Skocz do zawartości
DolaR

Chcem Kupic Karte W Przedziale 400-450 Zl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie Pytanie moze wiecie jaka karte dobra kupic w przedziale od 400 do 450 zl czytalem te teksty z tymi radeonam 9550xt i 9600 pro ale zamiast mnie nakierowac to jeszcze bardziej mnie zdezorientowaly :( Chcem zeby miale duzo pk w 3dmarkcie bez krecenia i zeby dobrze sie krecila :P i jak byscie mogli to dac strone z linkiem gdzie moge kupic ta karte :D w jakim sklepie internetowym Osobiscie myslalem nad Radeon 9550 XT Gigacube Extreme rev 1.2 128MB + DVI / tv-out 128-bit Ale nigdzie nie moge jej znalezdz co mnie to nie dziwi :P takze myslalem nad ta sama karta tylko na rev 2.1 ale z tego co sie do czytalem slabo sie kreci :( wiec Prosze was o Pomoc !!!!! z gory Dzieki za wszystko :D. A bym zapomnial a te radeony 9600 PRO lub XT o wiele leprze sa od tych GigCube 9550 ??? :)i Czy lepiej sie kreca ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie Pytanie moze wiecie jaka karte dobra kupic w przedziale od 400 do 450 zl czytalem te teksty z tymi radeonam 9550xt i 9600 pro ale zamiast mnie nakierowac to jeszcze bardziej mnie zdezorientowaly :( Chcem zeby miale duzo pk w 3dmarkcie bez krecenia i zeby dobrze sie krecila :P i jak byscie mogli to dac strone z linkiem gdzie moge kupic ta karte :D w jakim sklepie internetowym Osobiscie myslalem nad Radeon 9550 XT Gigacube Extreme rev 1.2 128MB + DVI / tv-out 128-bit Ale nigdzie nie moge jej znalezdz co mnie to nie dziwi :P takze myslalem nad ta sama karta tylko na rev 2.1 ale z tego co sie do czytalem slabo sie kreci :( wiec Prosze was o Pomoc !!!!! z gory Dzieki za wszystko :D. A bym zapomnial a te radeony 9600 PRO lub XT o wiele leprze sa od tych GigCube 9550 ??? :)i Czy  lepiej sie kreca ??

1460099[/snapback]

karta za 450 zeta która ma dużo punktów w 3dmarku :blink: hmm

jaka masz obecnie grafe ?? i ile punktów w 3dmarku wedłg ciebie to dużo :D

ja bym tam kupil radka 9600xt chociaz tanszy od nigo jest 9500 @ 8 potoków , a ma takie same lub lepsze wyniki w 3d markach i zapewnie w grach ...

co do radka 9550 .. był faktycznie wydany w kilku wersjach 1.0 1.2 2.0 i 2.1

kazda roznila sie taktowaniem pamieci oraz dostępem . ale jak sprawa sie ma do ich modowania ..

zapewne tak samo jak z radkami 9500 ktore swojego czasu krecily sie na 9700

co do sklepu internetowego .. lepiej bys sprawdzil jak sie maja ceny na allegro :wink: .. ja proponuje radka 9600xt http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52129401

a co do radeona 9550 to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51977963

Edytowane przez OC_CZAP3LO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak, w okolicach 450zł od ati najlepszym wyborem będzie 9700pro lub 9800 od mediona. naprawde nie widze sensu kupowania karty 4potokowej do dzisiejszych gier....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest dokładnie tak jak pisze grobel

za tyle możesz kupić już używkę r9700 czy r9800 pro

a nówki i tak nie dostaniesz za tyle kasy

w arest.pl masz r9600pro za 340 zł (chyba jeszcze są) i na pewno będzie lepszy po podkręceniu niż te nowe gecube9550xt które są już na pamięciach 4ns a nie jak na początku 2,8 i 3,3 --> ergo gorzej się kręcą

na dodatek coraz więcej ludzi ma problemy z podkręceniem rdszenia więcej niż o 10 Mhz :(

tyle ode mnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak, w okolicach 450zł od ati najlepszym wyborem będzie 9700pro lub 9800 od mediona. naprawde nie widze sensu kupowania karty 4potokowej do dzisiejszych gier....

1460175[/snapback]

racja radek 9700 i 9800 to karty które są dobrym wyborem jak na dzisiejszy "standard" tylko nie zapominajmy ze DOLAR ma do wydania 400 a 450 to maksimum <_< chyba ze te grafiki od MEDIONA sa w BARDZO przybliżonej cenie :) .. .

tutaj jest radeon 9700 pro za cene mieszczącą sie w podanych kryteriach http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51217728

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ouara a dal bys mi linka do ktorys z tych radeonow 9600 pro bo ja mam teraz radeona sapphire atlantis 9600 pro advantage ale z tego co zauwazylem z wlasnych doswiadczen on ma obnizone taktowanie ma 400/223 i chcem ja sprzedac dolozyc ta 100 i miec jakas leprza np jakiegos radeona 9600 pro lub XT z taktowaniem 400/600 lub jak mi doradz kolega tego radeona 9700 PRO wiec byl bym ci wdzieczny jak dal bys mi linka do tego radka 9600 PRO :) z jakiegos sklepu internetowego :D a bym zapomnial jak patrzylem tu form z tymi gigcuba 9550 xt mowili ze sa w biosie wykrywane jako 9600 a czasami leprze nawet od radeona 9600 xt :D wiec teraz nie wiem czy jest sens kupowac tego radka 9600 pro lub xt jak moge sobie tak podkrecic 9550 ze bedzie mial takie taktowanie jak 9600 xt :D i za mniejsz cene :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopie nie pakuj sie w te kiepskie radki. w tym przedziale cenowym wygrywa 6200@6600 i to zdecydowanie. No ale jak wielbisz ati to twoja sprawa. przechodzilem z radka 9600 i kop byl naprawde ogromny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grobel to mowisz ze sie nie oplaca kopowac tych radkow z 4 potokami :> ale czy te radeon 9800 od mediona sa dobrej marki ??? i czy mozna je krecic ?? ale z tego co patrzylem strasznie maly ma taktowanie ten radeon 9800 pro jak na taka karte :P zeby nie wyszedl na lodzie gdy kupie ta karte :D i jak wypadaj te karty w 3demarkch ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz , 4potoki to dzis juz jest mało tego jestem pewien.

co do jakosci 9800pro to kilka osób z forum kupiło te karty i są z nich zadowoleni. i rzeczywiscie 9800pro od mediona ma zanizone taktowania, ale po zmiane chłodzenia kręca sie ładniutko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grobel to mowisz ze sie nie oplaca kopowac tych radkow z 4 potokami :> ale czy te radeon 9800 od mediona sa dobrej marki ??? i czy mozna je krecic ?? ale z tego co patrzylem strasznie maly ma taktowanie  ten radeon 9800 pro jak na taka karte :P zeby nie wyszedl na lodzie gdy kupie ta karte :D i jak wypadaj te karty w 3demarkch ??

1460575[/snapback]

Teraz to chyba tylko się opłaca kupić coś z przynajmniej 8 potokami. Co do medionów to na forum zostało już dużo na ich temat powiedziane, wystarczy użyć "szukajki" :wink: Kręcą się ładnie. Jeśli chodzi o 3dmarki, to przy zegarach 380/340 w 3dm03 powinno być około 6k, 3dm05 ok. 2,5k, 3dm01 pomijam, bo w dużej mierze zależy od reszty konfiguracji (ja na swoim kompie i r9800pro wyciskam ponad 18k i to nie ostatnie słowo :wink: ) Edytowane przez djsaint

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie patrz wogóle na takie karty posiadając takie fudnusze :P

na te karty to można patrzeć posiadając ~300zł :> a że Ty szukasz karty do stukania dużej ilosci pkt w 3dmarku to wogóle na nie nie patrz :P

co do tego 9700pro to mając do wyboru jeszcze 9800pro mediona to brałbym tego mediona, po prostu 9800 są mocniejsze od 9700-tek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 9800 medionka, ja mam takiego i kręci się ładnie: 425/760, ponad 6 tys w 03 i ponad 2,5tys w 05. Kupisz go już za 409zł na allegro, a przesiadłem się z 9600pro Herculesa (500/720) i mówię ci że warto.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ten medionik 9800 PRO jest taki jak mowi BOOCZEEK to to bedzie naajlepszy zakoop w podanym limicie 400-450zł :) ja osobiscie mialem radka

9800 herculesa 128mb i 256 bit (non pro) przerobiony biosem na pro :D

nie pamietam ile mial 3d markow .. ale bylem z niego zadowolony ...., a i chyba ta karta ma byc na AGP :D , a ktos na tym forum mowil ze najlepszym zaqpem bedzie 6200 ktora chodzi na pci-E :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zarzucam Ci tego linka, którego chciałeś

r9600pro za 359 zł

ja też uważam że mediony są spoko

trochę poczytałem co ludzie piszą i z tego wychodzi i są fajne do kręcenia, a nawet na standart są o niebo wydajniejsze niż r9600pro

XT nie bierz bo tam rdzeń jest wykręcony na maxa i wiele nie da sie z tym zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zarzucam Ci tego linka, którego chciałeś

r9600pro za 359 zł

ja też uważam że mediony są spoko

trochę poczytałem co ludzie piszą i z tego wychodzi i są fajne do kręcenia, a nawet na standart są o niebo wydajniejsze niż r9600pro

XT nie bierz bo tam rdzeń jest wykręcony na maxa i wiele nie da sie z tym zrobić

Ouara a jakie masz wyniki w swoim radku sapphire 9800 PRO w 3demark 2003,2005 ?? :D bo ja bo dluszej namysli chyba kupie tego radka medionika tylko szkoda ze ma obnizone taktowanie :( a ten radek 9700 PRO co jest tu zarzucony link na niego w cenie 445 zl nie jest leprzy od tego radka 9800 pro medionika ?? a i jeszcze jedno pytanie to tak na przyszlosc ten sklep internetowy www.arest.pl jest sprawdzonym sklepem czy tak jak www.esc.pl robia przekrety ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Ouara a jakie masz wyniki w swoim radku sapphire 9800 PRO w 3demark 2003,2005 ?? (..)

1461230[/snapback]

przy moim złomie mam:

03 - około 5700

05 - około 2500

medionek przy podobnym sprzęcie ma około 300-400 pktów mniej w 03

05 to nie wiem

9700 jest mniej wydajny niż 9800pro

no chyba że się mylę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nastepny medion http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51863776

dla nie wtajemniczonych :D ... chodzi o radka 9800 oraz szafir 9800 se

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52352182 << szkoda ze 128 bit

oraz ma kostki o czasie dostepu 3,3 -- chyba za dozo nie pojdzie .. ale ma 8 potokow B)

quoteOUARA

przy moim złomie mam:

03 - około 5700

05 - około 2500

tyle samo co ja na swoim radku hercules 9800 128 256bit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ouara a jak myslisz bo ten medionik ma zmniejszone taktowanie czy to nie jest jakas sasadzka ?? a jeszcze mala prosba czy dal bys mi linka do postu o tych kartach mediona 9800 pro z tego forum bo jakos wpisywalem w szukajce i nic mi nie znalazlo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A BOOCZEEK jakie ty masz taktowanie swojego radka medionika 9800 pro takie jak jest podany w tym linku czy wieksze ?? i gdzie go kupiles tez na allegro ?? i jak bys byl laskawy :P byl bym ci bardzo wdzieczny jak bys dal mi swoje gadu gadu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak dolar .. chcesz krecic karte ale niewiemy nic o twojej zasilce :)

zasiłka -- zasilacz :lol: hmm medion 9800pro .. to bedzie chyba najlepszy zaqp

tylko musi sie krecic :) ... tylko co z tego ze musi sie krecic jak dolar moze miec niskiej jakosci zasilacz :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jak to

jak każdy zaprawiony user będzie miał codegena 300W ;)

ale to nic my go naprostujemy

co wiecej uratujemy mu komputer

co oznacza że uratujemy mu życie

wciskając tagana ;)

sorry za o/t

nie mogłem się powstrzymać

Edytowane przez Ouara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi