OC_CZAP3LO Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) no jak to jak każdy zaprawiony user będzie miał codegena 300W ;) ale to nic my go naprostujemy co wiecej uratujemy mu komputer co oznacza że uratujemy mu życie wciskając tagana ;) no dokladnie porzadna zasilka to 1 rzecz jaka jest brana pod uwage przy podkrecaniu sprzetu ... wdg mnie to dolar ma jakiegoś NOnamE zasilacza i to 300w .... czyzby zmiana topiku na "zasilacz do oc" :) ?? :lol: hmm zapewne dobrym wyborem bedzie markowy enermax, modecom, chieftec :-P , tagan , antec ... , a co do wyboru grafy w tym(400-450zł) przedziale cenowym pozostaje przy MEDIONIE 9800pro .. ,ale jeszcze jedno chce dodac .. do krecenia tej grafy na 100% nie starczy stockowy wentyl <_< .... ja proponuje qpic arctic cooling vga silencer ati 1 rev2 - dobre chlodzonko na grafe (sam zamowilem na mojego GF nv silencer 5 rev 2 :D ) i jakies porzadne radiatory na pamieci .. np revolteca o to linki do wentyla http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52159147 - 59zł i radiatorow http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51964347 - 39 zteta oraz ciekawa informacja .. tu jest radek 9800se@ 8 potokow oraz 128 mb 256 bit hehe po co szukac daleko jak mozna znalezc "u swoich" :lol: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=135045 Edytowane 24 Maja 2005 przez OC_CZAP3LO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 A BOOCZEEK jakie ty masz taktowanie swojego radka medionika 9800 pro takie jak jest podany w tym linku czy wieksze ?? i gdzie go kupiles tez na allegro ?? i jak bys byl laskawy :P byl bym ci bardzo wdzieczny jak bys dal mi swoje gadu gadu :D 1461264[/snapback] gram na ustawieniach XT do marków kręce bardziej, moje gg2092028, kupiłem go na allegro od skubiszynki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ustawienia xt to ustawienia radka 9800xt?? :-P czyli GPU-412Mhz i Memory -365 mhz(730) no no dobra taka wymiana numerami gg ale .. rozmawiajcie w sprawie qpna radka na tym forum :) .. poniewaz ktos inny moze sie znowu pytac .. co qpic za 400-450 zł :) .. wiec lepiej aby to bylo wyjasnione raz a pozadnie .. :wink: o i jeszcze jedno .. na jakim chlodzeniu .. osiagnales te wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Wiecie macie racje co do tego medionka :D wlaznie tak sie na niego napalilem oj szkoda gadac :P teraz tylko formalnosci z zakupem i tyle.... :) ale nasze forum male teraz mozey zmenic na podkrecanie tego radka medionika :D wiec jak ktos ma doba rade jak go podkrecic zeby nie bylo artow i zwisow to piszcie smialo Guy :) z gory THX za wszytsko chlopcy naprawde mi pomogliscie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ustawienia xt to ustawienia radka 9800xt?? :-P czyli GPU-412Mhz i Memory -365 mhz(730) no no dobra taka wymiana numerami gg ale .. rozmawiajcie w sprawie qpna radka na tym forum :) .. poniewaz ktos inny moze sie znowu pytac .. co qpic za 400-450 zł :) .. wiec lepiej aby to bylo wyjasnione raz a pozadnie .. :wink: o i jeszcze jedno .. na jakim chlodzeniu .. osiagnales te wyniki :) 1462007[/snapback] Silencer + z dołu radiatorki Revolteca Cu - wchodzą na styk, z góry pocięty stary radiator-poler na lustro, z boku na wysokości grafy dmucha cooler AC z TC - 80/80 puszczony na maxa (zamonotwany na 4 kablach do obudowy) obudowa otwarta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Silencer + z dołu radiatorki Revolteca Cu - wchodzą na styk, z góry pocięty stary radiator-poler na lustro, z boku na wysokości grafy dmucha cooler AC z TC - 80/80 puszczony na maxa (zamonotwany na 4 kablach do obudowy) obudowa otwarta 1462237[/snapback] no silencer plus revoltec = idealna para :) ... no no moj arctic silencer jest w drodze .. wtedy pokombinuje z moim GPU :D , ale powracajac do glownego wątku .. chyba tera dolar nie bedziesz mial (doozego) problemu z wyborem odpowiedniego radka :) pozdro wszystkim czas zzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_P Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Kupiłem także Mediona na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51010626 (szybko poszły :) )i na razie chodzi ładnie, na defaultowym wiatraczku bez artów wyciągam 410 rdzeń i 350/700 pamięć. W drodze Zalmann VF700AlCu, także pójdzie na pewno więcej :wink: Co do wydajności: 3DMark 03 - 6000 pkt. Riddick 1024x768 - wreszcie płynnie 40-50 fps (przesiadłem się z Gigabyte 9550@410/260) Edytowane 25 Maja 2005 przez Peter_P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 (edytowane) Kupiłem także Mediona na Allegro: 1462668[/snapback] no bardzo szybko poszly .... :D dolar wlasnie robil przymiarke do mediona .. a tu :wink: Peter_P faktycznie masz ciekawa sztuke .. ja na ARCTIC COOLING rev 3 mialem 6300 pts - radek 9800 pro hercules 128 mb 256 bit Zalmann VF700AlCu - no dobre chlodzonko :) .. mialem koopic miedziaka na mojego GF6800 ale .. jednak qpilem ARCTIC cooling .. wyprobowana marka .. i z reszta arctic jest tanszy troche od zalmana :) no to zycze pomyslnego kreconka :) .. najlepiej mow nam o wynikach na bierzaco .. no czyzby kolejny gladiator z serii ponizej 450 zeta ?? :) to gf suszarka :) 5800 ultra hmm ciekawe jak oni z niego wydusili tyle pts w 3dmarku 2003 ?? :blink: http://allegro.pl/show_item.php?item=52050991 no ale ciekawa aukcja tera dolar to nie masz problemu z wyborem karty :lol: Edytowane 25 Maja 2005 przez OC_CZAP3LO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_P Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 no czyzby kolejny gladiator z serii ponizej 450 zeta ?? :) to gf suszarka :) 5800 ultra hmm ciekawe jak oni z niego wydusili tyle pts w 3dmarku 2003 ?? :blink: 1462697[/snapback] Tak, SS widzę kombinuje jak koń pod górę :? . Nie dość że nie ma litości dla uszu allegrowiczów, to jeszcze podaje wynik 3DMarka 2003 w 800x600 - nieładnie , to nie jest standardowa rozdziałka ( chyba stąd ten kosmiczny wynik karty :mur: ), na screenie sprytnie przysłonił okno z ustawieniami okienkiem z wynikiem :angry: Aż specjalnie sięgnąłem do archiwum testów Krisa: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=gainward_geforcefx_ultra to jest co prawda Gainward, ale firma nie ma znaczenia, suszara ta sama. Poziom wydajności na poziomie 9700 Pro. Nvidia do tych kart sie juz dawno nie przyznaje, ale zapasy magazynowe zostały.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Tak, SS widzę kombinuje jak koń pod górę :? . Nie dość że nie ma litości dla uszu allegrowiczów, to jeszcze podaje wynik 3DMarka 2003 w 800x600 - nieładnie , to nie jest standardowa rozdziałka ( chyba stąd ten kosmiczny wynik karty :mur: ), na screenie sprytnie przysłonił okno z ustawieniami okienkiem z wynikiem :angry: Aż specjalnie sięgnąłem do archiwum testów Krisa: 1462944[/snapback] he he spryciarz jak nic :angry: medal dla tego SS ... gf5800 ultra jest na poziomie wydajnosci 9700 PRO .. pamietam czasy .. jak ATI wyprzedzilo w procesie technologicznym NVIDIE wypuszczajac jako pierwsze karte wspierajaca dx9 :) a wracajac do tego gf 5800 ultra to w tescie krisa uzyta zostala karta graficzna gf 5800 ultra z logiem gainwarda, gainward jest (najlepszym) producentem kart graficznych marki nvidia ..wiec taki terratec mistyfi(kacja) 5800 ultra :lol: na 100% jest gorszy od 5800 ultra gainwarda wiec musi byc slabszy od 9700 pro a 9700 pro ma punktow w 3dmarku 2003 4800 .. wiec ten koles co wystawil ta karte na aukcje .. to ładny .. "AS" :wink: ... no ale czekamy co zrobi dolar .. jaka grafe qpi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 JU wybralem karte pewnie was to nie zdziwi ale to jest Radeon 9800 pro medionik :)Chwalicie ta grafe tak wiec nie ma na co czekac musze ja przetestowac :D POZDRO i THX wielkie tym ktorzy mi pomogli a zwlaszcza tobie OC_Czap3lo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thing | AA Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 no to chyba był najlepszy wybór ;) P.S. kupiłeś na allegro czy w sklepie, a może od znajomego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_P Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 JU wybralem karte pewnie was to nie zdziwi ale to jest Radeon 9800 pro medionik :) 1463433[/snapback] No to witaj w klubie medioniarzy :wink: Napisz, jak Ci chodzi na razie na standardowym wentylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 No NO ......:) Niech aby dojdzie paczka to wam powiem jak mi chodzi a karte kupilem na allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 ....tak jak www.esc.pl robia przekrety ?? :) 1461230[/snapback] co to znaczy ze w esc.pl robia przekrety ? :blink: :lol: najuczciwszy sklep jaki znam, moze mnie oswiecisz ? :rolleyes: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booczeek Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Jak mojego mediona kręcę hardcorowo to w czasie testów słyszę nieraz jakby coś skwierczało/syczało nie wiem czy to na mobo czy na grafie. MOże wiecie co to może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Sluchajcie tylko jest maly problem ja chyba mam za slaby zasilacz :( tylko 300 W a z tego co slyszalem przy takim zasilaniu mozna spalic karte lub cos innego ;( A druga sprawa Jakich sterow uzywacie do tego medionik do krecenia ...?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 co to znaczy ze w esc.pl robia przekrety ? najuczciwszy sklep jaki znam, moze mnie oswiecisz ? A co do tego sklepu www.esc.pl trzymaj linka przeczytaj sobie :P http://www.wgk.com.pl/forum/viewtopic.php?p=184564#184564 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 A co do tego sklepu www.esc.pl trzymaj linka przeczytaj sobie :P 1464514[/snapback] jakis oszolom bez grama kultury spreparowal prostacko rozmowe na gg i ludzie to lykaja, a moze to twoja wypowiedz ? Kupowalem u nich wiele rzeczy ( glownie karty graficzne i naprawde nie ma problemow zadnych, a wrecz mile zaskoczenie poziomem obslugi. ) Spalil mi sie radeon 9500@pro - zakupiony z gwarancja modowalnosci. Wyslalem go do nich ( nie przypier...li sie o zdejmowny radiator czy inna paste pod nim, tylko mi wymienili na radeona 9800se wyselekcjonowanego pod wzgledem modowalnosci na pro, za doplata 40 zł + przesylka gratis, cala operacja trwala tydzien !!!!!!!!!! :D :shock: :mrgreen: Kupuje tylko od nich aktualnie, albo na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thing | AA Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 racja ESC to bardzo znany i dobry sklep godny zaufania, no i ceny są w miare ludzkie ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Ja z ESC również jestem zadowolony, nie miałem z nimi żadnych problemów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Mam maly problem wiecie czy moze na 300 W zasilaczu pojdzie ten medionik ...?? bo sie pytalem takiego jedengo to mi powiedzial ze moze pojsc karta .... lub moga sie popalic jakies inne podzespoly :( A bym zapomnial jakich sterow uzywacie do krecenia medionika ...?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Mam maly problem wiecie czy moze na 300 W zasilaczu pojdzie ten medionik ...?? bo sie pytalem takiego jedengo to mi powiedzial ze moze pojsc karta .... lub moga sie popalic jakies inne podzespoly :( A bym zapomnial jakich sterow uzywacie do krecenia medionika ...?? :) 1464804[/snapback] sterowniki do radeona !! nie do NVIDII :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 sterowniki do radeona !! nie do NVIDIIWOW !! wiem ze do radeona :) ale jakie zwykle ctalyste czy omegi i jak omegi to jakie najleprze ?? :) bo ja teraz aktualnie uzywam omegi 2.6.1.2 a to tego radka jak byly by najleprze do krecenia i wogule ...?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_P Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) WOW !! wiem ze do radeona :) ale jakie zwykle ctalyste czy omegi i jak omegi to jakie najleprze ?? :) bo ja teraz aktualnie uzywam omegi 2.6.1.2 a to tego radka jak byly by najleprze do krecenia i wogule ...?? :) 1464913[/snapback] Spróbuj starszych Catalyst 5.3 u mnie chodzą na razie bez problemowo. Edytowane 26 Maja 2005 przez Peter_P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 To teraz z innej beczki wiecie mozey czy ten medionik radeon 9800 pro pojdzie na zasilaczu 300 W ?? z tego co slyszalem moze pojsc karta lub inne pod zespoly przy tym zasilacz ale kolega mi opowiadal ze ciagnie na 300 W zasilaczu radka 9800 pro i jeszcze nic mu nie poszlo co o tym myslicie ...?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_P Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 (edytowane) Jaki masz zasilacz ?, jak jakiś firmowy 300 W to powinien starczyć, nie wiem jak będzie z kręceniem powyżej ust. XT, ale jak złom typu megabajt czy deer to ja bym karty nawet nie wkładał... Edytowane 26 Maja 2005 przez Peter_P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 WOW !! wiem ze do radeona :) ale jakie zwykle ctalyste czy omegi i jak omegi to jakie najleprze ?? :) bo ja teraz aktualnie uzywam omegi 2.6.1.2 a to tego radka jak byly by najleprze do krecenia i wogule ...?? :) 1464913[/snapback] dolar -- o co ci chodzi ?? nie chce cie obrazac ale to jest bez sensu :) .. jak myslisz jakie inne sterowniki sa do modowania niz DNA i OMEGA ... DNA sa do [gluteus maximus] .... takze mozesz je odblokowac programowo ( o programie tez wiesz :razz: ) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Nie wiem wydaje mi sie ze moj zasilacz nazywa sie Maxpower tak na nim pisze bo gdzie indziej mozna zobaczyc co to za zasilacz ...? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DolaR Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Wiecie gdzie mozna sprawdzic jak moj zasilacz sie nazywa jak patrzylem na niego pisze czerwonym kolorem MaxPower to jest firma czy co bo jak nie to gdzie indziej moe byc nazwa zasilacz...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...