Skocz do zawartości
Spax

Proszę O Poradę Co Wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Próbuję zestawić podzespoły do nowego kompa. Ze starego kompa zostają grafa GF3 ti200 oraz dźwięk SB live.

Do nowego zestawu potrzebne mi jest - dysk, płyta gł, procek, pamięć, obudowa, zasilacz, wentyl na procek. Niestety budżet zamyka sie na 2 tys. Znajomy polecił mi taki zestaw:

Dysk Seagate 160G 8M ata-100

płyta Abit AV8-3rd Eye

proc Athlon 64 3000

wentyl. Pentagram Freezone QC-100 Cu

pamięć DDR 1G/400M (2x 512)

zasilacz chieftec hpc-360-202

Proszę Was o wypowiedzi na temat powyższego zestawu, co o nim sądzicie, czy moze być, co byście zmienili. Podajcie równiez swoje koncepcje na zestaw do 2 tys.

Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Próbuję zestawić podzespoły do nowego kompa. Ze starego kompa zostają grafa GF3 ti200 oraz dźwięk SB live.

Do nowego zestawu potrzebne mi jest - dysk, płyta gł, procek, pamięć, obudowa, zasilacz, wentyl na procek. Niestety budżet zamyka sie na 2 tys. Znajomy polecił mi taki zestaw:

Dysk Seagate 160G 8M ata-100

płyta Abit AV8-3rd Eye

proc Athlon 64 3000

wentyl. Pentagram Freezone QC-100 Cu

pamięć DDR 1G/400M (2x 512)

zasilacz chieftec hpc-360-202

Proszę Was o wypowiedzi na temat powyższego zestawu, co o nim sądzicie, czy moze być, co byście zmienili. Podajcie równiez swoje koncepcje na zestaw do 2 tys.

Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi.

1461988[/snapback]

Ja nie zamiasy SEAGATE wolałbym WD Caviar,

Płyta może ASUS o podobnym oznaczeniu, na forum na bardzo dobrą opinię,

wentyl może być,

ram według uznania,

zasilacz chieftec-bardzo dobry wybór chyba że będziesz planował ostre o/c to może być niewystarczający

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ,a ABit to ma gorsza opinie od asusa ??

jak dla mnie plyta spoko

dysk - JA bym bral Samsunga i juz raczej na SATA

zasilacz Chieftec 360W raczej nie kozaczy ,a kosztuje - wolalbym Enermaxa z teraz dostepnych na allegro ,ale juz za dwa tygodnie moga byc dostepne Delty serwerowe - tylko ze drozsze troche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze przewagę samsunga sata ;). Duzo problemu jest z zainstalowaniem saty aby wszystko dobrze chodziło ?

RAM chciałem rzucić 2x512 Kingstona

jakie propozycje jeszcze odnosnie wentyla pod procesor ? (raczej procesor nie będzie kręcony, wentyl ma być cichy)

Dzięki za przydatne rady ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbys bral venice'a to boxowy cooler powinien styknac, ale venica nie krecic to grzech wiec ktoregos z pentagramw freezone

no i jakbys krecil to wez ramy te twinmosy na winbondach - sa dwie koncowki serii, bez problemu znajdziesz w innych watkach, ja niestety ich nie pamietam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi