Skocz do zawartości
Baracuda

Dla posiadaczy AMD Athlon 1800+ na K7S5A ?

Rekomendowane odpowiedzi

napiszcie jakie najlepsze było by ustawienie FSB i Timing Ramu na moim sprzęcie . Dlaczego pytam otóż gdy robię więcej niż FSB 133 to komp wogóle mi nie wstaje

K7s5a Chepobios 1.1 020429

POMOCY

za wszelkie porady będe bardzo wdzięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Zmniejszałeś mnożnik?

a po co?

IMHO to nie wina tego bo ten procek powinien przynajmniej chodzic na fsb 140 bez podnoszenie vcore i ruszania mnoznika 8O , wina lezy po innej stronie ustaw najmniej agresywne timingi dla pamieci i jeslito mozliwe podniec vmemory moze pomoze :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na biosie nie oficjalnym 200/200

przed chwilą próbowałem 138/138 timing ram 2/5/3 wskakuje ale win się nie uruchamia ?

<span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> z tymingów ramu mam zwiększyć lub zmniejszyć ?

prosił bym przykłady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na biosie nie oficjalnym 200/200

przed chwilą próbowałem 138/138 timing ram 2/5/3 wskakuje ale win się nie uruchamia ?

<span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> z tymingów ramu mam zwiększyć lub zmniejszyć ?

prosił bym przykłady

2 na 2,5 lub 3

5 na 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp. waha mi sie między 50 a 58

Na 140 nawet nie próbuje . Kilka dni temu spróbowałem to kompa nie odpaliłem przez 4 godz. Dopiero jak go rozkręciłem i napięcie wyciągłem od HDD to dopiero rychną ( NIE ZAWSZE ) , czsami poaga zworka tuż koło złączy PCI ( jest tak -. a po wyciągnięcu ... )

Może przezto że tymingu Ramu nie zmieniałem Performence ustawienia to STD /7/4

podaj na ile Timing Ram PRZY FSB powinno mi ruszyć

I NA ILE PROCENT JESTEŚ TEGO PEWIEN no wiesz niechce mi się znowu kombinować w srodku bo mnie to wkó..rwia bo non stop ciemno ( monitor nawet nie odpala a diody przy DVD i CDR/RW se robią TIKU TIKU TIKU :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp. waha mi sie między 50 a 58 

Na 140 nawet nie próbuje . Kilka dni temu spróbowałem to kompa nie odpaliłem przez 4 godz. Dopiero jak go rozkręciłem i napięcie wyciągłem od HDD to dopiero rychną ( NIE ZAWSZE ) , czsami poaga zworka tuż koło złączy PCI  ( jest tak  -. a po  wyciągnięcu ... )

Może przezto że tymingu Ramu nie zmieniałem Performence ustawienia to STD /7/4 

podaj na ile Timing Ram PRZY FSB powinno mi ruszyć 

I NA ILE PROCENT JESTEŚ TEGO PEWIEN no wiesz niechce mi się znowu kombinować w srodku bo mnie to wkó..rwia bo non stop ciemno ( monitor nawet nie odpala a diody przy DVD i CDR/RW se robią TIKU TIKU TIKU :)

sluchaj glowy co do ramu to nie dam bo z tym nigdy nie wiadomo jak sie samemu nie poprobuje :P

kieruje sie zasada ze przy kreceniu timingi na pamieciach ustawiam na low i ciagne fsb do gory, potem gdy znajde max stabilnosci zaostrzam timingi tak tez zrobilem ostatnio: timingi na low, vmemory na 2,8V a fsb na 166 mhz ( a mam ddr 266 :!: ) i komp podniosl sie jako 2200+ ale winde wywala bo za duza temp :? ale na fsb 150 smiga bez pierdniecia :P takze popracuj nad pamieciami no i tem jak dla mnie jak do chodzi do 58* bez krecenia to za duzo

BTW moze zasilka siada :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrz na mój, nie mam wogóle problemów przy 1800+ (tak jak ty teraz masz). Ramy przestawiałeś na cl 2,5??? moje chodzą i na dwa a gorsze wcale chyba nie są... Temp masz za wysoki na pewno!!! Powinieneś mieć max 50C!!! Ja miałem na zjeba*** kulerku 62C latem! Ale zapodałem wiatrak inny i teraz mam średnio 43... Zwiększ timingi, najlepiej wszystkie (to ci nie zaszkodzi) i sprawdź. Jak nie pójdzie to nie wiem, ale temp jak dla mnie za wysoki latem ci się chyba spali...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet na 138 dla tego ze na stndrd 1333 i tak masz za duza temp wiec kilka mhz wiecej i temopp skacze i na chipset w sumie dobry pomysl ja osobosci mam zalorzoby ale to gowno dje bo czea by zdjac caly radiator z chipsetui i posmarowac dobra pasta za duzo roboty bo tam jest taśma samprzylepna gowno dająca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...