Skocz do zawartości
Robi25

Dylemat Z Pamięciami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem:

posiadam jedną kość Pamięć DDR 400 - 256 MB KINGSTON i chcę dokupić drugą żeby chodziły na dualu ( koleś w sklepie mi powiedział, że jak dokupię drugą taką kość to dual mi się wyświetli tylko nie będe miał wydajnośi z tego duala nie wiem czy to prawda )

Czy lepiej mi jest sprzedać tą kość i kupić Pamięć DDR 400 - 512 MB TWINMOS (Dual Channel 2x256)

Co mi radzicie dokupić drugiego Kingstona czy brać Twinmosy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli sprzedawca nie miał racji?? bo spotkałem się już dziś z 2 takimi samymi opiniami co sprzedawcy

1461999[/snapback]

Dokladnie brednie gada jak szlak... :mur: Nie wiem gdzie on sie dowiedzial takich rzeczy :lol: To tak ja mam kosc 256 i 512 GoodRam w dualu na epoxie 8rda i chodza, wydajnosc jest jak z duala a nie z singla (5-10% w roznych testach na korzysc duala..) kolega moj mial w dualu 256 eliksira i 512 kongstone i dzialalo.

Zanim kupisz pamieci, przetestuj everestem jak chodza a pozniej jak wlozysz druga kosc to tez przetestuj i bedziesz widzial roznice wyraznie. A a panu ze sklepu grzecznie podzikue jza pomoc i kaz mu przegladac forum tweak'a to mu takie p i e r d o l y z glowy wybija :lol:

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy w dualu są pamięci różnych firm co jakiś czas może wystąpić błąd i wywalić z gry. Dual jak najbardziej działa, ja miałem 256 elixiry i 256 Kingstona w dualu -3d marki bez problemu, a gry no tu już róznie. Czasami co jakieś 5 godzin grania albo rzadziej w Farcry wyskakiwał błąd związany z pamięciami, więc to zbytnio nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi