neron9 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 Mam problem z dyskami. Mam dwa dyski Sata na którym jest system i drugi ata. I co jakiś czas zmienia mi się bootowanie z dysku nie tego gdzie jest system tylko z tego drugiego. Co jakis czas muszę spowrotem wchodzić do biosu i ustawiać bootowanie z tego systemowego.Poradzcie coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 moze bateria ci nie trzyma. inne ustawienia tez ci padaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neron9 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 moze bateria ci nie trzyma. inne ustawienia tez ci padaja? 1462099[/snapback] Inne ustawienia są gicior, to ciekawe. Nieraz nawet robi się coś takiego że odpala mi sie winda ale tego drugiego dysku nie widać dopiero po ustawieniu w biosie wraca do normy wszystko. Wszystko jest sprawne tylko ta sprawa z dyskami sprawia mi kłopoty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Mam problem z dyskami. Mam dwa dyski Sata na którym jest system i drugi ata. I co jakiś czas zmienia mi się bootowanie z dysku nie tego gdzie jest system tylko z tego drugiego. Co jakis czas muszę spowrotem wchodzić do biosu i ustawiać bootowanie z tego systemowego.Poradzcie coś. 1462073[/snapback] Trudno odpowiedziec bo nie napisales nawet jaka to MoBo. Pomijajac to, zacznin od Clear CMOS ustawienia wszystkiego od nowa i wymiany bateryjki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Spojrzyj na temat to zobaczysz jaka to MoBo !! :mur: A co do tego to ja neiwiem czemu tak się dzieje, moze kableki wymień od dysków ?? U mnie na starym kablu się dysk walił i go czasami niewykrywało, dałem nowy kabelek i jest wszystko dobrze :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Spojrzyj na temat to zobaczysz jaka to MoBo !! :mur: A co do tego to ja neiwiem czemu tak się dzieje, moze kableki wymień od dysków ?? U mnie na starym kablu się dysk walił i go czasami niewykrywało, dałem nowy kabelek i jest wszystko dobrze :D Pozdro 1464801[/snapback] Auccc zabolało :mur: :mur: :mur: :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 asusiaki maja tendencje to "zapominania" w pracy mam 36 x P4PE-X na 845PE a to sie im zapomni dysku wykryc a to sie clear cmos zrobi ;]] wiec byc moze po prostu wada egzemplarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neron9 Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Narazie jestem na etapie sprawdzania zworek na dysku, a jak to nie pomoże to sprawdzę resetując bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neron9 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 No i restart biosu pomógł, wszystko ładnie hula. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...