mr_sqbi Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Witam! Wydaje mi sie ze mam dziwny problem. - Abit Fatal1ty AA8XE - Chieftec ATX-410-212 ... do tego reszta ja w podpisie. A mianowicie te dwie rzeczy jakos ze soba nie współgrają. Komputer sie wiesza, nie da sie zainstalowac windy. Kiedy podłacze zwykły zasilacz np. MGB, wszystko jest ok. Komp chodzi, winda sie zainstaluje. Myslałem ze zasilacz jest uwalony, ale po podłaczeniu zamiast Abit'a Gigabyte GA-8I915P Duo, na chieftec'u wszystko chodzi, po wymianie płyty zwis, chyba ze włoze zwykły zasilacz. Probowałem rozpinac tez wtyczke ATX2, i podłaczac na ATX1 ale nic to nie dało. Bios update na najnowszy tez nic. Czy spotkał sie ktos z takim problemem ?? Moze to rzezczywiscie zasilacz ?? Pozdrawiam Mr_Sqbi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 mozliwe ze plyta zmarła. mimo ze nowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 I dlatego działa dobrze z innym psu...? Eee, to nie to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 mozliwe ze zasilacz jest uszkodzony tzn ktoros napiecie jest na tyle niestabilne ze abitowi sie to musi barrrdzo niepodobac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sportmaus Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Nie spotkalem sie z takim problemem - na okolo 30 PC postawionych na tej plycie nie wystapil taki problem nigdy - do swojego kompa podlaczalem 4 zasilacze i na kazdym chodzil poprawnie. Co prawda nigdy plyta nie byla zasilana Chieftecem - tylko Levicon , Enermax, lub Sharkon - nie sadze by problem wystepowal na wszystkich Chieftecach - tak jak jeden z kolegow pisze - Pewnie jakies napiecie daje ciala. Wymien zasilacz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclip Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Temat poruszany, moge się mylić bo tylko tak ukratkiem temet przeczytałem. Chieftec ATX-410-212 nie ma napięcia -5V i niektóre płyty mają probleby z tym zasilaczem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...