Konwerro Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Mam bardzo dziwne pamięci TwinMos. Zaczniejmy od początku: Kupiłem nowy sprzęt (patrz niżej) złożyłem wszystko do kupy i oczywiście zabrałem sie do O/C proca :evil: Ustawiłem sobie fsb na 200 zeby mieć synchro z pamięciami. Ciągle nękały mnie resety, kombinowałem, kombinowałem i doszedłem do tego ze coś jest z pamięciami. Zwiększyłem napięcie na max czyli na 2.9 (wcześniej było auto na 2.73) i było lepiej. Ale co z tego?! Nie mogłem ustawić standrdowych timingów! Przy ustwieniu 2,5-3-3-8 znowu sie wszystko sypało :x Po wielu próbach ustawiłem w końcu na 2-4-4-6 (jak próbowałem zmienić te dwie 4 na trójki to sie kaszaniło). Przez jakieś 8 miesięcy wszystko hulało az miło. Az do pewnego dnia w którym to przez przypadek, podczas demontażu płyty, upadły :mur: mi kostki na zienię - z wysokości jakiś 20 cm. Znowu zaczeły sie problemy! Teraz działam na 2,5-4-4-6 bo na cl 2 już przestało chcieć. Czy możliwe jest zebym uszkodził te pamięci upadkiem? A może jest jakiś sposób zeby zaczeły działać jak wcześniej? Może to wina BIOSu? Abo zasilacza? Macie jakieś opinie? uwagi? Podbne przygody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki_pc Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 a moze bylo cos z nimi od poczatku ??? napiecie moze im zaszodzilo. sprawdz pojedynczo kosci na timingach by SPD. memtestem i goldmemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konwerro Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) Dobra, zaraz wezme się za testy i zobaczymy co z tego wyniknie. Jak skończe to napisze co wyszło. Na obecnych ustwieniach (fsb200, 2,5-4-4-6) obie kostki przechodzą test w goldmemory. Update: Już po testach. Testowałem tylko GoldMemeory pod dosem. Pierwsza kosta: Ustawiłem Timingi na spd czyli 2,5-3-3-8 i napięcie na auto 2,77 V, fsb 200 Test zakończył się powodzeniem Druga kosta: Te same ustwienia... i wiecie co? Zaraz po tym jak test się rozpoczął komp się zresteował! Próbowałem dwa razy zeby mieć pewność i było to samo! Dzięki za wskazówkę! Teraz jadę na jednym twinmosie z timingai 2-3-3-3 ! :blurp: Edytowane 24 Maja 2005 przez Konwerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Ja tam, tez mialem 2x256 Twinmosa i w jakikolwiek sposob nie zmienilbym timingow juz nic nie dziala, dzialaly tylko na standardowych 2.5-3-3-7. Jak poczytalem w necie to okazuje sie, ze te pamieci w ogole nie chca zmieniac timingow, bo juz nic nie dziala. Nie wiem czy tak jest w twoim przypadku, ale u mnie tak bylo. Odnosnie tego upadku to pewnie zbieg okolicznosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konwerro Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Kurde! Pojechajem dzisiaj do Warszawy zeby zareklamować tą uszkodzoną kość. Pan, był bardzo miły i opd ręki dostałem nową pamięć z tym, ze na kościach TwinMosa (wcześniej miałem m.tec). Przyjechałem do domu, włożyłem tylko tą nową kość i zabrałem się za testownie. Ustawine było wszyskto na default. Załączyłem GoldMemry i po 33% zaczeło się sypanie błędami!! Wkurzyłem się jak dialbi, wsiadłem na motor i znowu do tego sklepu pojechałem. Gościu zrobił :shock: ale wymienił znowu na nową, też na kościach twinmosa. Wróciłem i..... już wiecie co... znowu sypało błędami!! Trzeci raz nie pojechałem bo już mnie szlag trafił. Dałem maoją kość koledze który miał tylko 128 i proca na magistarali 133 zeby sobie potestwał. Jak mu bedzie dobrze działać to mu ja sprzedam a za pieniądze ze sprzedarzy kupie twinmosa na m.tec przez allegro (od gościa który sprzedał mi obecną koste działającą bezbłędnie na 2-3-3-3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...