rydzio Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Witam Ostatnio zakupiłem MSI K8N NEO FSR, 2x512MB TwinMOS Speed Premium aa4t oraz Semprona 2800+. Mam następujący problem: Z tymi pamięciami komputer nie jest stabilny. Wkładam 1x512 we wszystkie banki i bez zmian. Sprzęt nie podkręcany na ustawieniach domyślnych. Mogę grać w gierki cały dzień, ale MemTest DOS wykazuje błędy w testach 5 i 7. SuperPI nie ukończy testu 32M. Mam BIOS 1.6, poprzednio 1.5 i bez zmian. Chętnie spróbowałbym BIOS'u 1.5b6, ale nie mogę go odnależć nigdzie (linki martwe). Proszę o pomoc i link do BIOS'u 1.5b6 Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jericho666 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 tu masz wszystkie biosy jakie wyszły jest ich chyba z 30 biosy msi koniecznie ustaw pamieci na 2T, umnie na twinmosie 14at i 1T tez nie jest stabilnie powiem ci ze tez ostatnio mam szopki z działaniem pamieci szczegolnie jak chciałem wyciągnąc z nich max do tych pamięci polecam bardzo prosy Vmodzik na 3,3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rydzio Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Pamięci ustawione są na parametry fabryczne, czyli 2,5-3-3-8-2T Nic w BIOS'ie nie zmieniałem. Vmod planuję, ale dopiero jak się z tym uporam bo przecież nie mogą na fabrycznych ustawieniach niestabilnie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...