piotras86 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 cześć ,problem wygląda tak że mam radeona 9600 pro 245 mb /128 bit agp x8 ,a w windowsie i w biosie odczytuje moją karte jako agp x4 tylko ! ... co powinienm zrobić zeby była ona odczytywna prawidłowo (moja płyta główna obsługuje agpx8). Poprzednia karta graf to gf 4 64 mb mx agp x8 , i system, i bios odczytywało agp x8.. co mam zrobić :( help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 ustaw w biosie fastwrite na off i agp x8 wywal stery od nv drivercleanerem wywal stery od ati drivercleanerem zainstaluj nowe stery od mobo (ze strony prodycenta chipsetu) zainstaluj nowe stery od ati mogą być omegi jeżeli catalysty to 4.12 po instalacji driverów od grafy zajrzyj w zakłądjkę zaawansowane jak nie pomoze to zapytaj w przylepionym temacie o r9600pro znajduje sie w ati-->r9600pro :D [przylepiony] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras86 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 hmm zrobiłem jak napisałeś ... jeżeli wyłanczałem fastwrite to i tak nie moge ustawic w biosie agp x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 wiesz co? tak mnie nagle olśniło (wyszedłem z pracy) agp x4 czy x8 to nie ma różnicy w wydajności a jeżeli już jest to niewielka, a może inaczej nie jest to różnica znacząca więc możesz olać albo włącz to fastwrite przestaw na agp x8 wyłącz fastwrite może zostanie x8 albo nie wyłączaj... najwyżej będzie mniej stabilne - ale tez nie koniecznie no i podaj model mobo - może nie masz agpx8 tylko coś ci się pomyliło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_CZAP3LO Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) wiesz co? tak mnie nagle olśniło (wyszedłem z pracy) agp x4 czy x8 to nie ma różnicy w wydajności a jeżeli już jest to niewielka, a może inaczej nie jest to różnica znacząca więc możesz olać albo włącz to fastwrite przestaw na agp x8 wyłącz fastwrite może zostanie x8 albo nie wyłączaj... najwyżej będzie mniej stabilne - ale tez nie koniecznie no i podaj model mobo - może nie masz agpx8 tylko coś ci się pomyliło... 1461629[/snapback] hmm moze i racja ... moze faktycznie Piotras86 masz mobo ktore nie jest wyposazone w AGPx8 :wink: ale faktycznie miedzy agp x4 a x8 nie ma roznicy (nie ma praktycznie) .. ale to i tak jest ciezko zauwazalna roznica :-P Edytowane 24 Maja 2005 przez OC_CZAP3LO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...