przemkop Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 podczas uruchamiania gier wyłącza się monitor... Przeinstalowany system, sterowniki, sprawdzone śróbki itp... w podglądzie zdarzeń pokazuje taki oto zapis: "żródło: atapi Na \Device\Ide\IdePort0 został wykryty błąd parzystości." oraz kolejny błąd zaraz po poprzednim: "żródło: Disk Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk0\D." Problem pojawił się po raz pierwszy gdy zabrałem komputer do akademika i tam podłaczyłem go do sieci... wyłączył się komputer i lipaaaa... :( Nie mam pojęcia co mam z tym fantem zrobić, jestem laikiem komputerowym. Dziękuję za wszelkie rady. Czy to fizyczne uszkodzenie? Jakiś problem z software'em? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 jak wiadomo w sieciach akademikowych grasuja rozne wirusy, jezeli twoj komp nie byl zabezbieczony odpowiednio to moglo ci cos wlezc. Ja ci radze dolaczyc kompa od sieci, zainstalowac jakiegos antyvira+najnowsze updaty i sprawdzic kompa pod katem zawirusowania. Jak nic nie znajdzie znaczy ze cos ze sprzetem moze byc nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...