Trendzik Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Mam takie pytanie czy istnieje jakiś program w którym mógłbym sobie ustawić z jaka prędkością ma się kręcić wiatrak ?? Zauważyłem że jak w SpeedFan-ie zmniejszam % to wtedy zmniejszają się obroty, a ja wolałbym np. wpisać albo ustawić 2500 obrotów i ty :mur: le, a nie jakięś procenty :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 zmniejszaj te procenty az ci bedzie speedfan pokazywal ze sie kreci 2500 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 a ja mam coolera w speedfanie jako fan3 a regulowac procentowo moge tylko fan1 i fan2... co w takim przypadku? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 sciagnac nowa wersje :) bo ja moge wszytskie 3 regulowac (wersja 4.24) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul_ Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 wolałbym np. wpisać albo ustawić 2500 obrotów i ty :mur: le, a nie jakięś procenty :mur: Sprawdzasz ile ma na 100% np. 3000, liczysz proporcje: 100% - 3000 x - 2500 x = (100*2500)/3000 x= 83,33% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 sciagnac nowa wersje :) bo ja moge wszytskie 3 regulowac (wersja 4.24) 1461516[/snapback] a sciagnalem i lipa... dalej jest tylko fan1 i fan2... co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 zmien wtyczki zeby wentyl byl albo w gniazdu 1 albo 2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 zmien wtyczki zeby wentyl byl albo w gniazdu 1 albo 2 :P 1461612[/snapback] no i przelozylem ale dalej lipa mam teraz coolerka na fan1 ale regulacja speed01 nic nie daje... moze cos zle robie? przeskakuje te procenty i nic - nie trzeba gdzies pozniej tego zatwierdzic? :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 U mnie zmiana procentów nic nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Mikelos a twoja plyta wogole umie regulowac predkosci wiatrakow ?? tzn czy ten wiatrak co poprzednio byl podpiety dalo sie zmieniac jego predkosc bo zadko ktora plyta to obsluguje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Mikelos a twoja plyta wogole umie regulowac predkosci wiatrakow ?? tzn czy ten wiatrak co poprzednio byl podpiety dalo sie zmieniac jego predkosc bo zadko ktora plyta to obsluguje :) 1461683[/snapback] wstyd sie przyznac ale nie wiem :oops: :oops: :oops: moje mobo to epoxik 8rda+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 jak na zaden wentyl nie dziala zmiana % to znaczy ze nie obsluguje :) jak wiekszosc plyt :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 a da sie to jakos ominac? bo 3000 obr/min nie zawsze jest mi potrzebne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 dokupic sobie regulator obrotow :) http://allegro.pl/show_item.php?item=51867086 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 dokupic sobie regulator obrotow :) 1461736[/snapback] to juz wiem dlaczego w moim pudelku z pewntagramem nie bylo takiego...wrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 do niektorych niestety nie dodaja ja jestem szczesliwym posiadaczem takiego, na poczatku myslalem ze po co mi to go@#$ a teraz jak jest tagan to skrecilem na 1800 ale jeszcze szumi :( tyle ze na 1400 to juz temp procka 45-48 * a tak to choc 42 :P ale ogolnie da sie zasnac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 wlasnie nie wiem czy gosciu mnie ojebal w sklepie czy nie - kupilem pentagrama QC-80 Cu i w pudelku nie bylo regulatora, gosciu twierdzil ze sa jesli na koncu nazwy jest jeszcze "+" a w moim nie bylo ale znalazlem cos takiego: http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=9872&sid=1 i tu jak wol jest napisane ze sa dwa tryby silent i normal z dolaczonym kontrolerem obortow... PS. w opisie napisali ze pasuje na 754, a da rade go ewentualnie zalozyc na 939? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 pasuje na 939 :) montuje sie go identycznie jak na 754 :) a speed controler powinienes dostac z tym 80 Cu zglos sie dosprzedawcy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 wlasnie nie wiem czy gosciu mnie ojebal w sklepie czy nie - kupilem pentagrama QC-80 Cu i w pudelku nie bylo regulatora, gosciu twierdzil ze sa jesli na koncu nazwy jest jeszcze "+" a w moim nie bylo ale znalazlem cos takiego: 1462347[/snapback] Ile dałeś? Bo ja widziałem tylko z regulatorem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Ile dałeś? Bo ja widziałem tylko z regulatorem :) 1463745[/snapback] dalem 90 pln w takim malym sklepie... ale chyba sie tam wybiore tylko nie chce mi sie zdejmowac coolerka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 No raczje we wzystkich 80Cu powinien być regulator!!! Ja mam. Koleś Cie poprostu zrobił w balona!!! A co do regulacji obrtów przez płyte, to moja osługuje. Hehehehehehee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 nie prawda <_< pentagramy byly produkowane w 2 wersjach z i bez regulatora. Jak kupowalem na giledzie komputerowej to sprzedawali z regulatorem lub bez. Ale tych wersji bez bylo mniej,wiec moze nawet juz nie sprzedaja wersji "ubogich". Nie wiem jak u was ale u mnie speedfan reguluje pomiedzy 0-20% powyzej nie ma roznicy. Kiedy zejde ponizej 10% w speedfanie zle wyswietlana jest wartosc obrotow. Czyli np. pokazuje ze jest 19k rpm :lol: na abicie nf7-s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 dobra mniejsza o to... czy jest jakas programowa mozliwosc wymuszenia regulacji obrotow? czy jedynym wyjsciem jest zakupienie regulatora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiateusz Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 wszytskie te programy bazuja na mozliwosci regulacji obrotow przez plyte jak ona nie moze to progsy tez :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 no to lipa - pozostaje jedynie dac zarobic zlodziejom co wyjmuja regulatory z pudelek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...