy.. cos w stylu pewnego ludzika (ktorego nick pomine :) ) Jestem poczatkujacym uzytkownikiem "Linux-a", i nie wiem jak go zainstalowac... Nie chce robic nie potrzebnych bledow... Windows juz mnie nie fascynuje... Kiedys mialem (tak na jaja) zainstalowane cztery systemy (tak dla jaj) Win '98 se, Xp, 2003, Me... Ale teraz zauwazam ze Linux jest w modzie... Jest inny od wszystkich systemow, jest oryginalny... Odpowiedzi piszcie na forum, i na ukryty@adres.mail (tu masa emotek) :) Ja sam kiedys zaczynajac przygode z tymi systemami pytalem ludzi na forum..ale okazalo sie ze szybciej znajde potrzebne informacje sam, czy to w manie, manualu, czy tez na google... Takie trywialne pytania jakimi sie meczy forumowiczow skazane sa na dlugi czas odpowiedzi..jak widac watek ma juz dwie strony odpowiedzi a nadal pytajacy nie dostal konkretnej odpowiedzi... Do czego daze? Boblsej....odetchnij 3 razy swiezym powietrzem..i zastanów sie czy jest sens uzywania linuksa? Moze po prostu zaloz nam wszystkim konta na tym komputerze i wszyscy beda ci po prostu wszystko za Ciebie robic..ty bedziesz linuksowcem, ale palcem nie tkniesz systemu, wszyscy zrobia to za Ciebie..Przeciez nie mozna wymagac od Ciebie kreatywnosci, pomyslowosci i zaangazowania przy "zabawie" z linuksem.... jaka strona? da sięjakoś posadzić ME i Mandre na osobnych partycjach?Jasne.. Po co sie meczyc i poswiecac te parenascie sekund na szukanie..lepiej wlepic post na forum.. przeciez MUSZA pomoc...przeciez po to ONI wlasnie tutaj sa zeby POMAGAC.. Ok konczac...zastanawiam sie po jakim czasie linuks Ci sie znudzi, albo zakladajac ze dalej bedziesz go "uzywal" <- po pol roku jaka Twoja wiedza bedzie o nim..jak nadal bedziesz pytal o takie rzeczy?.... i na zakonczenie cytat: 80% problemów które pojawiają sie w na forum w postach rozwiązaliby samodzielnie ich autorzy, gdyby nie mieli internetu... pzdr Edytowane 3 Lipca 2005 przez lofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 (edytowane) Ja tam polecam dla poczatkujacych SuSe w wersjach 9.2 lub 9.3 (jak masz kase albo nie masz sumienia ;) Z linuxowych kombajnow jest najlepszy :] Zawsze tez mozesz liczyc na pomoc zaawansowanych uzytkownikow z forum http://forum.suse.pl Edytowane 8 Lipca 2005 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro747 Opublikowano 19 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2005 potrzebuje na gwałt linuxa jakigos 64 bitowego , ale takiego zeby obsługiwał moja karte DLink DWL-520+ (bo z tym acx110 to jest motka jak holera) z gury thx za jakiś link albo dobre słowo :blink: :blink: :blink: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 potrzebuje na gwałt linuxa jakigos 64 bitowego , ale takiego zeby obsługiwał moja karte DLink DWL-520+ (bo z tym acx110 to jest motka jak holera) z gury thx za jakiś link albo dobre słowo :blink: :blink: :blink: :mur: :mur: 1555828[/snapback] Przeciez Linuks ma obsluge 64bit.. :huh: tak samo Dlinka tez mozna bez bolu zainstalowac.. http://jakilinux.org PS. pisze sie góra nie gura oraz pisze się cholera , a nie holera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro747 Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 No dobra ma te 64-bitowa obsługe. Ale dalej sie nie moge połapać jak zainstalowac te sterowniki do DWL-520+ !! Jak bys dał jakiegoś linka do "how to" po polsku to by było oki...... P.S. Nikt nie jest doskonały :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morys Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 A nie czujecie jak Bobslej robi was w jajo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Bobslej, w jajo nas robisz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 czego ma nas robić w jajo. nie u każdego początki są dobre, ja sam ze swoich się śmieję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) Ja się śmieję nawet ze swoich terażniejszych poczynań :D Apropos tematu http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=173 A przede wszystkim http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=25967 Edytowane 21 Lipca 2005 przez sithh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro747 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 dzieki wielkie już zaczynam nauke :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 Prosze was tylko nie bijcie :blurp:. Możecie mi wytłumaczyć , czym różni się linux od windowsa (wady i zalety). I dlaczego warto się przesiąść na linuxa. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 24 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2005 1. Możliwosci konfiguracji. 2. Bezpieczenstwo. 3. Stabilnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Prosze was tylko nie bijcie :blurp:. Możecie mi wytłumaczyć , czym różni się linux od windowsa (wady i zalety). I dlaczego warto się przesiąść na linuxa. :unsure: 1564420[/snapback] 1. Możliwosci konfiguracji. 2. Bezpieczenstwo. 3. Stabilnosc. 1564514[/snapback] Wady: -Niekompatybilny w pełni z Windowsem ;) (Ba - Windows z Linuksem nie jest wogole "kompatybilny") -Pojawiają się problemy z różnymi egzotycznymi sprzętami(chociaż większość problemów da się rozwiązać ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Podam jeszcze jedną ważną zaletę - zmusza do nauki i logicznego myślenia :) (w mniejszym stopniu robią to dystrybucje klikane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Czy FC4 jest dobra dla poczatkującego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Czy FC4 jest dobra dla poczatkującego? 1588441[/snapback] http://jakilinux.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Sory za obudzenie Topa, ale niech ktoś mi to przetłumaczy na bardziej zrozumiałe (ang znam, ale skrypty etc mnie odstraszają) http://appdb.winehq.org/appview.php?appId=1287 Edytowane 22 Września 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...