Skocz do zawartości
Bartek_em

Zasilacz Ups

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki sprzęt

Intel Pentium 4HT(Nortwhood) 2.6GHz | Abit IC7-G| 1GB Hynixl Build by ATI Radeon 9800 PRO l Dyski: WD360GD(Raptor)&WD800JB l Pioneer DVDR-107D lLCD Sony HX73S i zasilacz 360 wat Chiftec duall fan

Potrzebuje jakiegoś UPSa zeby to udzwignoł..

Mozecei mi pomuc coś wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sprzęt

Intel Pentium 4HT(Nortwhood) 2.6GHz | Abit IC7-G| 1GB Hynixl Build by ATI Radeon 9800 PRO l Dyski: WD360GD(Raptor)&WD800JB l Pioneer DVDR-107D lLCD Sony HX73S i zasilacz 360 wat Chiftec duall fan

Potrzebuje jakiegoś UPSa zeby to udzwignoł..

Mozecei mi pomuc coś wybrać?

1461435[/snapback]

Moc wystarczy 400VA (volto ampery, tak sie liczy...)

Firma... APC lub Fiedeltronik.

Allegro twoim przyjacielem. No chyba ze chcesz nowke ale to moze sie nie oplacac, UPSa z padnietym akku kupisz za prawie grosze, a akku za ok 70zl :)

Zrobisz jak bedziesz chcial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moc wystarczy 400VA (volto ampery, tak sie liczy...)

Firma... APC lub Fiedeltronik.

Allegro twoim przyjacielem. No chyba ze chcesz nowke ale to moze sie nie oplacac, UPSa z padnietym akku kupisz za prawie grosze, a akku za ok 70zl :)

Zrobisz jak bedziesz chcial.

1464001[/snapback]

http://allegro.pl/show_item.php?item=51662367

to jest ciekawe.. tylko jescze jakieś baterie do tego.

mam 400zł a ten UPSw sklepei z bateriami kosztuje fortune.. więc chyba warto coś takiego :D

Edytowane przez Bartek_em

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1469726[/snapback]

Bardzo dobry wybór, wspomniany powyżej ups 400VA może wystarczy ale będzie się bardzo męczył przy tym sprzęcie. Zdecydowanie bierz coś w okolicach 1000VA.

Baterie dokup jakieś lepsze, np. CSB, raczej nie efecta lub wynalazki w tym stylu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400VA? że niby jakim cudem???

Ja mam UPSa 500VA i kompletnie nie daje sobie rady z moim sprzętem mimo że mam w niego wpiętą samą budę bez monitora, więc P4 z raptorem na pewno nie wyciągnie.

Generalnie sprawa wygląda tak, że 500VA = 360W, zasilacz jest 360W i, cudów nie ma, jakieś straty na nim są, więc jest szansa że się w tych 500VA zmieścisz pod warunkiem że nie obciążasz w pełni zasiłki. Może nawet większa niż szansa na trafienie szóstki w totka. Pomyśl nad czymś mocniejszym, szczególnie jeśli kiedyś zamierzasz rozbudować zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi