Skocz do zawartości
brut_all

Wykres Funkcji W Visual C++

Rekomendowane odpowiedzi

jak w opisie....

mam zadanie domowe aby mapisac program wyswietlajacy wykresy funkcji i ma to byc zrobione za pomoca linii a nie tekstu... i tu jest problem bo nie weim jak w C rysowac linie (jaka biblioteka potrzebna do visuala c++ ?), ani nie umiem inicjalizowac trybu graficznego, a potrzebne mi jest tylko zapalanie odpowiedniego piksela i ryswanie linnii prostych, ewentualnie skosnych... Ma to byc program konsoli windows (Win 32 console application)

ma ten wizual jakaś biblioteke standardową dolonczoną?

Ma ktos jakis prosty samouczek albo strone www gdzie jest to prosto opisane ???

dzieki za odp. i pomoc...

mój mai: ru-dy@o2.pl

Edytowane przez brut_all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Direct draw/ogl to pewnie za wiele do twoich potrzeb :) mimo wszystko patrz msdn i nehe.gamedev.org... marna rada.. wiem. Ale możesz zrobic bardzo szybkie rysowanie wykresów :P

1462009[/snapback]

Myslalem o czyms na wzór "graphics.h", ale tego w visualu niestety nie ma, a juz znaczną czesć projektu mam w tym kopilatorze napisane... pozatym gdybym sie zdecydowal na borlanda to on strasznie kompa obciaza i niestety spowolni to prace programu (program liczy dodatkowa macierze stopnia od 3 do 99)... potrzebne mi tylko te wykresy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi