brut_all Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 (edytowane) jak w opisie.... mam zadanie domowe aby mapisac program wyswietlajacy wykresy funkcji i ma to byc zrobione za pomoca linii a nie tekstu... i tu jest problem bo nie weim jak w C rysowac linie (jaka biblioteka potrzebna do visuala c++ ?), ani nie umiem inicjalizowac trybu graficznego, a potrzebne mi jest tylko zapalanie odpowiedniego piksela i ryswanie linnii prostych, ewentualnie skosnych... Ma to byc program konsoli windows (Win 32 console application) ma ten wizual jakaś biblioteke standardową dolonczoną? Ma ktos jakis prosty samouczek albo strone www gdzie jest to prosto opisane ??? dzieki za odp. i pomoc... mój mai: ru-dy@o2.pl Edytowane 24 Maja 2005 przez brut_all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Direct draw/ogl to pewnie za wiele do twoich potrzeb :) mimo wszystko patrz msdn i nehe.gamedev.org... marna rada.. wiem. Ale możesz zrobic bardzo szybkie rysowanie wykresów :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brut_all Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Direct draw/ogl to pewnie za wiele do twoich potrzeb :) mimo wszystko patrz msdn i nehe.gamedev.org... marna rada.. wiem. Ale możesz zrobic bardzo szybkie rysowanie wykresów :P 1462009[/snapback] Myslalem o czyms na wzór "graphics.h", ale tego w visualu niestety nie ma, a juz znaczną czesć projektu mam w tym kopilatorze napisane... pozatym gdybym sie zdecydowal na borlanda to on strasznie kompa obciaza i niestety spowolni to prace programu (program liczy dodatkowa macierze stopnia od 3 do 99)... potrzebne mi tylko te wykresy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K3310pH Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 kiedys bylo cos takiego jak WINBGI, cos wlasnie jak graphics.h dla windows google -> winbgi i cos znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brut_all Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 dzieki dzieki dzieki dzieki dzieki juz zanalzlem zainstalowalem i smiga super... a kod mam ten sam co w BC i teraz tylko do "headerowałem" do projektu z visuala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...