Micke 13 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Witam wszystkich serdecznie. Tak więc mam problem z zainstalowaniem nowszych sterowników do VooDoo 3 3000. Wszystko wygląda tak: Najpierw format c:, instaluje Windows98, dalej instaluje starsze sterowniki do VooDoo które mam na płycie, sterowniki do karty dźwiękowej i do karty sieciowej. Następnie instaluje przeglądarkę IE6PL, firewall, program antywirusowy (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie). Ściągam nowsze sterowniki do VooDoo v3-w9x-1.07.00 (na tych starszych z płyty niektóre gry mi zawieszają kompa :-| ), rozpakowuję do Tempa klikam instal i wyskakuje coś takiego: "Odnalezienie wymaganego pliku .DLL NEWDEV.DLL było niemożliwe." Tak więc ściągam tą brakującą bibliotekę z internetu, wsadzam w katalog System w Windowsie, ale jak jeszcze raz uruchamiam instalację sterowników to mam tym razem coś takiego: "Plik NEWDEV.DLL jest podłączony z brakującym eksportem NTDLL.DLL:NtQueryInformationProcess." Dalej nie wiem co robić :sad: Może ktoś kiedyś miał podobne problemy, będę bardzo wdzięczny za poradę. Pozdrawiam, Michał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Napewno instalujesz wlasciwe sterowniki? Poszukaj innych, ktore napewno sa pod 9x bo te co instalujesz sa chyba pod NT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micke 13 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ->Kolobos Też tak myślałem na początku, ale specjalnie chciałem instalować inne, starsze wersje, nawet z innych stron w necie ściągałem bo myślałem że może uszkodzone... i nic z tego, ciągle to samo :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Sciagnij sobie jeszcze raz plik newdev.dll stad: http://dll.yaroslavl.ru/index.php3?lng=rus&in_char=N Sciagnij sobie tez ntdll.dll http://www.google.pl/search?sourceid=navcl...F-8&q=NTDLL.DLL Ale przed podmiana pliku zrob kopie oryginalnego pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micke 13 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Zastąpiłem newdev.dll i nic się nie zmieniło. Po zastąpieniu ntdll.dll (musiałem to zrobić po DOSem bo pod Win się nie dało) wyskoczyły mi jakieś błędy w innych dll-ach, nawet Internet Explorer nie chciał działać. Przekopiowałem na nowo starego ntdll.dll, no i jestem w punkcie wyjścia :-| Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micke 13 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 He, he, he nie chcę zapeszać ale chyba się udało :D Zrobiłem tak: rozpakowałem te nowsze sterowniki do osobnego folderu, przez Panel Sterowania weszłem dalej w System, Menadzer Urządzeń, Karty graficzne zakładka 3dfx Voodoo3, właśniwości, sterownik, aktualizuj sterownik i dalej kazałem mu pobierać pliki z tego folderu który wymieniłem na poczatku. W 3dfx Tools mam teraz Advanced Features do Direct3D i OpenGL/Glide (wcześniej tego nie było), tak więc chyba jest dobrze :wink: Pozdrawiam, Michał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...