starykot Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 No właśnie jakiego? Tutaj mam loga z everesta http://www.republika.pl/opel_tigra/log.html zeby dobrac właściwą wersie pod mój komputer. Na forum entera nie wiele mi pomogli, więc licze na pomoc tutaj :lol: http://www.enter.net.pl/forum/viewtopic.php?t=19283 Obecnie korzystam z windowsa, ale zaczął mnie interesować linux. Przede wszystkim chodzi mi o poznanie go(wersia dla średnio zaawanasowanych). Słyszałem też że linux ma doskonały kompilator(chyba g++) do pisania programów w C++, a właśnie zaczęło mnie interesować programowanie w tym języku. Od razu muwie ze w pgule nie korzystłem z zadnego linuxa, unixa, knoppixa itp. Jestem w tym ciemny, więc prosze o podanie linku do jaiejś dobrej(polskiej) wersi prostej w instalacji (najlepiej do jakiegoś, którego się nie instaluje, tylko uruchamia z bootowalnej płyty). mps. am nadzieje ze tutaj nie stanie się nic podobnego jak na forum entera :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) może ten teścik pomoże ci wybrać http://www.zegeniestudios.net/ldc/ edit: a nie uważasz, że słusznie ci sie dostało na forum entera? :wink: Edytowane 23 Maja 2005 przez sithh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Jestem w tym ciemny, więc prosze o podanie linku do jaiejś dobrej(polskiej) wersi prostej w instalacji (najlepiej do jakiegoś, którego się nie instaluje, tylko uruchamia z bootowalnej płyty). 1460511[/snapback] www.cdlinux.pl - moze to :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Hmmmmmm. No moze, ale jak prosze pana Koziołka o podanie linku, to on się wymondrza, ze się nie będzie powtarzał, ze on mi nie pomoże. Dzięki koledzy za lepszą pomoc niż na forum entera :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) pozatym w twojej prosbe jest sprzecznosc - linux dla rediozaawansowanych i 'prosty, polski i odpalany z plytki' - to czego sie chcesz nauczyc korzystajac z gotowego rozwiazania? PS. koziolek mial pewlne prawo sie na ciebie zirytowac - powiedzial ci wszystko co trzeba wiedziec zeby pobrac odpowiednia wersje systemu, reszta na stronie distro/FAQ Edytowane 24 Maja 2005 przez ayem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 jakilinux.prv.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xosrow Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 No właśnie jakiego? Tutaj mam loga z everesta 1460511[/snapback] gentoo2005.0(pozwala dogłębnie mechanizmy działania linuxa - jest kompilowany ze źródeł) ale może okazać się zbyt poważnym przeciwnikiem dla osoby która nie ma doświadczenia z linuxem, a z dla średnio zawansowanych polecam slackware10.1 lub ubuntu5.04. Odradzam dystrybucje oparte na RPM-ach, są duże powolne i mają kłopoty z zależnościami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Powiem tak: Niz znam się na linuxach, i właśnie chciałbym aby ktoś podał mi download do jakiejś dobrej wersji pod mój komputer. To co napisałem w poście numer 4 tego tematu o tym jakiego linuxa wymagam niech was nie interesuje. Ja się na tym nie znam, więc wy podajcie jakiś download. Będe bardzo wdzięczny za taką pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Powiem tak: Niz znam się na linuxach, i właśnie chciałbym aby ktoś podał mi download do jakiejś dobrej wersji pod mój komputer. To co napisałem w poście numer 4 tego tematu o tym jakiego linuxa wymagam niech was nie interesuje. Ja się na tym nie znam, więc wy podajcie jakiś download. Będe bardzo wdzięczny za taką pomoc :wink: 1461330[/snapback] jak sie nie znasz to nie bede meczyl cie slackiem, wez MEPISa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starykot Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Rozmawiałem z kuzynem, on gadał, że SuSe byłby dla mnie najlepszy. Co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 moim zdaniem prostych linuxow uzywaj jak najkrocej ( typu suse mdk fedora ubuntu knopix itd itp ) bo strasznie oglupiaja czlowieka cos sie trzeba bedzie zrobic czego nie da sie ustawic graficznym konfiguratorem i ludzie ciemni ;> posiedz chwile na byle czym np suse mdk po miesiacu przechodz na slacka albo archa i sobie zrobisz takiego linuxa jak tobie bedzie naj bardziej odpowiadal zainstalujesz kazdy pakiet jaki ci odpowiada i bedziesz znal system na wylot pozdrawiam. i nie przejmuj sie poczatkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Rozmawiałem z kuzynem, on gadał, że SuSe byłby dla mnie najlepszy. Co wy na to ? 1461560[/snapback] kazde distro jest najlepsze- ale zalezy dla kogo. dla jednego slack, innego ubuntu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dondexterro Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 moze przydaloby sie przylepic ktorys temat "chce miec linuxa, nie wiem jakiego, pomozcie" w ktorym bylby linki do testow na distro. z nich ktos by sobie mogl wybrac, a reszta nie musialaby odpowiadac 1000x na to samo pytanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ff:om Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Osobiście miałem styczność tylko z Linuxem Mandrake 10.1 :razz: Instalacje prosta niczym XP. Nic nie trzeba robić ;P Jest to chyba najlepszy Linux dla początkujących. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 moze przydaloby sie przylepic ktorys temat "chce miec linuxa, nie wiem jakiego, pomozcie" w ktorym bylby linki do testow na distro. z nich ktos by sobie mogl wybrac, a reszta nie musialaby odpowiadac 1000x na to samo pytanko 1462299[/snapback] to moze bysmy pisali o distrach w topicu przyklejonym // ten do zamkniecia co bylo do powiedzenia zostalo powiedziane, a teraz powtarzaja sie te same odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...