letrev Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Zadzwonil do mnie klient i zabił mnie takim pytaniem czy cos takiego istnieje i czy mamy ???? nie widze zbytnio sensu takiego działania ale zawsze odpowiedziec wypada wiec i ja zazuce problem na forum czy ktos z czyms takim sie kiedys spotkal ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 takie przejsciowki jakie sa sa to przejsciowki DVI-I na Dsub i moga dzialac ze wzgledu na to ze standard DVI-I jest standardem analogowym i cyfrowym (i taki i taki sygnal moze byc z niego puszczony, przejsciowka zmienia tylko ustawienie pinów na wtycznce, czyli praktycznie nic. jest jeszcze standard DVI-D (tylko cyfrowy. pod takie gniazdo nie podepnie sie monitora analogowego) oraz standard DVI-A (analogowy... ale jak dla mnie to bzdura, bo po co wprowadzac nowy standard skoro jest Dsub) przejsiowka Dsub --> DVI musiałaby byc przetworniekiem A/C (Analogowo-Cyfrowym) zamieniajcym syglał analogowy na sygnał cyforwy. Zazwyczaj takie przetworniki sa wbudowane w monitory lcd (wyposarzone w zlacze Dsub) - wiec po co przejsciowka?!. taka zamiana pociaga za soba pogorszenie sygnału. żeczona przejsciowka dobrze, zeby byla mala, a przy małych wymiarach ciezko bedzie zapewniec przyzwoite prztwarzanie A/C. takwiec: jesli taka przejsiowka istnieje, to tylko dla tego, ze ktos, kto ja projektowal, za duzo pije. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 A to pewnie pytanie jednego z "młodych pomysłowych"(też spotkałem kilku), którzy analogowy monitor CRT, chcą podłączyć przez złącze DVI, żeby działał cyfrowo hehe i po to im ta przejściówka:-) Kurde, może sam zacznę produkcję takich przejściówek, albo sprowadzę z Chin, bo popyt jest coraz większy:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...