kuchar1 Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Dziś zrobiłem patent senseia i zamontowałem do zapinki wentyl Zalmana ZM-OP1 tak aby chłodził PWM IC. Wyglada to nastepująco: 1562438[/snapback] Dzięki KazMax za info. Kupuję "sprzęta" po weekensdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 GDZIE MOŻNA DOSTAC W POLSCE TAKIE WENTYL Z BT http://www.thermaltake.com/dcfans/smartfan/a202829.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 26 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2005 (edytowane) Dlaczego Thermaltake Big Typhoon nie ma regulacji obrotow??czy w takim razie bedzie dzialac technologia Cool 'n' Quiet??? Chyba go kupie ale nie wiem czy lepszy jest ten czy Thermalright XP-120, ale kupujac drugiego musialbym dokupic jakis cichy ladny wentyl :/ doradzcie co mam wziac!! Acha, i czy Big Typhoon wejdzie na moja plyte?? Tu jest link: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10924 Edytowane 26 Lipca 2005 przez Patryk555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Dlaczego Thermaltake Big Typhoon nie ma regulacji obrotow?? 1567859[/snapback] A kto powiedzial ze nie ma? czy w takim razie bedzie dzialac technologia Cool 'n' Quiet??? 1567859[/snapback] A co ma obnizanie FSB i Vcore do regulacji obrotów? Acha, i czy Big Typhoon wejdzie na moja plyte?? Tu jest link: 1567859[/snapback]Na plyte na pewno wejdzie. Pytanie czy zmiesci sie w Twojej budzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parówkowy_Skrytożerca Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 chyba raczej obniżanie mnożnika i Vcore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Zmiezylem, ze od plyty do bocznej scianki budy mam jakies 15-16cm. Czy nie bedzie chaczyl o pamiec w pierwszym slocie(ten niebieski)?? Moge dac zdjecie ale bylo robione bez flesza wiec za duzo nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Zmiezylem, ze od plyty do bocznej scianki budy mam jakies 15-16cm. Czy nie bedzie chaczyl o pamiec w pierwszym slocie(ten niebieski)?? Moge dac zdjecie ale bylo robione bez flesza wiec za duzo nie widac. Czy Big Typhoon, ma w takim razie regulacje obrotow np.na sledziu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 Czy Big Typhoon, ma w takim razie regulacje obrotow np.na sledziu?? 1568547[/snapback] kolejne idiotyczne pytanie z Twej strony mozesz sobie dokupic sledzia , podpiąc pod jakikolwiek kontroler lub pod płyte jesli masz w biosie mozliwosc regulacji obt wentyla na CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 No dobra, ze mozna dokupic regul. obrotow to wiem, myslalem ze on juz ma dolaczony, tak jak w niektorych coolerach. Czy w takim razie zmiesci sie on do mojej budy i czy nie zablokuje slotu na pamieci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 No dobra, ze mozna dokupic regul. obrotow to wiem, myslalem ze on juz ma dolaczony, tak jak w niektorych coolerach. Czy w takim razie zmiesci sie on do mojej budy i czy nie zablokuje slotu na pamieci?? 1568681[/snapback] qr.... kup se i sprawdz albo poszukaj na necie to tez Cie przerasta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2005 chyba raczej obniżanie mnożnika i Vcore :) 1568242[/snapback] no tak racja, obniza mnoznik... sorki za blad ale wrocilem z roboty i juz zbytni nie kontaktowalem... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 @sensei - czy montaż tego wiatraczka pod spod BT dal jakis spadek temp CPU czy tylko obnizyl temp mosfetow ??? u mnie stress 41 stopni z 3 wiatrakami puszczonymi na 7 v - ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmo$ Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 witam, mam pytanie bo juz chcialem brac thermalrighta xp 120, ale po przeczytaniu wszystkiego jestem skłonny zmienic zdanie myśle na lepszą opcje [wielkie dzięki :) ] to czy nie bedzie problemu z instalacja na mojej plycie BIG TYPHOONa [ http://www.motherboards.org/reviews/motherboards/1470_2.html ]? Myśle przede wszystkim o wyciszeniu kompa wiec czy to jest najlepszy wybór? Thanx from the mountain :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 @Kosmo$-socket jest dość blisko brzegu płyty więc jeśli nie masz odpowiednio duzej odległości pomiedzy brzegiem plyty a zasilaczem to nawt nie masz co marzyc o tym żeby wszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) czy ktoś z was orientuje czy ten wiatraczek z TT BigTyphoon to ten sam co jest w chlodnicy przy TT BigWater. Kumpel go ma w BigWater, chodzi dosyc cicho ale ma napisane ze wiatrak kreci sie z predkoscią 20dbl a w TT Big Typhonn jest podane 16dbl. Czy ktos wie cos wiecej na ten temat??? Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez paolowawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 czy ktoś z was orientuje czy ten wiatraczek z TT BigTyphoon to ten sam co jest w chlodnicy przy TT BigWater. Kumpel go ma w BigWater, chodzi dosyc cicho ale ma napisane ze wiatrak kreci sie z predkoscią 20dbl a w TT Big Typhonn jest podane 16dbl. Czy ktos wie cos wiecej na ten temat??? 1583985[/snapback] po 1 - wiatrak nie kreci sie z predkoscia 20 dbl tylko 1300 rpm - dB to glosnosc - decybele !!! po 2 - ten wiatrak na typhoonie nie ma 16 dB - moge Cie zapewnic :D:) (tak samo jak silent cat mial miec 21:D) po 3 - kazdy wiatrak krecacy sie z taka predkoscia jest cichy po 4 wyglada to tak samo ale zastanawia mnie jedno BT kreci sie na 1300 max a tamten od 1300 do 2400 rpm... Wyglada to to tak samo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 wiem z tymi dlb to zwykla pomyłka. moim zdaniem to tez to samo ale ciekwi mnie ta roznica w obrotach. jeden do 1300 rpm a drugi od 1300 do 2400rpm moze to wynika z napiecia danego na wiatrak przy 5v ma 1300 rpm , a przy 12v kreci sie z predkoscia 2400rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ja czekam na Zalmana CNPS9500 i jak wyjdzie to się będę dopiero decydować na TT czy Zalman ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) dobra znalazlem jednak są inne ten z BigWater ma oznaczenie 1225A i 0,48 Amp A1225AC12S foto i ten z BigTyphoon jest 1225 bez A oraz 0.30Amp A1225AL12S foto Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez paolowawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Właśnie postanowiłem utrudnić sobie życie kupując big typhoon. Ale jest malutki problem, a mianowicie backplate do mojej płytki gigabyte jest plastikowy i niekompatybilny z big typhoon. Pytanie jest następujące - gdzie można kupić taki metalowy backplate który byłby kompatybilny z BT? Macie jakieś namiary? Myślę jeszcze nad kupnem Titana Venessy L-type - cena taka sama, wydajność chyba nieco lepsza. Oj trzeba się będzie porządnie zastanowić. Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Czy ten radiator bez problemu zmiesci sie na Abit'a NF7-S ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Czy ten radiator bez problemu zmiesci sie na Abit'a NF7-S ? Pozdrawiam 1597808[/snapback] miesci sie i nie ma zadnych problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Właśnie postanowiłem utrudnić sobie życie kupując big typhoon. Ale jest malutki problem, a mianowicie backplate do mojej płytki gigabyte jest plastikowy i niekompatybilny z big typhoon. Pytanie jest następujące - gdzie można kupić taki metalowy backplate który byłby kompatybilny z BT? Macie jakieś namiary? Myślę jeszcze nad kupnem Titana Venessy L-type - cena taka sama, wydajność chyba nieco lepsza. Oj trzeba się będzie porządnie zastanowić. 1585948[/snapback] takie coś widziałem tu : http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...&id_towaru=1115 poprawcie mnie jak się mylę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Wyglada na to ze mocowanie wystaje wystarczajaco. Teraz tylko czy gwint bedzie odpowiedni do srubek z BigTyphoon'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 wiem z tymi dlb to zwykla pomyłka. moim zdaniem to tez to samo ale ciekwi mnie ta roznica w obrotach. jeden do 1300 rpm a drugi od 1300 do 2400rpm moze to wynika z napiecia danego na wiatrak przy 5v ma 1300 rpm , a przy 12v kreci sie z predkoscia 2400rpm 1584734[/snapback] chyba sie skusze :lol: http://www.pc-cooler.com.pl/index.php/veid/596/lev/57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) chyba sie skusze :lol: 1599680[/snapback] 279 zł dziękuję nie mam więcej pytań :) Freezerek 64 i tak jest najlepszy :lol: i jeszcze jedno mnie martwi wentylator na zalmanku ( szkoda że nie mozna go wymienić po jakimś czasie na taki sam ewentualnie jakiś odpowiednik ) w tym przypadku Big Typhon ma przewage bo jak 120 mm zacznie terkotać to tylko wymiana wentylka a z Zalmanem to już problem Ciekawe jak z wydajnością tego zalmana ??? Proszę o linki w tym lub stosownym temacie :)Zapraszam do dyskusji :D Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez saper223 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Czyli to prawda że TT Big Typhoon nie da się zamontować na płycie DFI nForce 4 przy użyciu części w komplecie z coolerem ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Czyli to prawda że TT Big Typhoon nie da się zamontować na płycie DFI nForce 4 przy użyciu części w komplecie z coolerem ? :? 1604387[/snapback] akto Ci tak powiedział da sie bezproblemowo bez zadnych kombinacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RustyNail Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) Montaz na A64 to jakas dziwna sprawa, w instrukcji jest napisane ze nalezy przykrecac go do oryginalnego backplate ale sruby sa za krotkie o prawie 1cm!!! Zalozylismy go wkrecajac w dystansy metalowe od plyty glownej. Moze cos nie tego od tego upalu a moze instrukcji nie zrozumielismy :) 1467990[/snapback] BNX - poczytaj testy, 7700 niestety przegrywa w przedbiegach... aiki - no niestety wszystko dobrze robicie, to TT dalo ciala - kolesie z PcAreny ktorzy testowali sample tez stwierdzili ze sruby sa za krotkie :mur: i uzyli backplate od Zalmanka 7000... no coz, przyjdzie mi "pozyczyc" :wink: backplate od mlodszego brata ktory ma Pentagrama, a z tego co pamietam oba backplate sa identyczne :D 1468494[/snapback] To mnie właśnie trapi... to w końcu jak to jest ? Czy ktoś kto ma DFI nForce 4 i TT BT moze się wypowiedzieć ? Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez RustyNail Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobGee Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 To mnie właśnie trapi... to w końcu jak to jest ? Czy ktoś kto ma DFI nForce 4 i TT BT moze się wypowiedzieć ? 1604469[/snapback] potwierdzam , na śróby są za krótkie ja wykorzystałem sróby z kompletu od obudowy Tt Soprano (widac BT trzeba kupować w komplecie z obudowa Tt :) ) BT zamontowałem bez wyciągania mobo z budy , nie trzeba też jakiegoś super srubokręta , ważne żeby był długi ale martwią mnie temperatury chyba DFI ma błedne odczyta na 2700mhzi 1,4v mam 50st w stresie , a ta miedziana płytka na procu jest poprostu chłodna , na NF4 ma złotego zalmana z wiatrakiem 40x40 i przy tem 45-50st zalman parzy ,a na BT nie czuc zadnej temperatury :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...