TomekB Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Wraz ze zmianą platformy na A64 musiałem zmienić blok wodny i przy okazji troche "przemeblowałem" swoje WC. Ale coś mi się wydaje, że mam troche za duże temp. Ale o tym niżej. A tak to wygląda: Widok ogólny Blok taki Zbiorniczek wyrównawczy Wcześniej miałem w środku budy duży zbiornik 1.3L z MCS-u ale nie robił on nic poza magazynowaniem ciepłej wody :wink: A tu chłodnica Dodałem małego shrouda (czy jak to się tam pisze) I teraz temperaturki. A64 3000+ "Venice" @2500Mhz @1.5V Idle - 40 stopni Stress - >54 stopni Temp w budzie pokazuje niby 35 stopni. Lipa co ? Na boxowym coolerze miałem na 2400Mhz w idle około 34 stopni :unsure: Ciekawe co skopałem składając to wszystko do kupy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 pomacaj wszystkie podzespoły podczas stressu: -> może źle założyłeś pastę -> może chłodnica za mała (za mało wydajna) -> może jest zbyt mały przepływ (jakiś zator) -> może dioda z mobo świruje same 'może' mogę ci napisać - to są napradopodobniejsze powody takich temperatur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Fajny zgrabny zbiorniczek.. kupiony cz sam go robiłeś? A co do temperatur to podłącz tak na próbe jakiś wicherek i puść go na laminat w pobliżu nb i socketa..może bez wiatraka nic nie owiewa czujki i dlatego masz takie wyniki? Jak nie to chyba bloczek ci nie przylega zbyt dobrze czy coś :? Temperatury jak na wode to trozke masakryczne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Zbiorniczek sam polutowałem z blachy miedzianej. Troche mi krzywy wyszedł, ale na zdjęciu nie widać :wink: A z tym wentylem to trzeba bedzie zobaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 co to za chłodniczka? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 A może blok nierównomiernie przykręciłeś i zrobił Ci się syndrom "krzywej czapeczki"? Temp. absolutnie nie do przyjęcia dla jakiegokolwiek a64, a w szczególności dla tak stosunkowo lightowo podkręconego venice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 co to za chłodniczka? POzdr. 1460758[/snapback] Chłodnica to niebieska Black Ice Extreme I. A temperaturki udało mi się zbić poprzez nawiew w okolice socketu. Czyli wskazania mobo można o kant d... rozbić skoro wystarczyło lekko dmuchnąć, aby zbić temp. o kilkanaście stopni. Teraz temp. następujące: Idle -35s Stress - 39-40s Buda 35s (tak jak poprzednio) A oto fotki. Na szczególną uwagę zwraca profesjonalny sposób mocowania, zresztą radiator na chipsecie jest jescze lepiej zamocowany :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ten radiatorek moze na tasmie 3M lepiej zamontowac... - ladniej i pewniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...