Skocz do zawartości
Micke 13

Problem Z Plikiem Newdev.dll W Win98, Pomocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Tak więc mam problem z zainstalowaniem nowszych sterowników do VooDoo 3 3000. Wszystko wygląda tak:

Najpierw format c:, instaluje Windows98, dalej instaluje starsze sterowniki do VooDoo które mam na płycie, sterowniki do karty dźwiękowej i do karty sieciowej. Następnie instaluje przeglądarkę IE6PL, firewall, program antywirusowy (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Ściągam nowsze sterowniki do VooDoo v3-w9x-1.07.00 (na tych starszych z płyty niektóre gry mi zawieszają kompa :-| ), rozpakowuję do Tempa klikam instal i wyskakuje coś takiego:

"Odnalezienie wymaganego pliku .DLL NEWDEV.DLL było niemożliwe."

Tak więc ściągam tą brakującą bibliotekę z internetu, wsadzam w katalog System w Windowsie, ale jak jeszcze raz uruchamiam instalację sterowników to mam tym razem coś takiego:

"Plik NEWDEV.DLL jest podłączony z brakującym eksportem NTDLL.DLL:NtQueryInformationProcess."

Dalej nie wiem co robić :sad: Może ktoś kiedyś miał podobne problemy, będę bardzo wdzięczny za poradę.

Pozdrawiam, Michał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastąpiłem newdev.dll i nic się nie zmieniło. Po zastąpieniu ntdll.dll (musiałem to zrobić po DOSem bo pod Win się nie dało) wyskoczyły mi jakieś błędy w innych dll-ach, nawet Internet Explorer nie chciał działać. Przekopiowałem na nowo starego ntdll.dll, no i jestem w punkcie wyjścia :-|

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He, he, he nie chcę zapeszać ale chyba się udało :D Zrobiłem tak: rozpakowałem te nowsze sterowniki do osobnego folderu, przez Panel Sterowania weszłem dalej w System, Menadzer Urządzeń, Karty graficzne zakładka 3dfx Voodoo3, właśniwości, sterownik, aktualizuj sterownik i dalej kazałem mu pobierać pliki z tego folderu który wymieniłem na poczatku. W 3dfx Tools mam teraz Advanced Features do Direct3D i OpenGL/Glide (wcześniej tego nie było), tak więc chyba jest dobrze :wink:

Pozdrawiam, Michał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi